2 hafta oldu ve 1 yıl içinde 30 a yakın yumurtlamıştır yumurtlamasını istemiyorum arkasında yumurta kalmasın diye yuvalığı takıyorum yoksa kafesin içine yumurtluyor ve şuan sürekli kuyruğu sallanıyor kendini kaldıramıyor az uçuyor ama yem yiyiyor oyun oynuyor halsiz değilNe zaman yumurtladı en son
Teşekkür ederim umarım daha kötü bir şey yoktur ama bence de yağlanma çünkü üst üste kuluçkada kaldı ve hiç dışarı çıkıp uçmadı ben zorla çıkartıyorum 6 tane kuşum var sadece anneleri çıkmıyordu kafesin kapısını açık bırakıyordum hemen geri içeri giriyorduDişi kuşlarda sık görülen bir durum yaşadığınız. Maalesef o bölgesinde yağlanması var ve eritmesi bir hayli uğraştırıyor. Yine de farklı bir durum mu veterinere de danışmak doğru olan yöntem olacaktır.
Eğer bu yağlanmaysa nasıl eritirim bol bol uçururum aspur vermem başka vermemem gereken bir şey ya da yapmam gereken bir şey var mıDişi kuşlarda sık görülen bir durum yaşadığınız. Maalesef o bölgesinde yağlanması var ve eritmesi bir hayli uğraştırıyor. Yine de farklı bir durum mu veterinere de danışmak doğru olan yöntem olacaktır.
Teşekkür ederim dediklerinizi yapıcamJapon darısı, yulaf ve aspur ağırlıklı besleyin. Carnisspeed ve sedochol kullanmaya başlayın. Probiyotik desteği de verin mutlaka. Sedochol dozunu yarım suluğa 5 damla şeklinde haftada 3 carnispeed bir süre her gün verin. Yumurta olmadığından emin olmalısınız ama.
Ayrıca yumurtladığında yumurtaları altından almayın ki oyalansın bir süre tekrar yumurtlamasın. Yumurtalardan kalkar kalkmaz odasını değiştirin. Bu mümkğn değilse günlük karanlıkta kalma süresini arttırın. Kafesini öğlen saatlerinde 3-4 saatliğine kalın siyah bir örtüyle örtün. Gün ışığı çiftleşme hormonlarını tetikler çünkü.
Zaman geçtikçe bi tık daha büyümüş ve sarıya dönmüş rengi göğsüde kabarık yumuşak şiş gibiJapon darısı, yulaf ve aspur ağırlıklı besleyin. Carnisspeed ve sedochol kullanmaya başlayın. Probiyotik desteği de verin mutlaka. Sedochol dozunu yarım suluğa 5 damla şeklinde haftada 3 carnispeed bir süre her gün verin. Yumurta olmadığından emin olmalısınız ama.
Ayrıca yumurtladığında yumurtaları altından almayın ki oyalansın bir süre tekrar yumurtlamasın. Yumurtalardan kalkar kalkmaz odasını değiştirin. Bu mümkğn değilse günlük karanlıkta kalma süresini arttırın. Kafesini öğlen saatlerinde 3-4 saatliğine kalın siyah bir örtüyle örtün. Gün ışığı çiftleşme hormonlarını tetikler çünkü.
Lipom hızlı şekilde birkaç günde gelişmez öyle. Sizin kuşta hızlı ilerleyen kitle varsa bu kanser ya da kist olabilir. Veterinere muayene ettirin.Zaman geçtikçe bi tık daha büyümüş ve sarıya dönmüş rengi göğsüde kabarık yumuşak şiş gibi
lipom rengi genelde bahsettiğiniz gibi. Dışkılamasına sorun olmayacak seviyede ise yüksek bir endişe gerekmiyor ancak diyetini ve egzersizlerini düzenlemeniz lazım. Kuluçka görmemeli!Zaman geçtikçe bi tık daha büyümüş ve sarıya dönmüş rengi göğsüde kabarık yumuşak şiş gibi
Veterinere götürdüm ama sadece muayene etti fakülteye götürün dedi yumurta değil dediLipom hızlı şekilde birkaç günde gelişmez öyle. Sizin kuşta hızlı ilerleyen kitle varsa bu kanser ya da kist olabilir. Veterinere muayene ettirin.
Evet dışkılama yapıyor yuvalığı kaldırdım dışarı çıkarıp uçuruyorum 1 tur atıp kafese geri giriyor tekrar çıkarıyorumlipom rengi genelde bahsettiğiniz gibi. Dışkılamasına sorun olmayacak seviyede ise yüksek bir endişe gerekmiyor ancak diyetini ve egzersizlerini düzenlemeniz lazım. Kuluçka görmemeli!
Şişlik kaç gün içinde oluştu?Veterinere götürdüm ama sadece muayene etti fakülteye götürün dedi yumurta değil dedi
1 ayda oluştu biz ilk yumurta var sandık yuvalığı takmıştık bunların hiçbiri yok sadece şişlik var ve kötü kokulu yeşil sulu dışkı var sadece uçmak istemiyor yem yiyiyor oyun oynuyor eşiyle birbirini kaşıyorŞişlik kaç gün içinde oluştu?
Şişlikle beraber seyreden kusma,ateş,iştah kaybı var mı? Eğer varsa enfeksiyonu akla getirir. Veterinerin dediği gibi bi fakülteye götürmeniz iyi olur.
Bu gittikçe büyüyor yardımcı olur musunuz 4 tane veterine götürdüm yumurta değil dediler tümör ya da yağ dediler dışkapıya götürün dediler bize çok uzak ben küçüğüm ameliyat olursa kaldıramaybilir de dedi anesteziyiŞişlik kaç gün içinde oluştu?
Şişlikle beraber seyreden kusma,ateş,iştah kaybı var mı? Eğer varsa enfeksiyonu akla getirir. Veterinerin dediği gibi bi fakülteye götürmeniz iyi olur.
Bu gittikçe büyüyor yardımcı olur musunuz 4 tane veterine götürdüm yumurta değil dediler tümör ya da yağ dediler dışkapıya götürün dediler bize çok uzak ben küçüğüm ameliyat olursa kaldıramaybilir de dedi anesteziyi
Çok sağ olun ilgilendiğiniz içinEvde yapabileceğiniz bir şey yok bu durumdaki kuş için. Zaten o şişlik dolayısıyla hareket kısıtlaması da yaşar..
Organlarına bası yapabilir.
Kötü huylu tümör ise alınması şart zaten. Eğer kist ise içinin boşaltılması lazım veteriner tarafından.
Eğer lipom ise (iyi huylu yağ bezesi tümörü)
bu da zamanla geçmez öyle. Ya ameliyat yaptırılır aldırılır o kitle. Ya da yağ yakıcı kalori yakıcı ürünlerle kilo verdirilir ama bu uzun sürer belki yıllar..
Şu durumda gideceğiniz merci veterinerler olabilir. O kitlenin ne olduğu öğrenilip ona göre hareket edilmesi lazım.
Ameliyat konusuna gelirsek riskli evet ama iyi bir cerrah bulunursa ameliyattan kolay çıkabilir,gaz anestezik veriyorlar ameliyatta.. iyi bir şey yani bu.
Kararı siz vereceksiniz.