Doğal Tünek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hazal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hazal

Yönetici
Moderatör
Merhaba arkadaşlar,Badem için şöyle ağaç tünekler aldım.Gerçi rahatsız oluyor gibi durmuyor ama,birinin üzerinde minik çıkıntılar var.Ayağına batmıyormu ki bunlar? Bir de kalınlık olarak uygun mu muhabbetler için acaba 🤔

Ekli dosyalar

• IMG_0761.jpeg
    IMG_0761.jpeg
    31.3 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_0760.jpeg
    IMG_0760.jpeg
    41.8 KB · Görüntüleme: 7
Bence sorun yok ancak bir tanede hazır satılan bir tünek alıp eklemekte de yarar var. Çeşitlilik açısından önemli.

Anladım hocam sağolun,hazır tünekler varken kafeste sürekli onlara sürtünmeye başlamıştı.Son zamanda o kadar abarttı ki,Vet.uyardı engelleyin diye.Ayak sağlığından ziyade bu yüzden aldım birazda.Şimdi bunlara yapmıyor 🤦🏻‍♀️ Taksam gene başlayacak diye korkuyorum.

Merhaba arkadaşlar,Badem için şöyle ağaç tünekler aldım.Gerçi rahatsız oluyor gibi durmuyor ama,birinin üzerinde minik çıkıntılar var.Ayağına batmıyormu ki bunlar? Bir de kalınlık olarak uygun mu muhabbetler için acaba 🤔
Merhaba🌼 bu tip tünekleri ben şimdi salmanın içine koysam durmaksızın kemirirler. 😊
Tabi doğaları gereği doğru bir hareket zararlı birşeyi kemirmedikleri sürece ama Bu da salmada temizlik açısından hiç iyi olmuyor.
Normal tahta tünek kullanımını daha çok tavsiye ediyorum ama onuda tabi ortadan ikiye ayrık birsekilde bulduğum zamanlar oluyor.😆
Tek muhabbet kuşunda böyle bir durum var ise denenebilir.

Muhabbet kuşları için bence en uygun tünek 1 cm (10 mm) çapında olan pürüzsüz ahşap tünekler.. Standart ahşap tünekler 1.2 cm olur yani biraz kalındır sultanlara kullanılabilir ama.. Bir cmlik olanları muhabbet kuşları daha iyi kavrayabiliyor ve bence ayakları daha rahat ediyor.. Ayak sağlığı açısından daha doğru bir seçim bence...

Bauhaus gibi yerlerde yada internette bu tarz çubuklar bulabilirsiniz.. Genelde bir yada bir buçuk metre şeklinde satılır.. Uygun uzunlukta kesip tünek başlığı ekleyerek kullanabilirsiniz.. Bauhaustakiler çok kaliteli özellikle ve çok pürüzsüz tavsiye ederim...

Screenshot_1.png

Buda tünek başlıkları. Akyoldan sipariş verebilirsiniz...

Merhaba🌼 bu tip tünekleri ben şimdi salmanın içine koysam durmaksızın kemirirler. 😊
Tabi doğaları gereği doğru bir hareket zararlı birşeyi kemirmedikleri sürece ama Bu da salmada temizlik açısından hiç iyi olmuyor.
Normal tahta tünek kullanımını daha çok tavsiye ediyorum ama onuda tabi ortadan ikiye ayrık birsekilde bulduğum zamanlar oluyor.😆
Tek muhabbet kuşunda böyle bir durum var ise denenebilir.
Benim ki sadece oyun parkını kemiriyor Allah’tan.tüneklerle pek işi yok 🙃 işte normal tüneklere karşı böyle bir huy geliştirince mecburen bunlara geçtim.Bu tünekler siz de pek uzun dayanmaz o zaman 😃 Evet temizliği bi tık daha zor,onu da virkon s le silip hallediyorum.Fazla ıslanmamasına dikkat ediyorum.

Muhabbet kuşları için bence en uygun tünek 1 cm (10 mm) çapında olan pürüzsüz ahşap tünekler.. Standart ahşap tünekler 1.2 cm olur yani biraz kalındır sultanlara kullanılabilir ama.. Bir cmlik olanları muhabbet kuşları daha iyi kavrayabiliyor ve bence ayakları daha rahat ediyor.. Ayak sağlığı açısından daha doğru bir seçim bence...

Bauhaus gibi yerlerde yada internette bu tarz çubuklar bulabilirsiniz.. Genelde bir yada bir buçuk metre şeklinde satılır.. Uygun uzunlukta kesip tünek başlığı ekleyerek kullanabilirsiniz.. Bauhaustakiler çok kaliteli özellikle ve çok pürüzsüz tavsiye ederim...

Ekli dosyayı görüntüle 31514

Buda tünek başlıkları. Akyoldan sipariş verebilirsiniz...

Şu tüneğe kur yapma huyunu bırakırsa bunlardan da alıp takayım.Oyuncak vs saklanıyor ama tüneğe dadanınca çaresiz kaldım 🤷🏻‍♀️ Bu tüneklerden bir tanesi de 1 cm sanırım.O daha ideal o zaman ebat olarak.Teşekkür ederim 🙏

Geri