Doğru kursak kontrolü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes153
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes153

Forum Sakini
Merhaba.İlk yumurta çıktı fakat anne çok korumacı asla göstermiyor.besleme sesi geliyor fakat kursağını göremedim.Ne yapmalıyım.

yuvadan çıktığında baksanız yeter aslında. Yuvayı açmadan yuva kapağına daireler çizerek parmağınızla ses yaparsanız çıkabilir. Bu esnada hızlı davranıp bakabilirsiniz.

Merhaba.İlk yumurta çıktı fakat anne çok korumacı asla göstermiyor.besleme sesi geliyor fakat kursağını göremedim.Ne yapmalıyım.
Tebrikler. Gozunuz aydin.Cok rahatsiz etmeden gunde bir kac defa kontrol ederseniz mutlaka gorme sansiniz olur.
Muhtemelen besliyordur.
Yine sesleri de takip edersiniz.
Benim de 4 yavrum var suan en buyuk olani 15 gunluk.
ayni stresi ilk 2 gun bende yasamistim ?
Anne disari cikinca yuvaya bakmak istegidimden surekli anne benim odaya girdigimi gorunce isik hiziyla yuvaya yavrularin uzerine ucup asla gostermiyordu.
Biliyorum cok zor olacak ama en az siklik ile rahatsiz etmeden yuvayi acip kontrol etmeniz cok onemli.
Kursagin icini tamamen dolu degil ama kesenin icine sivanmis sekilde gorurseniz yine besliyordur muhtemelen.
Tekrar gozunuz aydin insallah saglikla buyurler.

yuvadan çıktığında baksanız yeter aslında. Yuvayı açmadan yuva kapağına daireler çizerek parmağınızla ses yaparsanız çıkabilir. Bu esnada hızlı davranıp bakabilirsiniz.
Yok hocam bunlar hudut korur gibi koruyorlar deprem olsa yine çıkmazlar ama ben seslerden takip ediyorum.Sürekli besliyorlar.

Tebrikler. Gozunuz aydin.Cok rahatsiz etmeden gunde bir kac defa kontrol ederseniz mutlaka gorme sansiniz olur.
Muhtemelen besliyordur.
Yine sesleri de takip edersiniz.
Benim de 4 yavrum var suan en buyuk olani 15 gunluk.
ayni stresi ilk 2 gun bende yasamistim ?
Anne disari cikinca yuvaya bakmak istegidimden surekli anne benim odaya girdigimi gorunce isik hiziyla yuvaya yavrularin uzerine ucup asla gostermiyordu.
Biliyorum cok zor olacak ama en az siklik ile rahatsiz etmeden yuvayi acip kontrol etmeniz cok onemli.
Kursagin icini tamamen dolu degil ama kesenin icine sivanmis sekilde gorurseniz yine besliyordur muhtemelen.
Tekrar gozunuz aydin insallah saglikla buyurler.
Teşekkür ederim bilgileriniz için.

Maşallah. Çok az eklenebilir. Yumurtaların dönmesini engellemeyecek seviyede olmalı. Bu sarı renk bebek tüyleri. Değişecektir rengi muhtemelen

Tüyler çıktıktan sonra tahmin yapmak mümkün mü cinsiyet hakkında?Bir yöntem vardı diye biliyorum.Anne baba rengine bakılarak tahmin ediliyordu sanırsam?

evet henüz çok ufak 18-20 günde mutasyonu net anlarız ancak cinsiyeti için beklemek lazım.

evet henüz çok ufak 18-20 günde mutasyonu net anlarız ancak cinsiyeti için beklemek lazım.
6 ay ötüşler netleşene kadar olduğunu biliyorum fakat yine bu forumda denk gelmiştim anne baba mutasyonlarından kuşun mutasyonuna göre cinsiyet tahmini yapılabiliyor diye onun için ne kadar beklemeliyiz?

Yuvadan atlar atlamaz bakarım mutlaka. Bazı mutasyonlar kolay ayırt edilebiliyor. Bu nedenle tam kesin doğruluğu olmasa da ağırlıklı olarak anlaşılabilir.

Geri