Doğru yumurta maması?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes153
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes153

Forum Sakini
Merhaba.Ben yumurta da yatarlarken dirençleri düşmesin diye yumurta maması vereceğim üzerine serpiceğim toz mutavit ve entrobac var.Bunlardan birini serpebilir miyim?Veya ne serpebilirim başka.

Bir de elimde gerwit w sedochol bt amin forte var.Bunlardan ayrı bunlardan bir tanesini kullanmam gerekir mi bu süreçte.

Merhaba, mutavit tüy dönemi için özel dedikleri bir ürün ancak kullanılabilir yine de. Ben şahsen serpme işine sıcak bakmıyorum. Serpilecekse de bir miktar yağlanması gerekiyor ki üzerlerine yapışsın ürün. Diğer türlü işlevsel olmuyor. Bt amin bu süreçte en gerekli ürün bence.

Yarın erkenden bebe bisküvisi
Havuç
Yumurta
Üstüne de bt amin forte damlatmayı düşünüyorum bu mama olur mu sizce birde
Ben genelde suluğa koyarken 5bt amin 3 gerwit şeklinde yapıyorum ne kadar koymalıyım mama ya.

Yarın erkenden bebe bisküvisi
Havuç
Yumurta
Üstüne de bt amin forte damlatmayı düşünüyorum bu mama olur mu sizce birde
Ben genelde suluğa koyarken 5bt amin 3 gerwit şeklinde yapıyorum ne kadar koymalıyım mama ya.
Bebe bisküvisini asla kullanmayın, kuşlar için çok zararlıdır ve uzun sürede ciddi sağlık problemlerine neden olur. Her türlü şekerli ürünleri ve hamur işlerini kuşlardan uzak tutun.

Kendi yaptığınız veya hazır olarak aldığınız herhangi bir kuru mama kullanmanız daha besleyici bir mama yapmanızı sağlar. Bir miktar kuru mamayı haşlanmış yumurta, çeşitli sebzlere veya filizlendirme gibi şeyler ile karıştırarak kuşlarınıza servis edebilirsiniz.

Ama dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta mamayı taze şekilde hazırlayıp kuşların bitirebileceği kadarını yapmak. Bir çift kuşa 2-3 tatlı kaşığı kadar mama hazırlamanız yeterli olur. Fazlasını yiyemeyeceklerinden israf olacaktır.

Bebe bisküvisini asla kullanmayın, kuşlar için çok zararlıdır ve uzun sürede ciddi sağlık problemlerine neden olur. Her türlü şekerli ürünleri ve hamur işlerini kuşlardan uzak tutun.

Kendi yaptığınız veya hazır olarak aldığınız herhangi bir kuru mama kullanmanız daha besleyici bir mama yapmanızı sağlar. Bir miktar kuru mamayı haşlanmış yumurta, çeşitli sebzlere veya filizlendirme gibi şeyler ile karıştırarak kuşlarınıza servis edebilirsiniz.

Ama dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta mamayı taze şekilde hazırlayıp kuşların bitirebileceği kadarını yapmak. Bir çift kuşa 2-3 tatlı kaşığı kadar mama hazırlamanız yeterli olur. Fazlasını yiyemeyeceklerinden israf olacaktır.
Çok teşekkür ederim bende internet de görmüştüm bebe bisküvisini ama zararlıymış.Dediğiniz gibi hazırlıyacağım.

Bebe biskuvisi 1,2 kullanım için sorun yaratmaz ancak düzenli kullanım için sorunlu bir üründür. Etimek kullanilabilir yerine

Bebe biskuvisi 1,2 kullanım için sorun yaratmaz ancak düzenli kullanım için sorunlu bir üründür. Etimek kullanilabilir yerine
Diğer ürünlerde sorun yok değil mi.Sadece bebe bisküvisini çıkarıp yerine etimek kullanarak verebilirim birde kuşlar nemli şeyler yemeyi pek sevmez diye duydum üstüne 5 damla bt amin forte damlatıcağım yerler değil mi?Bu gün 2.yumurta da geldi hiç çıkmıyorlar yuvalıktan az yem yiyorlar haliyle besleyici olacağını düşünüyorum.

Nem olayından kasıtları mümkün olduğu kadar hafif ıslak olmalı mama. Kuruya yakın bir nemliliği gelmeli ele.
Diğer ürünlerle verilebilir ancak yumurtlama sürecinde hatta yumurtalar çıkana kadar haftada 1-2 kez mama yeterli olur .

Geri