Dişi Kuşum Kuş Kumunu Yere Atıyor

Maviş Paşa

Forum Sakini
Dişi kuşum yumurta sıkışması vardı uçamıyor onun dışında sorunu yok çok şükür düzeldi. 🙏🙏 ama bi kaç gündür oyun sandım baktığım zaman yapmıyordu bugün farkettim kumu aşağı atıyor hızlı hızlı bide gata taşını çok yemeye başladı. Kafasını gagasını sürtüyor aşırı kemiriyor. Yemesi içmesi normal sıkıntı yok. Dışkı erkek kuşun dışkısına göre biraz büyük. Papağan dışkısı gibi yani.

Tek yumurta oldu oda zorla aldılar bidaha yapmadı acaba yumurta yapacak ondan mı kumu niye döker. Yemi dökse beğenmedi derim de kumu dökmesi neden acaba.

Dişi kuşum yumurta sıkışması vardı uçamıyor onun dışında sorunu yok çok şükür düzeldi. 🙏🙏 ama bi kaç gündür oyun sandım baktığım zaman yapmıyordu bugün farkettim kumu aşağı atıyor hızlı hızlı bide gata taşını çok yemeye başladı. Kafasını gagasını sürtüyor aşırı kemiriyor. Yemesi içmesi normal sıkıntı yok. Dışkı erkek kuşun dışkısına göre biraz büyük. Papağan dışkısı gibi yani.

Tek yumurta oldu oda zorla aldılar bidaha yapmadı acaba yumurta yapacak ondan mı kumu niye döker. Yemi dökse beğenmedi derim de kumu dökmesi neden acaba.

Geçmiş olsun aynı sorunu bende yaşadım oyun oynamak istediklerinde yapıyorlar genellikle kumu boş sulugun içine koydum şuan bir sıkıntı yaşamıyorum birde o kum yerine Grit kum kullanabilirsiniz

Hepsini aynı anda çıkarmıyorum. Dişiyi ayrı erkekleri ayrı çıkarıyorum. İnşallah olmaz. Bende suluk içine koyayım
Kızgınlık yumurtasi yapması için erkeğe gerek yok
Veterinerin aldığı yumurtaya dolu demesi bence tam bir talihsizlikti 😃
Kuştan çıkar çıkmaz yumurtanın dolu olup olmadığı asla anlaşılmaz

Kızgınlık yumurtasi yapması için erkeğe gerek yok
Veterinerin aldığı yumurtaya dolu demesi bence tam bir talihsizlikti 😃
Kuştan çıkar çıkmaz yumurtanın dolu olup olmadığı asla anlaşılmaz
Valla bana eşleşmeden olan yumurta dolu dedi yavru olur mu dedim yatarsa olur ama canı acıyor yatmaz demişti kuş eve geldi topu var küçük onunla oynadı durdu kafeste alsaydım yatardı ama boşa çıkar dediler vermediler.

Evet, bu davranış kızgınlıkla bağlantılı yer arayışları. Elinden gelse demeyeceğim ama bazı durumlarda oraya yumurtlamayı başarabilen kuşlar oluyor. :D
Bu giriyordu tünek vardı aldım çıkardım girmedi bu seferde içini döküyor atıyor yere. Umarım sorunsuz yumurta yapar bu kez.
Aşağı iniyor bakıyor kumluk yok bağırıyor 😁 gagataşını çok yemesi de yumurta belirtisi o zaman sanırım😏

Dişi döver en fazla😃
Ama belli olmaz yeniden eşleme şansını tanıyın bence de
Büyük kafesim vardı bit vardı geri verdim kafesi. Şuanli Kafesler küçük. Yuvalık yok. Kuşun yaşı da var riske girmemek için ayrı tutuyorum hep. Bugün suluk içine koydum kumu yer gibi yapıp aşağı atıyor hep çıkardım mamalık var ona koydum ondan atmıyor sanırım. Erkek saldırıyor dişi kovalıyor anlamadım ben. Papağan sürekli tepelerinde sesini duysa bağırıyor. Yeni evlenen olurda kaynana takipte durur yaaa aynı öyle papağan boş bırakmıyor 😁😂

Geri