Dediğiniz şeyler yok çok şükür, probiyotik yok elimde ne yapmalıyım
Ishal gibi oldugu için çok az haşlanmış patates verdim duzeldi gibi oldu suyuna limon damlattim . Kullandığımız yemi bitti aynısından aldık ama sanki ondan sonra oldu gibi düşündüm . 3 yaşında siz hangi yemi önerirsiniz ?
Onu kullanıyormuşuz zaten, peki şu an probiyotik olmadığı için evde yapabileceğim bir şey var mı?
Hocam kuşumda 5 gün süren sulphamazatin tedavisinden sonra entrobac a başladım 2 gün kullanacağım kuşum şuan ishal ve halsiz gibi.. entrobac gittikten sonra yani iki gün sonta elektrolit mi vermem daha doğru olur gerwit multivitamin mi?Evde patates haşlaması, pirinç lapası verilerbilir. Ayrıyetten elektrolit yapıp verilebilir. Ama probiyotik temin ederseniz iyi olur. Vitamininiz yoksa multivitaminde temin edin..
Vitamin, Mineral ve Aminoasitler
iyikus.com
Elektrolit için; Tam dolu suluğa, bir mercimek tanesi kadar tuz, bir mercimek tanesi kadar şeker, bir iki damla limon ekleyin karıştırıp verin. Tuz kaya tuzu olursa daha iyi olur...
Kuşlarda "ELEKTROLİT" kullanımı:
Sıcak havalarda, su ve mineral kaybeden kuşlarda, ishal olan kuşlarda elektrolit kullanmak şattır. Kuşum ishal oldu diye hemen ilaçlara sarılmayın ! Evde 4 ana malzeme ile elektrolit hazırlayıp ishal kuşunuza verdiğiniz taktirde aynı gün ishali geçecektir.
Elektrolit sadece ishal olan kuşa verilmez. Yukarıda yazdığım gibi; sıcak havalarda da verilir, vücudundan su kaybeden kuşa da verilir.
Sıcak havalarda haftada 2 defa (3 gün arayla) vermek de fayda vardır.
Eğer kuşunuz ishal olursa aşağıda vereceğim tarifi 2 litre suyun içine koyup iyice...
- Doğanay Y.
- elektrolit muhabbet kuşu elektrolit
- Cevaplar: 34
- Forum: Kuş Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri
elektrolit verilebilir hemen. Probiyotik ilerleyen günlere sarkabilir.Hocam kuşumda 5 gün süren sulphamazatin tedavisinden sonra entrobac a başladım 2 gün kullanacağım kuşum şuan ishal ve halsiz gibi.. entrobac gittikten sonra yani iki gün sonta elektrolit mi vermem daha doğru olur gerwit multivitamin mi?
Çok teşekkür ederim hocam vete götürdüm dönemsel dedi 3 gün pro kullandım ama temiz su aralığı olmadan elektrolit vereyim mi?elektrolit verilebilir hemen. Probiyotik ilerleyen günlere sarkabilir.
sabah erken verip 8 saat sonrası normal temiz suya geçiş yapabilirisiniz.Çok teşekkür ederim hocam vete götürdüm dönemsel dedi 3 gün pro kullandım ama temiz su aralığı olmadan elektrolit vereyim mi?