Dişi, Yuvadan Atlayan Yavruyu Öldürüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Merhaba, yavruların her zamanki yem isteme bağrışlarına alışkınım. Ama bu sefer bir yavru çok farklı sesler çıkarıyordu, çığlık gibi.

Her neyse ben bu alışılmışın dışındaki seslere uyandım ve odaya girdiğimde, yavrunun kafes ızgarasına kanatları takılmış ve bir yere kaçamıyordu. Annesi de yavrunun üstüne çıkmış öldüresiye ısırıp gaga atıyordu. Ben sesleri duyup yataktan kalkana kadar, o çoktan yavrunun gagasını delmiş..

Hani pek bilmiyorum ama yavruyu kurtarabilme imkânım var mı. Veterinere götürme imkânım yok çünkü Karantina'dayız.

Bu da çekebildiğim görseller. Gözünün arkası kanlı ve gagası delindiği için ağzına doğru kan iniyor. Sanırım gagasına herhangi bir şey yapmam mümkün değil, yaşarsa böyle yaşayacak öyle mi?IMG_20210602_144327~2.jpgScreenshot_2021-06-02-14-41-40-788_com.google.android.apps.photos.jpg

Çözüm
Batikonla yaralı yerleri temizle öncelikle. Sonrasında aşağıda ki konuyu tekrar inceleyebilirsin.

Çok daha kötü bir durumla karşılaşabilirdin. Daha kötüsü muhtemelen ölmüş olurdu yetişmeseydin. Bu konu iyi bir örnek, yuvadan atlamış kuşları çok iyi gözlemlemek gerekiyor. Yem kırdığından emin olduğunuz her kuşu gecikmeden ayırınız.

Yem kırdığını görmeseniz bile, kırabilen yavruların yanına ayırıp gözlemleyebilirsiniz.

Bu durumlar çok sıkıntılı malesef. Ebeveynlerin yavrulara hiçbir zararı olmadığını görebilirsiniz, fakat küçük bir kıskançlık ölümle sonuçlanabilir.
bu da erkek sanırım
Yok hayır bu dişi. Hatta dün ailesiyle beraber tünekte durduklarını görünce, "Hmm demek ki erkeklere saldırıyor sadece" diye düşünmüştüm.
yaraları temizleyip mikrop kapmaması için ince tabaka halinde terramycin göz pomadı sürebilirsin
Teşekkür ederim. Elimizde şu ürünler var bunlardan kullanabileceğim var mı? Yoksa terramycin mi alayım?Screenshot_2021-06-06-18-17-03-643_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Oyla 0
Yok hayır bu dişi. Hatta dün ailesiyle beraber tünekte durduklarını görünce, "Hmm demek ki erkeklere saldırıyor sadece" diye düşünmüştüm.

Teşekkür ederim. Elimizde şu ürünler var bunlardan kullanabileceğim var mı? Yoksa terramycin mi alayım?Ekli dosyayı görüntüle 17747

bactroban işinizi görür. yarın madecassol krem de alın, ikisini beraber kullanırsınız

Oyla 0
Terramycin almama gerek yok mu sadece madecassol mu alayım? Hangi sıklıkta ve ne şekilde (direkt elimle mi veya pamuk ile mi vs...) kullanmam gerektiğini yazar mısınız, yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Ayrıyeten gözüyle temas ederse bir sorun teşkil eder mi?

Oyla 0
Terramycin almama gerek yok mu sadece madecassol mu alayım? Hangi sıklıkta ve ne şekilde (direkt elimle mi veya pamuk ile mi vs...) kullanmam gerektiğini yazar mısınız, yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Ayrıyeten gözüyle temas ederse bir sorun teşkil eder mi?

bugün acil yapmanız gereken yarayı temizleyip çok ince tabaka halinde bactroban sürün , kulak çubuğu kullanabilirsiniz, gözün içine gelmesin

yarın : madecassol ve terramycin gözpomadı alıp karıştırıp sürün, 3 gün kullanın, günde 2 kez yeterli. zaten kabuk bağlamaya başlayacaktır.

Oyla 0
Geçmiş olsun Akifim. Daha önce de konuştuğumuz gibi; küçük agrasyonlarda dahi bütün yavruları ayırmalısın önlem olarak.

Oyla 0
Bilemedim Murat Abi, beraber sakin sakin tünekte durduklarını görünce böyle bir şey yapacağını düşünemedim.

Oyla 0
Sıkma canını. Yapacak birşey yok, en azından sonra ki süreçlerde neler olabileceğini deneyimledin? Ruhu cennetine kavuşsun yavrucağın.

Oyla 0
Bugün yine bir tatsız olay yaşadım. Sabah 7-8 arasında benim uyuduğum vakit, dişi tekrar bir yavruyu dövmeye başlamış. Sesini çok geç duyduğum için ancak ölmeden yetişebildim. Fakat durumu fotoğraflarda da gördüğünüz üzere çok kötü. Yuvadaki bütün yavruları, yem kıramasalar da aldım. Gerekirse artık elle beslerim, böyle görüntüler beni çok üzüyor ve rahatsız ediyor, emek çekip 1 ay boyunca büyüttüğün yavrunu neden öldürürsün aklım almıyor.. Bu olay yaşanmadan bir gün önce anne,baba ve bu yavru aynı tünekte güzel güzel duruyorlar beraber kafeste vakit geçiriyorlardı. Bir günde ne değişti vallahi anlayamıyorum. İlgili yavru dal darı tanelerini yiyebiliyor, en azından şuanlık.
Hangi ürünleri ve ne şekilde kullanmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.Ekli dosyayı görüntüle 17742Ekli dosyayı görüntüle 17743Ekli dosyayı görüntüle 17744Ekli dosyayı görüntüle 17745Ekli dosyayı görüntüle 17746
İçim parçalandı güzel yavrulara ins iyileşirler bu görüntüler çıkmaz daha aklımdan benimde iki çiftim var sürekli yavrulayan daha dikkatli olacağım artık. Allah şifa versin güzelliklerinize

