Dışkı ve Aşağı Yukarı Kuyruk Sallama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yamakasi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yamakasi

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba herkeze.
Erkek kuşum gündüzleri paralel ve kafes içindeyken tüneğe yaslanarak kuyruk titretiyor ve sallıyor aşağı yukarıya. Biraz zayıfladı gibi geldi bana ayrıca. Ötmesinde uçmasında sıkıntı yok yemde yiyor. Bunun sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca dışkı resmini atıyorum ve Kahverengi renkte dışkısı. Hırıltı inleme ağız açma kapama öksürme hapşırma Göz yaşarması ve nefes alış verişlerinde herhangi bir sorun gözlemlemedim gayet iyi durumda o konuda. Bugün suyuna polivit ve aminosol vitamini verdim.
İç parazit yada dış parazit gibi sorunlardan şüpheleniyorum açıkçası. Cevaplarsanız sevinirim. Zayıflık ve kuyruk titreme dışında gayet iyi.

Ekli dosyalar

• 05EED33C-DE53-47FC-9514-8BE18137FC91.jpeg
    05EED33C-DE53-47FC-9514-8BE18137FC91.jpeg
    219.5 KB · Görüntüleme: 2
Olabildiği kadar az tozlanma yapan yemler tercih ediniz. Yulaf iyi görünse de bazen tehlikeli olabiliyor. Tüm yemlikleri dezenfekte ediniz. Günlük yiyebileceği kadar yem koyunuz, kafes tabanını günlük değiştiriniz
Evet @Doğanay Y. üstad. Aynen öyle şimdi aspur ve kızıl darı vereceğim günlük ve Akıllı yemliği çıkaracağım. İnşAllah düzelir

Evet Arkadaşlar Güncel Konudur. Bugün götürdüm veterinere ki Tüm iyikuş ailesi ve @Doğanay Y. @İpek.s sağolun eksik olmayınız. İlk etapta kilo ölçümü yapıldı ve 35 gram çıktı ama zayıftı kuşum ve göğüs kemiği bariz ele geliyordu.
5 ml şırıngaya antibiyotik doksimisin yada doksisin açık kahverengi ilaç çekti verdi. Günde 5 damla ilaç suluğuna. Akabinde 4 adet avicare vitasigna’nın 10 ml’lik damlalarından verdi ve günde 1’er damla ağızdan verilecek diye. İlk antibiyotiği ağızdan kendisi verdi hemen ve Tadı acı tabi biraz antibiyotiğin. Eve gelince antibiyotikten sonra yeme yemeye başladı MaşAllah çok şükür. Son olarak doktor eğer dedi antibiyotik aldığı halde yem yemezse dedi versele Laga elle besleme maması al kendin besle dedi. Çünkü vücut kemiği ve göğüs kemiği zayıf olduğu için yemesi lazım ki toparlansın hemen dedi. Şimdilik çok şükür sıkıntı yok. Tedbir bizden takdir Allah’tan diyerek doktor son olarak şunu söyledi. Biz elimizden geleni yaparız ama kuş zayıf dedi gidebilir dedi. İnşAllah birşey olmazda hemen toparlarlar kendini Aslan oğlum benim. Dualarınızı bekliyorum arkadaşlar.

çok geçmiş olsun. İyi ki götürdünüz çünkü veteriner teşhisi daima önemli. İletişiminizi de kaybetmeyin orayla muhtemelen kuşlardan anlıyorlar. Umarım tez vakitte toparlar ve eski neşesine kavuşur

çok geçmiş olsun. İyi ki götürdünüz çünkü veteriner teşhisi daima önemli. İletişiminizi de kaybetmeyin orayla muhtemelen kuşlardan anlıyorlar. Umarım tez vakitte toparlar ve eski neşesine kavuşur
Amin inşAllah eksik olmayın teşekkür ederim @Doğanay Y. üstad. Evet evet Kedi köpek kanatlı egzotik kuşlar ve muhabbet kuşları dahil, anlayan veterinere götürdüm. Ayın 27 si kontrol olacak inşAllah bakalım Nasipse o zamana kadar dahada toparlanmış olur inşAllah. İletişimdeyim klinik ile 👍.

Merhaba Arkadaşlar 16 Mart 2023 tarihinde açmış olduğum konu üzerine, 25 Mart 2023 bugün itibari ile Muhabbet kuşum yaptığım takviyeler ile iyiye doğru gidiyor çok şükür. Şimdi az önce entrobac koydum önüne taze su içerisine 100 ml. Şimdi aradan 10 gün geçti ve malum kuruma hastalığı mevcuttu. Eskiye nazaran çok şükür yiyor ve sıkıntı yok tünektede duruyor. Bu durum üzerine 10 gün geçmesine rağmen yeni taze dışkı atıyorum ve sizlerden de yorum istiyorum gidişat hakkında.

Not: Ara ara kafes tabanına gidiyor soğuk olduğundan dolayı ve bende kombiyi yakıp odayı sıcak tutuyorum daima. Kabarık durmaması için.

Ekli dosyalar

• 3D3A59CC-053A-4E8A-A7D0-0697469CE106.jpeg
    3D3A59CC-053A-4E8A-A7D0-0697469CE106.jpeg
    310.8 KB · Görüntüleme: 3
  • E37D1482-047F-4C82-A1FB-DC19FFFB861D.jpeg
    E37D1482-047F-4C82-A1FB-DC19FFFB861D.jpeg
    191.1 KB · Görüntüleme: 3
  • 35F8FB44-5EDF-4E87-8721-C618C133E839.jpeg
    35F8FB44-5EDF-4E87-8721-C618C133E839.jpeg
    297.9 KB · Görüntüleme: 3
  • 2EC4A6AF-7AB9-47CA-B892-B0774CCAF4BE.jpeg
    2EC4A6AF-7AB9-47CA-B892-B0774CCAF4BE.jpeg
    258.9 KB · Görüntüleme: 2
  • D9D56132-0942-4B0E-BBC2-1DE2887D4DF3.jpeg
    D9D56132-0942-4B0E-BBC2-1DE2887D4DF3.jpeg
    265.6 KB · Görüntüleme: 3
Hala tabana inişler ve kabarma belirtileri devam ediyorsa iyilesmemis olmalı. Dışkılar için çok kötü diyemem ancak biraz problem var gibi

Hala tabana inişler ve kabarma belirtileri devam ediyorsa iyilesmemis olmalı. Dışkılar için çok kötü diyemem ancak biraz problem var gibi
@Doğanay Y. üstad Tedaviyi kesmedim hala devam ediyorum elbette. Ama tabi eskiye göre biraz iyiye gidiyor çok şükür. Dışkı düzelecek inşAllah yavaş yavaş. Kabarık ve tabana inme sorunu içinde hastalıktan ve tüye girme zamanıda geldi malum 6. Ayına girdi ve geçiyor. Oda düzelecek inşAllah Allah Kerim. Elimden geleni yapıyorum dahada iyi olacak inşAllah.

Son olarak şunu sormak istiyorum. Şimdi kuşumuzu kurtardık iyi oldu diyelim inşAllah. Şimdi bu erkek kuş taşıyıcı olmuş olacak değil mi hastalığı tedavi etmiş olsakta. Yani yavrusu bile olsa yavrulardan 1 yada 2 tanesinde bu tür hastalık geçmiş olacak mı acaba babanın taşıyıcılığından dolayı.

Geri