Denge Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Melike Gül

Forum Sakini
Arkadaşım az önce kuşunun dün ve bugün hep kafes tabanında durduğunu söyledi. Bugün hiç yemde yememiş. Ben de kısa bir süre önce Poyraz hastalandığında şırınga ucu almıştım. Şuan veterinere götüremiyorlar. O yüzden bugün benim misafirin oldu bu minik. Elle besleme yapmaya çalışacağım. Sabahı çıkartamaz diye çok korkuyorum. Petshoptan pupa markalı bir elle besleme tozu aldım. Ellerinde başka besleme maması yokmuş. Mama ne kadar iyi bilmiyorum ama İnşallah idare eder. Şu mamadan verdi petshopçu;
F6E198F7-3BBC-4800-B342-31802C91C21D.jpeg
Bu miniğe ne kadar mama vermeliyim. Bir şırınga yaklaşık olarak 5 ml alıyor. Kursağına kaç ml mama basmam gerekiyor. Birde bende 1 gr’lık ölçü kaşığı vardı. Ne kadar suya ne kadar mama Katmam lazım. Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Birde çok halsiz. Elimi uzattığımda ısırıyor ama çok güçsüz ısırıyor. Dal darı koydum ama ağzında geveleyip geri atıyor. Çok yiyemiyor. İnşallah bu sefer elle beslemeyi yapabilrim. Birde yaptığım mamanın içine biraz entrobac ta atıyım mı. Yada mamanın içine ekstra ne atmamı önerirsiniz?
Şuan biraz dal darı yemeye çalışıyor ama tam beslenemiyor gibi :( siz ne düşünüyorsunuz

Çözüm
Hocam teşekkürler uğraşınız için. Umarım sağlığına kavuşturabilirsiniz. Probiyotik eklemeye gerek yok mamalara. Bu mama skt geçmedi ise kullanılabilir. Kötü mama diyemem doğrusu. Sindirim sorunu yaşıyor kuş bence. Varsa enrofloksasin etken maddeli bir ilaç kullanınız. Sulpham. de olur. Genelde alt bölgenin bu kadar atmaması gerekiyor
Mama vermiyor olsaydınız yeşillikte verin diyecektim çünkü kabızlığı var sanki
Hocam teşekkürler uğraşınız için. Umarım sağlığına kavuşturabilirsiniz. Probiyotik eklemeye gerek yok mamalara. Bu mama skt geçmedi ise kullanılabilir. Kötü mama diyemem doğrusu. Sindirim sorunu yaşıyor kuş bence. Varsa enrofloksasin etken maddeli bir ilaç kullanınız. Sulpham. de olur. Genelde alt bölgenin bu kadar atmaması gerekiyor

Çözüm
Biz kuş severler olarak ve forum olarak çevredeki kuşların da ihtiyacıni ve hastalıklarını gidermekte çok ilgili bir aileyiz bu yüzden sana teşekkür ederim 🙏
Nacizane fikrim denge sorunu yaşıyorsa tünekleri çıkarmak ise yarayabilir
Enerji sarf ermesi konusunda .
Diğer gereken şeyleri Doğanay hocam söylemiş umarım sağlığına kavuşur

Hocam, öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için. Maalesef enroflaksasin ve sulpamezathine ikisi de Poyraz’ı iyileştirmeye çalışırken bitmişti. Şuan elimde yok. :( ilk önce karnını doyurabilirsem. Sonra yeşillikte takarım kafesine ordan da istediği gibi yer . Dışkıları ise çok leke bırakıyor 😞 Birden fazla sorunu var gibi. İnşallah sağlığına kavuşturabiliriz bu miniği de. Şu geceyi hayırlısıyla atlatsak çok mutlu olacağım.
C38E1379-2E3E-4078-8A07-9631B0769D4F.jpeg

Ov dışkıları epey kötüymüş :( Yine aynı ilaca başvurmak lazım. Bactrimi de değerlendirin hocam. Hangisini bulabilirseniz.
Tamamdır hocam. Peki 1 gr mamayı yaklaşık kaç ml suyla seyreltmem uygun olur. Yanlış hatırlamıyorsam mama şırınganın ucunu tıkamıyorsa tam kıvamında oluyordu değil mi? Birde mamayı içine atacağım suyu hafiften ısıtıyım mı

