dışkıda yem, kusma

gamze arat

iyikus.com Üyesi
merhaba. yaklaşık üç yaşlarında bir muhabbet kuşum var. arkadaşımın kuşuydu normalde. aşırı zayıflamış, öldü ölecek halde aldım. kursak beslemesi yapabiliyorum. en azından kilo alması için beslerim diye düşündüm. iki aydan fazladır bende. tam istediğimiz kadar olmasa da bayağı kilo aldık. artık ötüyor, hatta konuşuyor bazen. ama çoğunlukla halsiz duruyor. arkadaşım veterinere götürmüş önceden. suyuna ilaç vermiş ama işe yaramamış. şu anki durum ara ara kusuyor. kusmalar eskisi gibi şiddetli değil. üç günde bir gibi kusma sıklığı. dışkıda yem var hatta bazen sadece yem dışkılıyor. iki aydır kursaktan zeolitli(1) besleme yaptım çoğunlukla sabah akşam. artık yapmak istemiyorum. kilo aldı ama hayvan çok stres oldu. elle besleyince de kusmaya başlıyor. dal darı, aspur, normal yem veriyorum. aspur yediğinde dışkıda yem olmuyor ama daha çok kusuyor. kuş kumu da kullandım. belirtilerden mantar olabilir diye son çare zolax kullandım ama çözüm olmadı. kuş veterinerine götürme ihtimalim açıkçası yok şu anda. iç parazit olabilir mi acaba? megabakteriyse diye amphotericin etken maddeli ilaç da bulamadım. bana önerebileceğiniz bir şeyler olur mu? yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• kaka yeni.jpg
    kaka yeni.jpg
    440.9 KB · Görüntüleme: 4
Bakteriyel enfeksiyonda ve megabakteride yemli dışkı görülür genelde. Koksidiyozda yada diğer iç parazitlerde pek görülmez.. İmkan varsa dışkı kursak sıvısı tahlilleri mikroskop incelemesi vs. yapılıp sorunun kaynağına göre tedavi uygulanması iyi olur..

Eğer imkan yoksa bakteriyel enfeksiyon için enrofloksasin etken maddeli antibiyotik kullanılabilir, ardından düzelme olmazsa megabakter (mantar hastalığı) için amfoterisin b etken maddeli ilaç kullanılabilir..

gagada koku yok. size videosunu ve bu sabahki dıșkılarıni atıyorum. Günün belli saatleri daha hareketli, ötüyor ama çoğunlukla böyle duruyor. ek olarak probiyotik kullaniyorum. bazen çok sulu diski oluyor bazen yem, bazen de böyle minicik.

Ekli dosyalar

• kaka sabah.jpg
    kaka sabah.jpg
    7.8 KB · Görüntüleme: 2
Videodan net göremedim ancak tüy kapsülleri mi var kafasında? Eğer öyle ise tüy yorgunluğu olabilir. Dışkıları çok kötü durmuyor

Videodan net göremedim ancak tüy kapsülleri mi var kafasında? Eğer öyle ise tüy yorgunluğu olabilir. Dışkıları çok kötü durmuyor
evet. tüye de girdi. diskilari ilk defa bu kadar düzgün oldu. o yüzden çektim fotoğrafını hemen. günü gününü tutmuyor. dün resmen yem diskiladi. sadece sulu tohum. gece de böyle. istikrarlı bir şekilde böyle gitse iyi ama değişiyor ve neye göre değiştiğini bulamadim. probiyotik kullaniyorum belki de o düzeltmiş olabilir biraz.

yeni bir yem karışımı almanız uygun olabilir. Ayriyeten bu süreçte b kompleks vitaminlerden vermeniz lazım. Tollyamin forte veya bt amin forte gibi.

Geri