Dışkıda kan problemi (sultan papağanı

Murat BEŞYAPRAK

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar 10 aylık erkek sultan papağanımda tüy yolma problemi vardı Kıbrıs’ta yaşıyorum burda bir hayvan hastanesine götürdüm bakteri olduğunu söyledi 1 haftalık antibiyotik tedavisi uyguladık ve kaşıntı için Impetex diye bir krem verdi ama bu kremi kullandıkça vücudundaki kızarıklık arttı 3. Gün bıraktık bu kremi yerine Advantan M, Furacin krem verdi karıştırıp sürmem için ve ayrıyeten oceral sprey de verdi ilk gün kullandım ve sabahına kuşum kusmaya başladı tekrar götürdüğümde oceral spreyinden olabileceğini söyledi bunu 1 gün bıraktık ve daha sonra pamukla sürerek devam ettim tedaviye vücudundaki kızarıklıklar gözle görülür şekilde azalmaya başladı 3-4 gün kullandım ama bugün dışkısında kan gördüm kuşumda bugün hiç yem yemiyor iştahı kapalı sadece arada su içiyor internetten araştırıyorum sürekli tedavi boyuncada hep araştırdım neler olabilir diye bugün göğüsünde göğüs kafesi boyunca yukardan aşağıya kadar bi karartı var kuruma hastalığı belirtsi yazıyor heryerde bugün başka bir veterinere götürdüm ve sulphamezathine verdi ayrıyeten antibiyotik ve toz vitamin verdi şuan doğru tedavimi uyguluyorum aceba yardımcı olabilecek kimse varmı hayvan hastanesinde boşa zaman kaybettiğimi düşünüyorum papağanım 2 haftadır perişan halde sürekli uyuyor ve bişey yemiyor. Dışkısının fotoğrafınıda ekledim.

Ekli dosyalar

• A2AF4AB4-0BBA-4460-B920-CCB37EF7CA3F.jpeg
    A2AF4AB4-0BBA-4460-B920-CCB37EF7CA3F.jpeg
    156.1 KB · Görüntüleme: 13

Bunu bir okuyup kuşunuzdaki belirtileri kıyaslarsanız daha net bir fikir edinebilirsiniz.
Tamam teşekkürler

Oyla 0

Bunu bir okuyup kuşunuzdaki belirtileri kıyaslarsanız daha net bir fikir edinebilirsiniz.
Hocam çok güzel anlatmışsınız ama tek aklıma takılan olay şu 12 günlük tedavi boyunca mama vermeyin demişsiniz peki kuş açlıktan ölmezmi bu süre boyunca benim kuşum hiç bişey yemiyor çünkü

Oyla 0
Eğer hiç bir şekilde yem yemiyorsa ilacı verdikten 1 saat sonra kursağına mama basabilirsiniz.
Eğer suyu da içmiyorsa ilacı mamaya katıp verebilirsiniz.
Burada tek sıkıntı mamanın içindeki B vitamininin ilacın etkisi belli ölçüde kırmasıdır.
Ama kan dışkılamış ve hiç yem yemeyen bir kuş için bu durum göz ardı edilebilir.
Bu şekilde tedavi ettiğimiz bir vakamız vardı, onu da paylaşayım, fikir edinirsiniz.

Oyla 0
Eğer hiç bir şekilde yem yemiyorsa ilacı verdikten 1 saat sonra kursağına mama basabilirsiniz.
Eğer suyu da içmiyorsa ilacı mamaya katıp verebilirsiniz.
Burada tek sıkıntı mamanın içindeki B vitamininin ilacın etkisi belli ölçüde kırmasıdır.
Ama kan dışkılamış ve hiç yem yemeyen bir kuş için bu durum göz ardı edilebilir.
Bu şekilde tedavi ettiğimiz bir vakamız vardı, onu da paylaşayım, fikir edinirsiniz.

Tamam hocam şuan bekliyorum kursağındaki mamayı sindirip kaka yapmasını eğer sindirebilirse bu şekilde kullanacağım yazdığınız diğer ilaçları

Oyla 0
İlacı hızlı bir şekilde temin etmenizi tavsiye ederim çünkü koksidiyoz basit tedavi edilir ama zamanında tedavi edilmez ise öldürücü olabilir..

Oyla 0
Baycox 2.5 ,netcox2.5 ve coxmed 2.5 ilaçlarından herhangi bir tanesi olur.
Ama mamaya katacaksanız ve günde 1 kez besleme yapacaksanız sadece 2 damla katacaksınız.
2 kez besleme yapacaksanız 12 saatte 1 damla.
Sulukda verecekseniz tarif ettiğim gibi 40 cc 4 damla.

Son düzenleme:
Oyla 0
Baycox 2.5 ,netcox2.5 ve coxmed 2.5 ilaçlarından herhangi bir tanesi olur.
Ama mamaya katacaksanız ve günde 1 kez besleme yapacaksanız sadece 2 damla katacaksınız.
2 kez besleme yapacaksanız 12 saatte 1 damla.
Sulukda verecekseniz tarif ettiğim gibi 40 cc 4 damla.
Kuşum Miço’m bugün gece melek oldu sindiremedi mamayı kustu yine kurtaramadım onu Cennetin en güzel yerinde uçuyor şimdi ???

Oyla 0
Geri