Tamamdır hocam. Peki 1 gr mamayı yaklaşık kaç ml suyla seyreltmem uygun olur. Yanlış hatırlamıyorsam mama şırınganın ucunu tıkamıyorsa tam kıvamında oluyordu değil mi? Birde mamayı içine atacağım suyu hafiften ısıtıyım mı
Şahsen ben dediğiniz gibi veriyorum. Akışkan hafif sıcağa yakın ılık olmalı. En sağlıklısı ılık bir kararda kalmak. Ne soğuk ne sıcak

Yapmaya çalıştım ama oldu mu hiç bilmiyorum 😞 çok şükür yemek borusuna girdirdim ucu, sonra bastırmaya başlayınca ağzı da birden mama dolmaya başladı. Soluk borusuna gider diye korktum geri bıraktım. 3-4 kere denedim hepsinde azar azar gitti. Tam istediğim kadar veremedim ama. Böyle yavaş yavaş bastırıyorum,hızlı bastırınca mama ağzına tekrar geliyor diye. Şuan bu şekilde olmuş kursağı. İnşallah az da olsa dolmuştur.
E409C702-C246-4521-A114-C0D51FB01F1C.jpeg

Arkadaşlar bu yorumu yazdıktan hemen sonra kusmaya başladı. Kursağına mama verebilmişim ama onu da kustu az önce 🥺

Şuan ayakta zor duruyor. Avucumun içinde yatakaldı. Çok üzülüyorum, elim kolum bağlı kaldım. Veterinerlerde açık değil. Offff çaresiz kalmak çok çok kötü 🥺 Yem verince en azından kendini tok tutar sanmıştım ama onu da kustu. Ne yapabilirim gerçekten hiç bilmiyorum

Arkadaşımla konuştuk. Az önce geldiler, yarın sabah erkenden veterinere gidecekleri için geç olmasın diye şimdiden aldılar Mavişi. Ben kursaktan yem verince kendini toplar, sonrasında da ilaç tedavisi yaparız diye düşünüyordum ama benimde elimden birşey gelmedi😞 İnşallah veteriner muayenesinden sonra güzel haberlerini veririm

hiç vakit kaybetmeden veterinerden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik temin etmenizi öneririm

eczaneden bactrim şurup da alınabilir

evde varsa amoksisilin etken maddeli antibiyotik (ör: augmentin) de iş görebilir

hiç vakit kaybetmeden veterinerden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik temin etmenizi öneririm

eczaneden bactrim şurup da alınabilir

evde varsa amoksisilin etken maddeli antibiyotik (ör: augmentin) de iş görebilir
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Arkadaşım bugün sabahtan veterinere götürmüş. Veteriner hiçbirşeyi yok strese girmiş demiş :mad: Yani anlamıyorum, kuşlardan anlamıyorsanız anlamıyorum deyin o dışkıları o kuşun halini göre göre nasıl hiçbirşeyi yok diyebiliyorlar bilmiyorum.O cevaptan sonra tanıdıkları bir üretici varmış. Ona götürmüşler. Oda, onlara Yeni bir yem karışımı hazırlayıp vermiş bir de bir şırıngada ilaç vermiş. Bunları kullanın iyileşir demiş. Az önce yazdığımda yeni yem karışımına gömülmüş kuş. Baya yemiş. tekrar kafes tabanına da inmemiş. Biraz daha canlanmış. Üretici arkadaşlarının dediği şekilde birkaç gün ilacı uygulayacaklarmış, eğer iyileşme olmazsa burda tavsiye ettiğiniz ilaçları hep attım. Eğer iyileşmezse tavsiyelerinizle tekrardan tedaviye başlayacağız İnşallah

Öncelikle yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Maalesef arkadaşımın kuşu hayatını kaybetmiş. Önerdiğiniz antibiyotikleri ona atmıştım ama ilk üretici arkadaşlarının verdiği ilacı kullanıp duruma göre hareket etmek istediler. Arkadaşları yanlış ilaç verdi büyük ihtimalle. İlk önce iyileşir gibi olurken sonra bir anda kötüleşmiş 😞

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri