Çok sağ olun ilgilendiğiniz içinEvde yapabileceğiniz bir şey yok bu durumdaki kuş için. Zaten o şişlik dolayısıyla hareket kısıtlaması da yaşar..
Organlarına bası yapabilir.
Kötü huylu tümör ise alınması şart zaten. Eğer kist ise içinin boşaltılması lazım veteriner tarafından.
Eğer lipom ise (iyi huylu yağ bezesi tümörü)
bu da zamanla geçmez öyle. Ya ameliyat yaptırılır aldırılır o kitle. Ya da yağ yakıcı kalori yakıcı ürünlerle kilo verdirilir ama bu uzun sürer belki yıllar..
Şu durumda gideceğiniz merci veterinerler olabilir. O kitlenin ne olduğu öğrenilip ona göre hareket edilmesi lazım.
Ameliyat konusuna gelirsek riskli evet ama iyi bir cerrah bulunursa ameliyattan kolay çıkabilir,gaz anestezik veriyorlar ameliyatta.. iyi bir şey yani bu.
Kararı siz vereceksiniz.
Rica ederim.Çok sağ olun ilgilendiğiniz için![]()
birdvetmelbourne.com
Tekrar bir veterinere daha götürdüm çok fazla yumurtladığı için fıtık olmuş ona da ameliyat gerekiyormuş hassas oldukları için ameliyatta öledebilirmiş sizin fikriniz nedir ne yapayım ve 9 bini bulur dedi fiyat ben evde ne yapabilirim iyi etmek içinRica ederim.
Ek olarak şu yazıyı da bırakayım.
![]()
Xanthomas in Birds - Bird Vet Melbourne
Tumors: Xanthomas in Birds By Gregory Rich, DVM; Rick Axelson, DVM The Following Article and Photos are By Gregory Rich, DVM; Rick Axelson, DVM Xanthomas are discrete masses or diffuse, thickened areas of skin that are a yellowish-orange color with a dimpled surface. They are accumulations of...birdvetmelbourne.com
9 bin çok demiş bence. Başka veterinerlere de bi danışın cerrahlara.. ama zaman da önemli bilginiz olsun.Tekrar bir veterinere daha götürdüm çok fazla yumurtladığı için fıtık olmuş ona da ameliyat gerekiyormuş hassas oldukları için ameliyatta öledebilirmiş sizin fikriniz nedir ne yapayım ve 9 bini bulur dedi fiyat ben evde ne yapabilirim iyi etmek için
Çok teşekkür ederim her şey için zaman geçtikçe kötüleşiyor şehir dışına çıkamam ama dışkapı da veterinerlik fakültesi hastanesi var oradan randevu alıcam ya da acil bölümüne direk gitmeyi düşünüyorum ücret alıyorlarmış ama daha uygun oluyormuşAma şunu söyleyeyim,elbette size ameliyattan kesin sağsalim çıkacağını söyleyemezler. Kuşta komplikasyon çıkar ve ölürse bu da mümkün tabii. Ameliyat hele ki kuşlarda daha özenle dikkatle yapılmalıdır çünkü kuşların kalpleri çok yüksek atımlara sahiptir nabızları bizim gibi değil.
Lakin şu an da gaz anestezi yöntemi uygulanıyor,bu da bayıltma işleminde güvenli ve yaygın seçeneklerden biri artık. Hayvanları böyle ameliyat ediyorlar.
Ameliyattan sonra uyanma işlemi hızlı oluyor. Zaten kuşların metabolizma hızlı olduğu için hızlı adapte oluyorlar hatta uçmaya bile çalışabilirler. O yüzden kuşlar hakkında donanımlı bir cerrahın ameliyat etmesi tabiiki iyi bir seçenek olacaktır.