Dışkıda sorun varmı? Neden gece fazla yiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elvis7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elvis7

iyikus.com Üyesi
Merhaba, 7 yaşındaki muhabbet kuşumun dışkısında bir problem gözüküyormu (dışkı biraz kıvamlı kuru değil resimde belli olmuyor gibi) henüz yaptığını paylaşıyorum. Birde hava değişiminden zannederim yine tüye girdi döküm yok ama bir kaç iğne iğne tüy mevcut ensede. Gündüzde yem yiypr ama gece bir hayli fazla yiyor, odalar soğuk evin en sıcak odası oturma odası tv açık diye uyumuyor muhtemelen ama yem kabının başındanda ayrılmıyor. Tavsiyeleriniz nedir?

Ekli dosyalar

• 080D43FD-2C42-416C-91E4-5C64F2BA7FD7.jpeg
    080D43FD-2C42-416C-91E4-5C64F2BA7FD7.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 7
Ufak bir karaciğer ya da böbrek sorununuz olabilir ama teslerle anlaşılabilir. Hafif sulu ve ana renk harici karışma var.

Oyla 0
Ufak bir karaciğer ya da böbrek sorununuz olabilir ama teslerle anlaşılabilir. Hafif sulu ve ana renk harici karışma var.
Karaciğer yada böbrek kıvamlı olmasından dolayımı? Doğal bir önlemi tedavisi varmı? Bugün biraz marul ve elma yedi etkisi olurmu bunların kıvamlı olmasına?
Birde daha önce belirttiğim sorunda devam ediyor gece dışkı birikimi, gün içindede bir iki defa oluyor son bir kaç gündür. Kuruyor kendi ayağıyla fırlatıyor sonra

Ekli dosyalar

• 1BFB96F4-44DD-46B9-8BBA-02301DAFC96F.jpeg
    1BFB96F4-44DD-46B9-8BBA-02301DAFC96F.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 3
Oyla 0
Elbette olur. Kristallenmeler görülüyor. Bu dışkı yüzeyinde ki sisli görüntülenmeye bunu diyorlar. Gözlemleyelim, ağır bir durum değil lakin takip gerektirebilir. Beslenme düzenini bozmayın. Probiyotik verilebilir.

Oyla 0
doğanay bey size cevap yazmış. ancak ben merak ettiğim için soruyorum, kuşunuz bu yaşa kadar hiç ilaç kullandı mı?

Oyla 0
Elbette olur. Kristallenmeler görülüyor. Bu dışkı yüzeyinde ki sisli görüntülenmeye bunu diyorlar. Gözlemleyelim, ağır bir durum değil lakin takip gerektirebilir. Beslenme düzenini bozmayın. Probiyotik verilebilir.
Gece çok yemesi peki stres işaretimidir? Dışkı resmi tekrar attım şuana ait yine takipteyim.

Ekli dosyalar

• A2A0E2FD-09B7-47A6-8A5D-D5FF0BB8EEB7.jpg
    A2A0E2FD-09B7-47A6-8A5D-D5FF0BB8EEB7.jpg
    257.8 KB · Görüntüleme: 2
Oyla 0
Dışkı dediğim gibi kötü değil. Gece çok yemesi alışkanlığı olabilir. Örneğin kimi kuş sabah aktivitelerini yaparken, bazısı bunu akşam ya da öğlen tercih ediyor.

Oyla 0
Çok teşekkür ederim. Hayır ilaç kullanmadım genetiği iyiymiş diyelim maşallah ama son zamanlarda yaşından dolayı eskisi gibi olmadığını hissediyorum daha durgunca. Eşide öldükten sonra etkisi büyük oldu...

Oyla 0
Dışkı dediğim gibi kötü değil. Gece çok yemesi alışkanlığı olabilir. Örneğin kimi kuş sabah aktivitelerini yaparken, bazısı bunu akşam ya da öğlen tercih ediyor.
Hah birde şu gece dışkı birikmesi hakkındada bir tavsiyeniz varmı gündüzde oldu bugün resmi paylaştım, ishalken olur demiştiniz ama popo tüyleri temiz kirlenmiyor gece oluyordu bugün gündüzde oldu bir defa bu birikim

Oyla 0
Genel anlamda ishal, kabızlık durumunda oluyor. Sıvısı biraz fazlaysa ya da çok katı kıvamlıysa yapışma görülüyor. Endişe edilmemeli lakin bu durumda gereken bir bağırsak düzenleyici kullanmak. Örneğin divitsol, probiyotikler, elektrolit, bazı özel katkılar. Yeşillik verilebilir brokoli gibi.

Oyla 0
Geri