Oyla 0
Sıkma canını. Yapacak birşey yok, en azından sonra ki süreçlerde neler olabileceğini deneyimledin? Ruhu cennetine kavuşsun yavrucağın.
Sıkmayayım diyorum ama acemiliğim yüzünden ilk müdahaleyi yapamadım ve 1-0 geride başladı yaşam mücadelesine. O yüzden kendi üzerimde yük hissediyorum, o ölürken sadece izledim gözümün önünde bir o tarafa bir bu tarafa döndü sonunda da malûm.. Belki diğer tarafta buluşuruz:)
Diğer kuluçkada 1 tane yavru bile zarar görmesin diye kuşların odasında uyuyacağım ve yavruları en kısa sürede yuvadan ayıracağım. Dediğin gibi bu bana büyük bir tecrübe oldu, tekrar teşekkür ederim Murat Abi ??

Oyla 0
İçim parçalandı güzel yavrulara ins iyileşirler bu görüntüler çıkmaz daha aklımdan benimde iki çiftim var sürekli yavrulayan daha dikkatli olacağım artık. Allah şifa versin güzelliklerinize
Teşekkürler. Konunun en başındaki kuş hariç diğer 3 yavruda hiçbir sorun yok onları ayırdım sorunsuz bir şekilde..
Konuyu açma sebebimdeki yavru ise gayet güzel bir şekilde hayata devam ediyor, gagası düzelecek gibi görünüyor. Ölene kadar da ona çok iyi bakacağım. Size verebileceğim tavsiye; ya eşleri çiftleşmeden önce erkeği ayrı bir kafese alın, ya da yavrular 27-28 gün olduğunda yuvadan alın ki zaten 28 gün civarında olduklarında yem kırma düzeyine geliyorlar bir sorun yaşamadı benimkiler. Umarım benim yaşadıklarımın hiçbirini ne kuşlarınız ne de siz yaşamazsınız..

Oyla 0
Teşekkürler. Konunun en başındaki kuş hariç diğer 3 yavruda hiçbir sorun yok onları ayırdım sorunsuz bir şekilde..
Konuyu açma sebebimdeki yavru ise gayet güzel bir şekilde hayata devam ediyor, gagası düzelecek gibi görünüyor. Ölene kadar da ona çok iyi bakacağım. Size verebileceğim tavsiye; ya eşleri çiftleşmeden önce erkeği ayrı bir kafese alın, ya da yavrular 27-28 gün olduğunda yuvadan alın ki zaten 28 gün civarında olduklarında yem kırma düzeyine geliyorlar bir sorun yaşamadı benimkiler. Umarım benim yaşadıklarımın hiçbirini ne kuşlarınız ne de siz yaşamazsınız..
Cok uzucu bir durum, hepsini okurken icim parcalandi, resimleri goruncede cok uzuldum. Siz elinizden geleni yaptiniz. Cok gecmis olsun?

Oyla 0
ekledim mi bilemiyorum ancak yuvadan atlama zamanı gelmiş kuşları anne baba görmek istemiyor yuvada. Maalesef sert mizaçlı kuşların var bundan dolayı devamlı bunu yapacaklardır. Eşlemeyi de bozmanı öneririm artık. Yeni bir çift edinmek ya da yeni bir çift kurup eş değiştirmeyi denemelisin.
Kanın tadını alan kuşlar asla durmaz bir de et bebeklere ileride zarar vermeye başlayabilirler.

Oyla 0
Hazır çift almadıktan sonra ben çift kurmayı beceremiyorum sanırım Doğanay Abi. Kaç kez yavru alma amaçlı kuş aldıysam; aldığım kuşlar eş oldular fakat hep Dişiler, Erkeğe göre baskın oldular ve yavru almam olanaksız oldu. Hazır çift almaya kalksam, "Kimse altın yumurtlayan tavuğunu satmaz" düşüncesini kapılıp güvenemiyorum, ki zaten eş kuş satan da bi hayli az.. Yoksa senin söylediklerinin doğru olduğunu biliyorum evet, elimde olsa ben de eş değişikliği yapmak ve birden fazla çiftten yavru almak isterim..

Oyla 0
Düşündüğün gibi maalesef. Çiftlerde böyle problem çok oluyor. Ancak tecrübeli dişilerin yuvada yatmadan dolayi vücut akslari şekilleniyor. Gözün ona odaklı arama yaparsa muhtemelen bu tip problemler az olabilir.

Oyla 0
Hemen kuşları ayırın.kafesiniz yok ise şimfilik ayakkabı kutusuyla idare edersin.Altına suluk ve minik bir kapa da yem koy altına pamuk yada peçete.Uyuyacagı zaman peçeteyi yuva gibi etrafına sar.

Oyla 0
Konuyu 8 gün önce açmıştım. İkinci olaydan sonra zaten tüm yavruları ayırdım, şuan 4 yavru da benimle güzel bir şekilde büyüyorlar. Tünekte durabildikleri için tabana herhangi peçete yahut pamuk gibi şeyler koymuyorum. Çünkü tabana sadece yemek için indiklerinden dolayı pek gerek olmuyor, teşekkürler.

Oyla 0
Geri