Dişi Kuş Yuvadaki Kumu Geri İtiyor

mavisboncuk06

iyikus.com Üyesi
Dişi kuşum yuvaya girdiği zaman kedi kumu dökmüştüm onu geri geri ayağı ile itiyor aynı köpeklerin toprak kazması gibi neden acaba

Benim görüşüm koyma bırak yumurta yapsın yavrular çıktıkdan sonra palazlanma başladığında yavrularda o zaman koyarsın dişiye müdahale etme çam talaş , Mısır gravürü, doğal deniz kumu bulursan kullan yuva altında bitlenme önler kış aylarında bitle uğraşmak zor olur kuşların enselerine bit ilacı kullanabilirsin eğer eline alıp müdahale edemiyorsan toz şeklinde satılan ürünler var kafes tabanına yuva altına bu şekilde kullanabilirsin

Oyla 0
Hazırlığa başlanmış ve büyük ölçüde tamamlanmış olan yuvalığa müdahale edilmesini önermiyorum. Huy bilmeyle alakalı bir durum tabi, huyunu bildiğim kuşlarıma göre her türlü müdahale yapabiliyorum örneğin ben.

Oyla 0
Benim görüşüm koyma bırak yumurta yapsın yavrular çıktıkdan sonra palazlanma başladığında yavrularda o zaman koyarsın dişiye müdahale etme çam talaş , Mısır gravürü, doğal deniz kumu bulursan kullan yuva altında bitlenme önler kış aylarında bitle uğraşmak zor olur kuşların enselerine bit ilacı kullanabilirsin eğer eline alıp müdahale edemiyorsan toz şeklinde satılan ürünler var kafes tabanına yuva altına bu şekilde kullanabilirsin
Parazitler için kara çam talaşı+chipsi klasik talaş karışımı ve ekstradan bir tutam okaliptus yaprağı önleyici olacaktır. Şahsen şu ana kadar bir problem yaşamadım (y)

Oyla 0
Geri