Dışkıda yem problemi

Taha İnce

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşumun dışkısında yaklaşık 1 haftadır yem var ve 6 7 haftadır kendi dışkısını yeme problemi var. Kuş kumu koyuyorum ama yemiyor. Enerjisi yerinde ne yapmam gerekiyor kuşum 8 yaşında dişi. Dışkı fotoğrafı ekleyemedim bu yüzden link bırakıyorum.

Yemli dışkı ciddi bir problem. Veteriner imkanınız varsa danışınız. Veteriner ilaçları ile tedavi edilebilir durumu.
Yem tazeliği nasıl?

Yemli dışkı ciddi bir problem. Veteriner imkanınız varsa danışınız. Veteriner ilaçları ile tedavi edilebilir durumu.
Yem tazeliği nasıl?
Yakınımda hiç veteriner yok. Yem markam gold wings yıllardır kullanıyorum. Kuşum bugün aniden çok halsiz düştü maalesef. Şu anda herhangi bir kusma problemi yok sadece dışkıda yem var.

Konum Ankara görünüyor. Uğurpet veteriner kliniğini tavsiye ederim. Bakteriyel enfeksiyonlarda yada megabakter gibi durumlarda yemli dışkı görülebiliyor. Dışkıyı incelesinler ona göre bir tedavi başlanır..

Konum Ankara görünüyor. Uğurpet veteriner kliniğini tavsiye ederim. Bakteriyel enfeksiyonlarda yada megabakter gibi durumlarda yemli dışkı görülebiliyor. Dışkıyı incelesinler ona göre bir tedavi başlanır..
Hocam pursaklar tarafında oturuyorum anca bayramdan sonra gidebilirim en azından bu hastalıkta kullanılan ilacı alsam çok ufak dozda kullansam olmaz mı?

baytril, bactrim veya sulphamazethine üçlüsünden bir tanesi denenebilir ancak kesin çözüm olmayabilir. Eğer megabakteri kaynaklı bir sorun yaşanıyorsa farklı bir tedavi gerektirir.

probiyotik desteği sağlayınız. 2-3 gün sonunda tekrar gözlemlemezseniz geçici bir durum gibi düşünebilirsiniz. Tekrar ederse ilaç kullanılmalı

yoğurt suyu veya peynir altı suyu verilebilir ancak kuşlar laktoz sindirimini sağlıklı yapamadıkları için ağır gelebilir. Çok az oranda verebilirsiniz.

Merhaba hocam, kuşuma 1 hafta antibiyotik tedavisi yaptık ardından iç parazit ilacı verdik. 3 hafta sonra tekrar dışkısında yem görmeye başladım. Veterinerin dediğine göre dışkıda çok yoğun parazit yumurtası varmış. Şu anda kuşumun enerjisi ve kilosu gayet iyi. Önerebileceğiniz iç parazit ilacı var mı?

Merhaba hocam, kuşuma 1 hafta antibiyotik tedavisi yaptık ardından iç parazit ilacı verdik. 3 hafta sonra tekrar dışkısında yem görmeye başladım. Veterinerin dediğine göre dışkıda çok yoğun parazit yumurtası varmış. Şu anda kuşumun enerjisi ve kilosu gayet iyi. Önerebileceğiniz iç parazit ilacı var mı?

Hangi veterinere gittiniz? İç parazit için alttaki ürünleri kullanabilirsiniz..

Levamizol etken maddeli; nilverm, nilax, mintiverm vb. olabilir..

Toltrazuril etken maddeli; netcox %2,5 baycox %2,5 coxmed %2,5 coccide %2,5 bunlardan biri olabilir...

İlaçlar veterinerlerden temin edilir..

Uygulama; Levamizol tam dolu suluğa bir mercimek tanesi kadar toz eklenip kullanılır. Toltrazuril tam dolu suluğa 5-6 damla eklenip kullanılır. Bir gün levamizol, ertesi gün toltrazuril uygulayabilirsiniz. Bundan bir hafta sonra kalan parazit yumurtaları için aynı işlem tekrarlanır..

Levamizol nematodlar için, toltrazurilde koksidiya paraziti için kullanılır. İkiside muhabbet kuşlarında çok yaygındır. İç parazit kürünü ben 6 ayda bir düzenli yapıyorum (3 ayda bir yapanlarda var). Özellikle mevsim geçişlerinde yaparsanız daha iyi olur..

Geri