Dışkıda kan

melike388

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşumun dışkı yapısı normal ama kanlı.
Ne zaman başladı bilmiyorum, nedenini de bilmiyorum.
En son yaptığı dışkıda azalmıştı ama önemli bir şey midir? Korkuyorum. :(
Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• E441C6DB-2A06-4266-82FF-CAA737E3C03C.jpeg
    E441C6DB-2A06-4266-82FF-CAA737E3C03C.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 39
Kuslar soz konusu oldugunda erken teshis ve erken mudehale hersey.
Zaten bu gururlu seyler olabildigi kadar sakliyorlar neleri varsa, caktirmayacagim diye bi yerleri catliyor. Sonra saklayamayacaklari kadar kotu olduklarinda bazi konularda gec kalinmis oluyor.
Beklemeyin.

Oyla 0
Ben Ankara’da yaşıyorum ve koskoca şehirde bile kanatlılardan anlayan bir hekim bulamadım.
Lakin burada ki arkadaşlar tavsiyesi ile İZMİR ÖZM TEŞHİS VE TEDAVİ LABORATUVAR dan Ömer bey ile tanıştım ve kızımın dışkılarını söylediği koşullarda toplayıp muhafaza ettim ve ona kargo ile gönderdim.
Kargo eline ertesi gün ulaştı ve hemen teşhis koydu test yaptı ve tedavisine başladık.
Kızım 34 grama kadar düşmüştü ve ölüyordu lakin şu an 45 gr ve çok şükür sağlığı yerinde. Dışkılarında yem yok.
Siz de aynı yerle iletişime geçip söylediğim gibi ilerleyebilirsiniz zaten bizler hep burada oluruz ve desteğimizle iyileşir inşallah. Ama bir yerden başlamamız lazım
Ben de Ankara’da yaşıyorum.
Bildiğim kadarıyla İzmir’de Öz-vet var kuşlarla yakından ilgilenen, endoskopi gibi şeyler bile yapıyorlar.
Sizin dediğiniz yerle de iletişime geçip ben de gönderebilirim, yarın bildiğim bi veterinere gideceğiz ama onlar muhtemelen tahlil yapmayacaklar...

Oyla 0
Veterinere gittik, hem tırnakları kesildi hem de kanlı dışkı olayını söyledim.
İç parazit ilacı yapıp yapmadığımı sordu, daha önce hiç yapmamıştım.
Levapar adlı ilaçtan bir tableti birkaç parçaya bölüp verdi suyuna katmam için.

Oyla 0
Levaparı bilmiyorum ama Sitraks kullanmıştım ben baya etkili ürün.

Oyla 0
İç parazit için genellikle sitraks kullanılıyor bu ilacı bilmiyordum o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim ama levamizol içeren ilaçlardan hiç bu kadar yüksek dozajlı olduğunu görmemiştim.Bence acilen izmir e dışkısını gönderin.

Oyla 0
İç parazit için genellikle sitraks kullanılıyor bu ilacı bilmiyordum o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim ama levamizol içeren ilaçlardan hiç bu kadar yüksek dozajlı olduğunu görmemiştim.Bence acilen izmir e dışkısını gönderin.
Farklı bir ilaç, ben yarın sitraks alıp onu kullanayım zaten aynı amaç için, hem o şurup olduğu için daha kolayıma gelir.
Dışkıyı göndereceğim incelenmesi için.

Oyla 0
Oyla 0
Bende aynı şekilde düşünüyorum.

En yakın zamanda sağlığına kavuşur inşallah.Bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.
İç parazit, koksidiyoz gibi bir şeyden kan geldi ya da sert bir şey yuttu ve o da yırtılmaya neden oldu.
Kanama bir kez olup sonrasında durdu ve hiç tekrarlamadı çünkü.
Hastalık olup olmadığını anlamanın yolu da tahlil...

Oyla 0
Geri