Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
herkese iyi geceler. salmonella şüphesi olan muhabbet kuşum bir anda kötüleşti. yediği yemleri çıkarmış. çıkardığı yemler kuru yem taneleriydi. ağızda koku alamadım. 10 dakika önce annemin üstüne beyaz bir sıvı kusmuş. annem temizlediği için son kustuğunun detaylarını bilmiyorum. yem yemiyor. sürekli kanatlarını kaldırıyor.
Bu tartışmaya çok sevdalı olduğum bir konu değil ancak yem yiyebilen kuşa kursaktan çok mecbur kalınırsa ilaç dışında bir şey verilmesini çok tavsiye etmiyorum. Yeme düşmeden önce yedikleri kursak sütü/elle besleme maması yem yemeye başladıktan sonra kuşlarda çok olumsuz etki yapıyor. Çok acil durumlarda da 1 cc ilaçla vermek yeterli oluyor. 2-3 cc ve üzerinde ne varsa çıkarıyorlar. Yem öğüten kuş elle besleme mamasında çok zorlanıyor.
Bu tartışmaya çok sevdalı olduğum bir konu değil ancak yem yiyebilen kuşa kursaktan çok mecbur kalınırsa ilaç dışında bir şey verilmesini çok tavsiye etmiyorum. Yeme düşmeden önce yedikleri kursak sütü/elle besleme maması yem yemeye başladıktan sonra kuşlarda çok olumsuz etki yapıyor. Çok acil durumlarda da 1 cc ilaçla vermek yeterli oluyor. 2-3 cc ve üzerinde ne varsa çıkarıyorlar. Yem öğüten kuş elle besleme mamasında çok zorlanıyor.
kesinlikle haklısınız. hikayem şöyle yeme düşmedi. 32 günden sonra annesi beslemeyi kesti. mecburen 10 gün elle besledim. yeme dülğrmek için tüm yöntemleri denedim. 42. günde yem kırmayı öğrendi. tam 1 gün boyunca hiç yem yemediği için elle besleme yaptım su an 6 aylık
takviye olarak:
sedochol
bt amin forte
pavifac
entrobac
ge oral
dışkılar düzeldi gibi. dışkıladığı tablayı kolonya ile temizlemiştim kokudan rahatsızlanmış olabilir mi? dün geceye göre çok iyi. yem yiyor su içiyor. dışkılar normale döndü gibi.
Bu kuşta daha önceden sırasıyla (salmonella süphesi): Baytril(5gün) - Sitraks(2gün+2gün) - Baytril(5gün) - Flucan 150mg(5gün) - Sulphamezathine (5gün)
https://iyikus.com/konular/45-gundur-duzelmeyen-diski-bu-diski-neyi-ifade-ediyor.8760/#post-66076 Bu konunun toparlanmış hali ve devamını anlattığım başlıktır. KUŞLARIM: Anne Kuş: Yağmur Baba Kuş: Umut Yavru1: Çakıl Yavru2(salmonella şüphesi):Turna Kullanılan İlaçlar: Baytril(5gün) -...
Anladım şuan kuşta sorun yoksa ilaca gerek yok. Aslında ben direk zehirlenmeden şüphelendim ama herhangi farklı bir şey yiyip içmedi dediğin için o ihtimali elemiştim.. Dediğin gibi kolonyadan etkilenmiş olabilir. Uçucu birşey sonuçta..
Anladım şuan kuşta sorun yoksa ilaca gerek yok. Aslında ben direk zehirlenmeden şüphelendim ama herhangi farklı bir şey yiyip içmedi dediğin için o ihtimali elemiştim.. Dediğin gibi kolonyadan etkilenmiş olabilir. Uçucu birşey sonuçta..
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.