DİŞİ NEDEN ÜSTÜNDEN ATAR?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ixs54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ixs54

iyikus.com Üyesi
merhaba dün 3.yumurtamız geldi. 2. yumurtadan sonra dikkat ettim çiftleşecekleri zaman erkek dişinin üstüne çıkıyor 7-8 snde opusurlerken dişi ustunden atıyor. çiftleşme tamamlanamıyor. sonra yuvaya giriyor. neden yapar acaba? ilk yumurta gelmeden once cıftlesmelerı basarılıydı.

Bazen erkekler oyalanıyor dişi üzerinde ya da doğru yerlere ayaklarını basamıyor. Dişi de doğal olarak atıyor. Bazen de çok ağır kuşları dişiler taşıyamıyor, tünek yapısı da etkili; sallanmayan ahşap tünekler tercih edilmeli.

hocam bazı videolarda kafes tabanında ciftleşen kuşlar var. tünekleri çıkarsam işe yarar mı? tüneklerim tahtadan ve oynamıyor yerınden.

merhaba dün 3.yumurtamız geldi. 2. yumurtadan sonra dikkat ettim çiftleşecekleri zaman erkek dişinin üstüne çıkıyor 7-8 snde opusurlerken dişi ustunden atıyor. çiftleşme tamamlanamıyor. sonra yuvaya giriyor. neden yapar acaba? ilk yumurta gelmeden once cıftlesmelerı basarılıydı.
Başı ağrıyordur...??

Bazı dişiler yumurta yapmadan bir gün önce sabah erkenden kuluçkadan kalkar ve çiftleşmeyi tercih eder. Bazı dişiler her gün ama belli saatlerde. Erkek kuşlarda bu dürtü sürekli vardır. O nedenle durumu dişi ayarlar. İstemediğinde yada @Doğanay Y. hocamın dediği gibi oyalanma yaşanıyorsa dişi hemen sırtından atar. Bu onların doğal süreci ve düşe kalka öğreniyorlar. Sabit ve köşeli tünek önemli olabiliyor. Kuşların yetenekleri de çok önemli. Buna göre değerlendirmek yerinde olur.

Kafes tabanı çiftleşmesi ne yazık ki işe yaramıyor. Çok nadiren doğru açıda eşleşenler gördüm.

Geri