Dişi sultan papağanı yumurtlama dönemi

İremKnky

Yeni Üye
Merhaba yaklaşık 2 2,5 yaşında dişi sultan papağanım var. Bir ay kadar önce yumurtlamaya başladı. ilk yumurtası sıkıştığı için veteriner çıkarttı. 1 aydır 5-6 kez yumurtladı bu kadar yumurtlaması normal midir? (Eş alıp yavrulatmam mümkün değil malesef)
Bir de anüsünün biraz üstünde iki tarafında sivri çıkıntı hissediyorum orada kemik var mı yoksa içeride yumurtasını kırmıs olabilme ihtimalı var mıdır? Teşekkürler ( Halsizlik morarma şişme vs yok)

Merhaba, 5/6 kez yumurtlaması 2 gün arayla mı yoksa hep parça parça giden tek yumurtlama döngüsü mü?
Bahsettiğiniz bölgede kemiksi bir yapı var evet. Hissedilebilir oluyor genelde ancak aşırı keskin olduğunda hastalık belirtisidir. Yumurta kırma ihtimalleri çok düşük, öyle bir durum söz konusuysa da genelde kısa sürede ölümle gerçekleşiyor :(

Bahsettiğim çıkıntı aşırı keskin değil, yumurtlayacak mı acaba şişkinlik var mı diye bakarken fark ettim. Endişenlememi gerektirecek acil bir durum yok diye düşünüyorum o zaman doğru mudur? Teşekkürler tekrardan

Tarif ettiğiniz şekilde evet bir sıkıntı yok gibi geliyor. Yine de kızgınlık yumurtası atması araştırılmalı. Mutlaka veteriner hekim görmeli. Ayda 5-6 yumurta kabul edilebilir ancak hep o döngüde olması kısa sürede sağlığını bozacaktır. Ortalama 2 ayda 1 kez peş peşe 5-9 yumurta yapmaları sağlıklıdır. Eş durumu her zaman çözüm de olmayabiliyor ne yazık ki :(

Geri