Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kuşum düzensiz dışkılama yapıyordu kabarıp halsizleşiyor arada hapşuruyor. Üşüttüğünü sanmıştım dışkıda yemi görene kadar. 1 ay önce koksidiyoz tedavisi uyguladım 1 ay sonra bu durum gerçekleşti her ne ise sulphamezatine geçirmedi.
Baytril kullandım çok işe yaramıştı ancak ilacı bırakınca tekrar ishale döndü sulphamezatine de denemiştim acaba kuşumun rahatsızlığı başka ne olabilir. İshali var ishalden sonra dışkıda yeme döndü ara sıra hapşurmaya başladı solunum enfeksiyonu mu bağırsak enfeksiyonu mu çözemedik
Köyde yaşadığım için bu konuda uzman bir veterinere de gidemedim
İlaçlarla çok iyi oluyor çok mutlu neşeli normal dışkılama yapıyor ilaçları bırakınca bu hastalık tekrar ediyor baytril de 10 günden fazla kullanılmamalı bildiğim kadarıyla
maalesef bahsettiğiniz süre üstünde kullanılmamalı. Bu sürede probiyotik ve vitamin desteğiyle bağışıklığını güçlendirmeniz gerekir. Baytril ve sulphamazethine etkili ilaçlar ancak geçmediğine göre ishali başka şeyler düşünmek gerekiyor. Karaciğer, böbrek sorunlarında da fazlaca dehidrasyon problemi gözlemlenir.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.