Teşekkür ederim, dışkısına bakmasam hiç fark etmeyecektim çünkü her zamanki gibi hareketli ve konuşkandı.iç organlarda bir hasar, zedelenme , tümör vb. yoksa öncelikle koksidiyoz'dan şüphelenilir. veteriner kliniklerinde satılan baycox, tetramezatin, sulphamezathine gibi ilaçlar kullanılır. durumunuz uygunsa en kısa sürede kanatlıdan anlayan bir veterinere götürün. tekrar kanama olmayabilir ama bu hasta olmadığını göstermez acil tedavi gerekir. sokağa çikma yasağında veterinere gidebilirsiniz
Kafesteki diğer dışkılara göz attığımda kanlı olarak fotoğraftaki vardı, sonrasında 2-3 dışkıda daha kan gördüm. Şu an yaptığı dışkılar normale döndü.Koksidiyoz v.b. durumunda daha cok ince bagirsakta baslayip kanama sindirilir ve kanama kendini diskida siyah renkte gosterir. Kanamanin buyuklugu ve cikisa yakinligina gore siyah - kahverengi - bordo - kirmizi - pembe seklinde gozlemlenebilir.
Burda fotolarda pembe/kirmizi sekilkdeki kanama sindirim gerceklesip atilma evresindeki bir bolumde kanama oldugunua isaret ediyor.
kloak a yakin bi yerde olmasi daha muhtemel, ele alip kontrol edip bir prolaps(disa sarkma) durumu v.b. var mi bolgede iritasyon var mi diye kontrol edilmeli. Yoksa buyuk ihtimalle cikisa yakin kalin bagirsakta bir bolumdur.
Bir de kusun cinsiyetinden bahsetmemissiniz, disi veya erkek olmasina gore potansiyel problemler kumesi degisebilir haliyle.
Geri kalan bolumu; vakit kaybetmeden bir avian hekimin gormesi kismi icin @neanderthalensis e katiliyorum.
Şu anda gayet normal. Kuşum da konuşuyor, hareketli.Renk olarak taze diskidaki durum biraz daha onemli, kuruyan kandaki hemoglobin ayni insandaki gibi acik havada oksijenle temas etmesiyle birlikte renk degistirmeye baslar. Siyah/kahverengi diskida bunun ayrimi onemli.
Siyah diski baslamissa hizli mudehale gerekir.
Çok üzücü...Çok geçmiş olsun,
Çok ciddi bir durum olacak ki kendisini dışkıya kadar göstermiş.
Ve şuan her ne kadar dışkısında kan gözükmüyor olsa bile bu geçtiği ve iyileştiği anlamına elbette gelmez. O kadar oyuncular ve hastalıklarını o kadar belli etmiyorlar ki çok iyi gözlem yapmanızı öneririm illa ki bir hareketi bir tavrından
anlar sezersiniz. Çok geç olmadan götürmeniz ve tedavi başlamanız gerekli.
Benim vefat eden oğlum siyah dışkı yaptıktan bir gün sonra öldü. Çok kötü çok üzücü bir şeydi hala kendimi suçlar nasıl anlamadım nasıl dikkat etmedim diye kendi kendimi yer üzülürüm.
Bir daha hiç kanlı dışkısı olmadı, hep takip ettim.Öncelikle diğer arkadaşların dediği gibi iyi bir kanatlı veterineri bulursanız önceliğiniz veterinere götürmek olsun...
Bunun dışında benim tavsiyem iç parazit için sitraks kullanın. Ardından düzenli probiyotik takviyesi yapın. Eğer sorun tekrarlarsa @neanderthalensis in dediği sulphamezathine ilacını da kullanmanızı öneririm...
Merhaba beni sakın yanlış anlamayın ama yavru şuan acı cekiyor ve o canlar bize emanetler ağızları dilleri dişleri yok şuram buram ağrıyor diyebilecek kadar.Bir daha hiç kanlı dışkısı olmadı, hep takip ettim.
Ancak şimdi de dışkısında yem tanesi oluyor, kuşumda yaklaşık 2 yıl önce de yem sindirememe sorunu olmuştu ama bayağıdır pek olmuyordu, şimdi sıklaştı bu durum.
Kum kullanmıştım daha önce.
Bir de kanlı dışkı şu an yok ama acaba vücudunda bir yerde yara var mıdır ve acı veriyor mudur diye düşünüyorum, emin de olamıyorum.
