Dişi kuşum yem kusuyor

Sekoloji

Yeni Üye
Merhabalar benim sarı kızım adı kendisi gibi nazlı ürkektir daha yavru hemen hemen 3 aylık son zamanlarda pıs pıs pıs diye ses çıkarıp (sanki öksürür gibi) kursağından salyalı yem çıkarıyor ama bunu yem yedikten sonra değil genelde ben yanındayken yapıyor genelde enerjisi yüksek ötüyor bu son 1 haftadır kendime alıştırmaya çalışıyorum korku ve stresten yapıyor diye düşünüyorum birde siz tecrübeli dostlarıma danışmak istedim desteklerinizi esirgemeyiniz lütfen resim isterseniz paylaşırım

Merhaba, kısa bir video ve kuş dışkısından görsel ekler misiniz?
Stres kaynaklı titreme ve garip sesler olabilir ancak hastalık durumu olabilir.

1. Ad-Soyad: Serkan Atalay
  2. Yaş: 33
  3. Mesleğiniz: Taksi Şöförü
  4. Yaşadığınız bölge: Yenimahalle/ANKARA
  5. Beslediğiniz Türler: Muhabbet Kuşı
  6. Kuş Sayınız: 2
  7. ve diğer bahsetmek istedikleriniz: kuşum kusuyor
Hocam kendinizden ziyade kuşla ilgili bilgiler verin. Videosunu dışkı resmini falan çekip paylaşın.
Streamable.com video
Hızlıresim.com foto paylaşıp linki buraya yapıştırın.

Videodaki görüntüsüne bakılacak olursa ciddi bir hastalığı yok gibi. Ama başlangıç aşamasında bir hastalığı da olabilir. İyi gözleyip takipte kalmak gerek. Bu sıralar probiyotikle destekleyip kusmanın devam edip etmediğini takip etmek iyi olur. Mantar ihtimali var ama emin olmak gerek.

Videodaki görüntüsüne bakılacak olursa ciddi bir hastalığı yok gibi. Ama başlangıç aşamasında bir hastalığı da olabilir. İyi gözleyip takipte kalmak gerek. Bu sıralar probiyotikle destekleyip kusmanın devam edip etmediğini takip etmek iyi olur. Mantar ihtimali var ama emin olmak gerek.
Dışkısı o güne göre daha normal geldi yani başlığı ilk açtıktan önceki gün bugün alıştırma seansın da hiç pıs pıs yapmadı ama kursaktan yem çıkarma hareketini yaptı onuda eşinin sesini duyduğu için yaptı eşinin sesini duyunca heyecanlandı çünkü dün Multi vitamin verdim bilmiyorum etkisinde olmuş olabilir

göz kenarlarından anlaşılacağı üzere yoğun bir tüy dönemi sizi bekliyor. Bir tık onun kırgınlığı ile farklı belirtiler gözlemliyor olabilirsiniz. Dışkılar yem harici yumuşak besinleri son zamanlarda pek tüketmediği veya az tükettiğine işaret ediyor. Mutlaka yumurta maması verilirken roka, brokoli de ekleyelim.
Yukarıda yazılan önerileri de uygulayalım.

Geri