gamze arat
iyikus.com Üyesi
merhaba. yaklaşık üç yaşlarında bir muhabbet kuşum var. arkadaşımın kuşuydu normalde. aşırı zayıflamış, öldü ölecek halde aldım. kursak beslemesi yapabiliyorum. en azından kilo alması için beslerim diye düşündüm. iki aydan fazladır bende. tam istediğimiz kadar olmasa da bayağı kilo aldık. artık ötüyor, hatta konuşuyor bazen. ama çoğunlukla halsiz duruyor. arkadaşım veterinere götürmüş önceden. suyuna ilaç vermiş ama işe yaramamış. şu anki durum ara ara kusuyor. kusmalar eskisi gibi şiddetli değil. üç günde bir gibi kusma sıklığı. dışkıda yem var hatta bazen sadece yem dışkılıyor. iki aydır kursaktan zeolitli(1) besleme yaptım çoğunlukla sabah akşam. artık yapmak istemiyorum. kilo aldı ama hayvan çok stres oldu. elle besleyince de kusmaya başlıyor. dal darı, aspur, normal yem veriyorum. aspur yediğinde dışkıda yem olmuyor ama daha çok kusuyor. kuş kumu da kullandım. belirtilerden mantar olabilir diye son çare zolax kullandım ama çözüm olmadı. kuş veterinerine götürme ihtimalim açıkçası yok şu anda. iç parazit olabilir mi acaba? megabakteriyse diye amphotericin etken maddeli ilaç da bulamadım. bana önerebileceğiniz bir şeyler olur mu? yardımlarınız için teşekkürler.