Kaşıntısı da var, tüyleriyle oynayıp duruyor.
Probiyotik yoktu ama sipariş ettim, gelir gelmez kullanmaya başlayacağım belki dışkıdaki yem konusunda da yardımcı olur.
Kuşumun daha önce ishal olduğu da oldu, mutsuz olduğunda bunu anlayabiyorum hareketlerinden.Merhaba beni sakın yanlış anlamayın ama yavru şuan acı cekiyor ve o canlar bize emanetler ağızları dilleri dişleri yok şuram buram ağrıyor diyebilecek kadar.
Kendimizden pay biçin yediklerimizi sindiremeden çıkardığımızı ya da büyük abdestimizde kan olduğunu bunlar normal şeyler değil. Çok acılı ağrılı şeyler vebali büyük.
Evimize alırken sadece bir kuş yemini ve suyunu ver tamamdır diye düşünürken birden bağlanıyoruz çok seviyoruz canımız kanımız oluveriyor ama hastalığına derdine ortak olamıyoruz.
ben hastalık konusunda profesyonel değilim lakin başımdan geçtiği için bir yemi sindirememeye başladıysa ve öncesinde kan dışkıya kadar ulaştıysa
Bağırsak florası bitmiş ve ya bitme noktasındadır Buda kuşa çok acı cektiriyordur. Ve yavaş yavaş zayıflayacak ve vefatı kaçınılmaz olacaktır.
En acilinden gerçekten kanatlıdan anlayan bir hekimin görmesi gerekir. Ve dışkı tahlili yapılması gerekir. Yoksa gözünüzün önünde günden güne erir gider..
Ben Ankara’da yaşıyorum ve koskoca şehirde bile kanatlılardan anlayan bir hekim bulamadım.Kuşumun daha önce ishal olduğu da oldu, mutsuz olduğunda bunu anlayabiyorum hareketlerinden.
İnanın veterinere götürmeyi istiyorum ama kuşlardan anlayan çok yok. Daha önce hapşırık sorunu yüzünden götürmüştüm, hapşırdığında ağzından yem fırlatıyordu.
Kuşlara bakan bir veteriner de uzaktan bakıp ilaç vermişti, muayene etmemişti hiç.
O ilacı da kuşum zaten içmemişti.
Dediğim gibi 2 yıl önce de dışkıda yem sorunu görmüştüm ve çok araştırmıştım, kuş kumu kullanınca düzelmişti.
Şimdi de elimden geldiği kadarıyla probiyotik takviyesi yapacağım.
Gece bile uyumayıp sürekli onu kontrol ediyorum, her dışkısına bakıyorum.
Dışkıda gizli kan varsa diye peçeteyle ezip iyice bakıyorum hatta.
Sindirimde sorun olduğunu biliyorum, veterinere yarın gidecek ama çok da ilgileneceklerini sanmıyorum, o yüzden buralarda tavsiye arıyorum.
Evet biz insanlar için dışkıda kan görülmedi mide kanaması gibi önemli sorunlara işarettir ama biz hastaneye gittiğimizde endoskopi, tahlil yapıp tanı koyarlar. Kuşlarımıza bu tür işlemler yapmıyorlar ki, tahminen ilaç veriyorlar.
Yanlış ilaç kullanınca daha kötü olursa diye korkuyorum.
Tahlil vs ne kadar oluyor ki ben de göndermek istiyorum ama fiyatlarda çok uçuk..@Duygumaviş’e katılıyorum.Veteriner konusunda elimiz kolumuz bağlı ama en azından dışkı tahlili yapılabilir.Bizim bu ara dışkılar değişiyor onun haricinde bir sorun yok şükür,ona rağmen ben bile göndermeyi düşünüyorum.İçim rahat eder en azından.Ömer Beyle ben de görüştüm,düzene girmezse gönderin bakalım dedi sağolsun.Gerçekten ilgili ve iyi biri.Kendisini @Eyunal sayesinde duydum,ona ve tecrübelerini paylaştığı için Duygu Hanıma’da tekrar teşekkür ederim ayrıca.
Fiyat konuşmadık henüz,yolladığınız zaman detayları konuşuruz dedi :/Tahlil vs ne kadar oluyor ki ben de göndermek istiyorum ama fiyatlarda çok uçuk..