Durum acil mi

Selhan H.

Çevirmen
herkese iyi geceler. salmonella şüphesi olan muhabbet kuşum bir anda kötüleşti. yediği yemleri çıkarmış. çıkardığı yemler kuru yem taneleriydi. ağızda koku alamadım. 10 dakika önce annemin üstüne beyaz bir sıvı kusmuş. annem temizlediği için son kustuğunun detaylarını bilmiyorum. yem yemiyor. sürekli kanatlarını kaldırıyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20210710-WA0038.jpg
    IMG-20210710-WA0038.jpg
    96.5 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG-20210710-WA0037.jpg
    IMG-20210710-WA0037.jpg
    167.1 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG-20210710-WA0030.jpeg
    IMG-20210710-WA0030.jpeg
    870.1 KB · Görüntüleme: 17
herhangi bişey yemedi. kursaktan besleme yaptım. direkt kustu
Bu tartışmaya çok sevdalı olduğum bir konu değil ancak yem yiyebilen kuşa kursaktan çok mecbur kalınırsa ilaç dışında bir şey verilmesini çok tavsiye etmiyorum. Yeme düşmeden önce yedikleri kursak sütü/elle besleme maması yem yemeye başladıktan sonra kuşlarda çok olumsuz etki yapıyor. Çok acil durumlarda da 1 cc ilaçla vermek yeterli oluyor. 2-3 cc ve üzerinde ne varsa çıkarıyorlar. Yem öğüten kuş elle besleme mamasında çok zorlanıyor.

Oyla 0
Bu tartışmaya çok sevdalı olduğum bir konu değil ancak yem yiyebilen kuşa kursaktan çok mecbur kalınırsa ilaç dışında bir şey verilmesini çok tavsiye etmiyorum. Yeme düşmeden önce yedikleri kursak sütü/elle besleme maması yem yemeye başladıktan sonra kuşlarda çok olumsuz etki yapıyor. Çok acil durumlarda da 1 cc ilaçla vermek yeterli oluyor. 2-3 cc ve üzerinde ne varsa çıkarıyorlar. Yem öğüten kuş elle besleme mamasında çok zorlanıyor.
kesinlikle haklısınız. hikayem şöyle yeme düşmedi. 32 günden sonra annesi beslemeyi kesti. mecburen 10 gün elle besledim. yeme dülğrmek için tüm yöntemleri denedim. 42. günde yem kırmayı öğrendi. tam 1 gün boyunca hiç yem yemediği için elle besleme yaptım :( su an 6 aylık

Oyla 0
salmomix (grpetten aldım)
zolax 150mg
sulphamezathine

takviye olarak:
sedochol
bt amin forte
pavifac
entrobac
ge oral

dışkılar düzeldi gibi. dışkıladığı tablayı kolonya ile temizlemiştim kokudan rahatsızlanmış olabilir mi? dün geceye göre çok iyi. yem yiyor su içiyor. dışkılar normale döndü gibi.

Bu kuşta daha önceden sırasıyla (salmonella süphesi):
Baytril(5gün) - Sitraks(2gün+2gün) - Baytril(5gün) - Flucan 150mg(5gün) - Sulphamezathine (5gün)

Anladım şuan kuşta sorun yoksa ilaca gerek yok. Aslında ben direk zehirlenmeden şüphelendim ama herhangi farklı bir şey yiyip içmedi dediğin için o ihtimali elemiştim.. Dediğin gibi kolonyadan etkilenmiş olabilir. Uçucu birşey sonuçta..

Oyla 0
Anladım şuan kuşta sorun yoksa ilaca gerek yok. Aslında ben direk zehirlenmeden şüphelendim ama herhangi farklı bir şey yiyip içmedi dediğin için o ihtimali elemiştim.. Dediğin gibi kolonyadan etkilenmiş olabilir. Uçucu birşey sonuçta..
şu an sorun yok. daha da kolonya falan kullanmam. çok büyük ders oldu :(

Oyla 0
Geri