Merhabalar ve iyi bayramlar herkese,bir başkasınında fikirlerini almak amacıyla sormak için başlık açtım,Dışkıda sürekli renk ve boyutunda değişiklik gösteren,yem olarak sadece yulaf ve kızıl dal darı yiyebilen,büyük tohumları (normal yemi versele laga) yiyemeyen dişi bir kuşum var.Eskiden versele laga prestige yemlerinden yerdi tıkanma şeklinde sesler çıkardıktan sonra o yemi bıraktı.Bu dışkıda sürekli renk ve boyutunda değişmeler,küçük boyutlu tohumlar (kızıl dal darı) ve yenmesi kolay olan (yulaf) dışında normal tohumlu yemlerden yiyememe hangi hastalığın belirtisidir ? Karaciğermi ? Böbrekmi ? Sindirim bozukluğumu ? Enzim eksikliğimi ? Mantarmı ? Daha önce kuşlarında böyle bir problemle karşılaşan oldumu ? Tedavi ettiyseniz hangi ilaçları kullandınız ? Benim kuşta fiyk fiyk ses sorunu vardı amfoterisinle tedavi edildi fakat sindirim problemi bir türlü geçmiyor ve eski yem alışkanlığına dönemiyor.
Şuan kullandığı ilaç powerchol karaciğer ve böbrek koruyucu.Günde 30 damla.
Probac dışkıyı büyültsede simsiyah kömür gibi yaptığı için kullanmaktan çekiniyorum.
Ne yapmalıyım ? Hangi ilacı kullanmalıyım.
Dışkılar bu şekilde ;
Burun delikleri nefes alıp verirken açılıp kapanıyor,cere rengi sürekli böyle,önceden değişir kahverengi,pembe olurdu.Ayrıca kuyruk tarafındaki tüylerin renginde koyulaşma var.
Yulaf yemek zorunda kaldığı için bir türlü tüyden çıkamıyor.Yulafı ak darı,aspur (aspurların boyutu küçük) karışımı vermeme rağmen aspurları kırıp atıyor,yulaf ve kızıl dal darı dışında verirsem yumurtalı mama yiyor mamanında sadece içindeki nijer tohumlarını yiyor.
Ağırlık 47-48 gram.Irkı jumbo.
Şuan kullandığı ilaç powerchol karaciğer ve böbrek koruyucu.Günde 30 damla.
Probac dışkıyı büyültsede simsiyah kömür gibi yaptığı için kullanmaktan çekiniyorum.
Ne yapmalıyım ? Hangi ilacı kullanmalıyım.
Dışkılar bu şekilde ;
Burun delikleri nefes alıp verirken açılıp kapanıyor,cere rengi sürekli böyle,önceden değişir kahverengi,pembe olurdu.Ayrıca kuyruk tarafındaki tüylerin renginde koyulaşma var.
Ağırlık 47-48 gram.Irkı jumbo.
Son düzenleme: