Dışkıda sorun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dalin

Yarışma Kazananı
Merhaba yakınımın kuşunun dışkısı bu şekilde ,kuşun yemesinde hareketinde bir sıkıntı yok. Tüy döneminde de değil. Elimizde ilaç olarak sulp. Var. Ne yapmak lazım. Bazen normale dönüyor bazende böyle oluyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20230613-WA0000.jpg
    IMG-20230613-WA0000.jpg
    111.1 KB · Görüntüleme: 11
hocalar daha detaylı değerlendirme yaparlar ama bana göre dışkı kötü durumda değil
Yem harici birşey vermişler mi kuşa ceryanda kalmış mi?
Şuan iki kuşumun dışkısı bu şekilde ama yoğun tüydeler
Bu kuşta tüye girmek üzere olabilir

hocalar daha detaylı değerlendirme yaparlar ama bana göre dışkı kötü durumda değil
Yem harici birşey vermişler mi kuşa ceryanda kalmış mi?
Şuan iki kuşumun dışkısı bu şekilde ama yoğun tüydeler
Bu kuşta tüye girmek üzere olabilir
Yok hocam yem dişinda birşey vermemişler ama belki üşütmüş olabilir yada tüye gircek olabilir. Aslında 1 ay önce tüydeydi, geçmişti. Peki biz ne yapalım bir takviye gereklimi. Haftada 1 kez b vitamini başka hafta elektronit vs. Veriyoruz.

Yok hocam yem dişinda birşey vermemişler ama belki üşütmüş olabilir yada tüye gircek olabilir. Aslında 1 ay önce tüydeydi, geçmişti. Peki biz ne yapalım bir takviye gereklimi. Haftada 1 kez b vitamini başka hafta elektronit vs. Veriyoruz.
Dışkıda koku varmı başka herhangi bir sıkıntısı
Takipte kalmasını öneririm bu süre içinde 3 gün entrobac verilebilir sonrasında elektirolik

Eğer bir kaç gün de düzelmez ise safra bıraktığından dolayı ben öncelikle kursak sorunlarını düşünürdüm

Gaga taşı, kalamar yoğun tüketmesi sorun olmaz ancak bir işaret olarak okumak gerektiğinden ya kalsiyum ihtiyacı ya törpüleme gerektiren bir gaga veya kızgınlığından kaynaklı diye düşünmek gerekiyor. İlk olarak kalsiyum ihtiyacını gidermek için mama veya doğrudan kalsiyum içeren ürünlerle takviye geçmenizi öneririm.

Gaga taşı, kalamar yoğun tüketmesi sorun olmaz ancak bir işaret olarak okumak gerektiğinden ya kalsiyum ihtiyacı ya törpüleme gerektiren bir gaga veya kızgınlığından kaynaklı diye düşünmek gerekiyor. İlk olarak kalsiyum ihtiyacını gidermek için mama veya doğrudan kalsiyum içeren ürünlerle takviye geçmenizi öneririm.
Hocam kalsiyum olarak haftada 1 kez mutlaka yumurta maması yiyor. Sanırım kızgınlıktan olabilir yada törpülemek için. Kızgınlığa çözümüm yok hocam erkek kuş yok,birde çiftleştirmek istemiyorum imkânlardan dolayı. Tamam hocam dikkat edeyim sağolun

Geri