Dişi muhabbet kuşu kursak mantarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meishi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meishi

iyikus.com Üyesi
Merhaba dişi muhabbet kuşum var 1 kere kuluçkaya yattı 12 tane yumurtladı 4 tane yavrusu büyüdü ama yavrular daha yeni 1 aylık olmuşken 2. kuluçkaya yattı ve toplam 11 tane yumurta yumurtladı daha sonra bu yumurtaları terk etti, üstüne yatmadı bende yuvalığı çıkardim. 1 hafta önce terketti ve 1 haftadır kuşum halsiz, kafesin tabanında yatıyor, tüylerini kabartıyor… düzenli olarak takviye veriyorum kuşlarıma (entrobac, gervit-w, bt amin forte…). Bi kaç gün halsiz durduktan sonra kuş ishal oldu, popsu kirliydi. ishali 2-3 gün sonra geçti ama bu sefer dışkısi poposuna yapışmaya başladı. Dışkısında sindirilmemiş yemler vardı. Rahatlasın diye ılık suyla yumuşatıp temizliyorum ama yapışıp duruyor.
kafesinde gaga taşı, kalamar kemiği, grit kumu vb çoğu şeyi var. haftada en az bi kere mama yapiyorum ama artık ona da dokunmuyor.
bugün farkettim kursağının üstünde siyah yara gibi bi kabuk var, biraz kanamış ve kurumuş. tüyleri kapattıği icin farketmedim. darbe almadı, erkek kuşun yaptığını sanmıyorum, zaten kafesten dışarı çıkmak istemiyor artık…yara olup olmadığına emin olamadim sadece.
onun dışında kuşta solunum sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Her zaman bi nefes nefese kalmış hali var, bazen tık tık ses çıkarıyor, kuyruğu yukarı aşağı hareket ediyor tünekte,,
başka forumlarda yazdım zeolit tozu, ense damlası vb. önerdiler tam emin olamadım herkes farklı bir șey söyledi…oturdugum semtte düzgün kanatli uzmani yok, veteriner sadece dışki analizi icin 2000tl gibi bi fiyat söyledi durumum o kadar iyi değil.

bilgili kişiler yardımcı olabilir mi :(

Ekli dosyalar

• IMG_2612.jpeg
    IMG_2612.jpeg
    25 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_2595.jpeg
    IMG_2595.jpeg
    459.6 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_2547.jpeg
    IMG_2547.jpeg
    396.7 KB · Görüntüleme: 12
simdi verdim. az once yedigi yemleri geri çikardi.. normal mi

Mantar kusturur bulantı yapar. Sindirim sistemini ve solunum sistemini etkiler. Kursağa yerleşir ve orda gaz üretip kursağı balon gibi şişirir. Kuş kusar,dışkılarında sindirilmemiş yem olur,ağzı kokar,salyalı kusar,enerji iştah kaybı olur yani. Hastalığa göre kusması normal. Çünkü hastalık son evrede gibi. İlaçları verin,içtiğinden emin olun. Mikostatini en az 7 gün kullanın,flagyl 1 hafta kullanın. Gelişme olursa birkaç gün daha ilaçlar verilebilir süresi uzatılabilir. Buraya tedavi süresi boyunca güncel videosunu paylaşın kuşu ve dışkılarını.. Gelişme olup olmadığını yazın gün gün..

Ayrıca mantar ilacını verdikten sonra da kusması normal. Çünkü ölen mantar toksinleri vücuttan atılmış olunur kusarak. Yani mantar ilacı kuşu daha da kötü yaptı olarak algılamayın. İlaç etki ettiğinden kusabilir mantarların ölü toksinleri kusmukla dışarı atılır.

Mantar kusturur bulantı yapar. Sindirim sistemini ve solunum sistemini etkiler. Kursağa yerleşir ve orda gaz üretip kursağı balon gibi şişirir. Kuş kusar,dışkılarında sindirilmemiş yem olur,ağzı kokar,salyalı kusar,enerji iştah kaybı olur yani. Hastalığa göre kusması normal. Çünkü hastalık son evrede gibi. İlaçları verin,içtiğinden emin olun. Mikostatini en az 7 gün kullanın,flagyl 1 hafta kullanın. Gelişme olursa birkaç gün daha ilaçlar verilebilir süresi uzatılabilir. Buraya tedavi süresi boyunca güncel videosunu paylaşın kuşu ve dışkılarını.. Gelişme olup olmadığını yazın gün gün..
normalde hic kusmazdi…hastaligi boyuncada kusmadi. simdi kustugu yemler kuruydu, hapsirarak/oksurerek cikardi yemleri. bugün öğürme hareketi yapmaya başladı…

Kuşun ağzının içinde ekşimsi kötü koku var mı kontrol edin. Ve ağzının içine bakın boğaz kısmında dilin arka kısmında beyaz ve sarı peynirimsi şeyler var mı bakın.

Kuşun ağzının içinde ekşimsi kötü koku var mı kontrol edin. Ve ağzının içine bakın boğaz kısmında dilin arka kısmında beyaz ve sarı peynirimsi şeyler var mı bakın.
ilaç kokusundan anlaşılmıyor. dün koklamıştım, keskin bi koku yoktu ama hafif bi koku vardı.

bu ilaçları verirken gaga taşi kalamar kemigini falan kafesten cikarmali miyim

Bu arada kuşun beslenme programını yazar mısınız yem ve su harici verdiğiniz şeyleri ne düzende ne dozajda veriyordunuz yazın marka ile beraber. Mineral takviyesi de veriyor muydunuz iyot,kalsiyum falan?
İçme suyunuz çeşme suyu mu değil mi?
Güncel dışkılarını paylaşın mutlaka.

ilaç kokusundan anlaşılmıyor. dün koklamıştım, keskin bi koku yoktu ama hafif bi koku vardı.

bu ilaçları verirken gaga taşi kalamar kemigini falan kafesten cikarmali miyim
Evet çıkarın ağzını dilini değdirirse mantar geçebilir çöpe atmak durumunda kalırsınız. Veya garanti olması açısından yenisini alırsınız hastalıktan kurtulunca.

Bu arada kuşun beslenme programını yazar mısınız yem ve su harici verdiğiniz şeyleri ne düzende ne dozajda veriyordunuz yazın marka ile beraber. Mineral takviyesi de veriyor muydunuz iyot,kalsiyum falan?
İçme suyunuz çeşme suyu mu değil mi?
Güncel dışkılarını paylaşın mutlaka.
şişe su veriyorum. yazdigim 3 takviye disinda bir sey vermiyorum. haftada bi kere yumurta mamasi veriyorum ama hastayken yemedi. bazen salatalik sevdigi icin az bir sey veriyorum.

Geri