Rüştü Okumuş
Çevirmen
Vilmectin 3-4 gün sonra uygulayacaktım. Sadece biraz etrafı tanıyıp sakinleşmesini bekledim çünkü çok tedirgin yeni geldiği için. İç parazit için nasıl bir kür önerirsiniz?
Elbette haklısın biliyorum bir takım değişiklikler olacak ama en azından bir durum varsa erkenden müdahale edeyim amacıyla sordum. Kabarıklık yok bu arada. Aldığım yerdeyken kıpır kıpırdı. Burada haliyle durağan. Şuanda daldarı yiyorRüştü hocam, malumun yeni gelen kuşların adaptasyon problemleri bu tür durumlara yol açabiliyor.
Farklı yem ve beslenme şekilleri dışkıda belirgin değişikliklere neden olabiliyor. Yeni geldiği içinde haliyle yem değişti, kullandığı diğer yan ürünler, ek besinler değişti...
Dışkıda bu durumda anormallikler gözlemlenebilir. Bu anormallikleri kuşta durağanlık gibi hallerde izleyebilir.
Yine de sadece onun dışkısının bulunduğu bi peçete paylaşır mısın hocam. Ve kabarıklık ya da hastalık belirtileri var mı kuşta?
Evet Murat'ım senin gibi düşündüm ve daldarı ile probiyotik verdim. Şuan olabilecek bu tarz şeyler aman enfeksiyon tabanlı birşey olmasında teşekkür ederim. Bakalım Doğanay Hoca ne diyecek.Yani şu haliyle düzgün bir dışkı değil. Bu tür durumları eğer yeni aldığım kuşta fiziksel anormallikler gözlemlemiyorsam 1-2 hafta içerisinde geçmesini bekliyorum.
Probiyotik ve dal darı gibi hem sindirimini hem de psikolojisini düzeltmek adına ürünlerle destekliyorum...
Hocam istersen 1-2 gün sonra tekrar dışkıya bakalım Biraz erken olduğunu düşünüyorum müdahale için.
Doğanay hocanın da fikrini alalım
Doğanay hoca kayıplardaYani şu haliyle düzgün bir dışkı değil. Bu tür durumları eğer yeni aldığım kuşta fiziksel anormallikler gözlemlemiyorsam 1-2 hafta içerisinde geçmesini bekliyorum.
Probiyotik ve dal darı gibi hem sindirimini hem de psikolojisini düzeltmek adına ürünlerle destekliyorum...
Hocam istersen 1-2 gün sonra tekrar dışkıya bakalım Biraz erken olduğunu düşünüyorum müdahale için.
Doğanay hocanın da fikrini alalım
Ya tarçın okadar tatlıdıki ama eğitim konusunda hiçbir yol katedemedik edemiyordukta. En son akşam çıkardım dün ulan içeri katana 20 dakika uğraştım ya böyle birşey olamaz abi ne ele geliyor ne kola deli tavuk gibi dönüyor odanın içinde daha öncede 2 kez yaptı böyle neler denedim ya perdesinden daldarı ikramına yok. Kuşlarında karakteri var abi adam eğitilmek istemedi. Petshopa götürdüm kendi elimle yavruların olduğu kümese koydum bizimkini bir görecektin hemen ordakilerin başını kaşımalar dipdibe sokulmalar böyle birşeye karar verdik.Hocam o deği de, bu pıtırcık baltanesi nerden çıktı? Nerden esti
Çok tatlı maşallah. Umarım tarçın gibi inatçı davranmaz ileride neyse ben şom ağızlıyım susayım .Kümesten kendim tuttum pek kaçmadı. Biraz önce kafese elimi soktum göğsüne götürüp elimi okşadım kaçmadı hiç. Bakalım nasıl olcak çok masum bakıyor Ekli dosyayı görüntüle 9378
Diğer kuş gitti zaten kafeste tek şuan cumartesi günü tekrar dışkı paylaşımı yaparımDışkı kötü görünüyor ancak 2-3 gün süre vermeni öneririm ona. Düzelmez ise tedavi gerektiriyor. Diğer kuştan ayrıdır umarım
Sadece probiyotik ve daldarı verdim onun haricinde hiçbirşey yapmadım.Bu dışkılar petshp'da en son yediği şeylerden de olabilir. Bazen marul asıp bırakıyorlar yada farklı gıdalar da veriyorlar canlı dursun diye. Kuşunuz gayet sağlıklı görünüyor ve yavru o yüzden yeni evine gelince stres kaynaklı olduğu kadar o ortamdan kaptığı bir şeylerin etkisi de olabilir. İç parazit uygulamadığınızı anlıyorum. Bir iki gün beklemekte fayda var.
Eve yeni gelen kuş olursa enseden bir damla BİTASON uygulayıp sonradan iç parazit kürü yapıp takip ediyorum. Size de tavsiye ederim. Özellikle yavru kuşlar yeme düşene kadar çokca yem kusularak besleniyor ve anne/babadan bir şeyler geçebiliyor. İlk başta dış parazit ihtimaline karşı enseden Vilmectin/Bitason, iyice takip, güvenini kazanma yakınlığı sonrasında da iç parazit ile kuşa yardımcı olma ve rahatlatma yapılması tavsiye edilir.Sadece probiyotik ve daldarı verdim onun haricinde hiçbirşey yapmadım.