maviş-boncuk
iyikus.com Üyesi
Selamlar. Uzuuuun bir aradan sonra tekrar buradayım. Durum güncellemesi yapmak istedim. Kuşum paşa hala elimize alışmadı, yuvalık taktık ama yumurta veya çiftleşme yok. Durum bu şekilde
Tekrardan merhaba. Yuvalık taktığımı görür görmez ilk başta biraz korktular. Daha sonra korkuları geçti ama yuvalığa yanaşma vb. olmadı hatta yanına yaklaşmadılar bile. Beni de şaşırtan bir durum açıkçası. Dişi kuşumuz gördüğü her karanlık noktaya girip bakınıyor veya kemiriyor. (Kolum/kafes tülü/kafesin içindeki kağıtla kafesin arası vb.) Ancak asla yuvalığa yaklaşmıyor.Merhaba, kuşların durumu nedir yuvaliga ilgi varmı bu süreç uzun bir süreç sabır gerekiyor herşeyden önce yuvaligi kemirmeye başladığında kuluçka hazırlığa giriyor demektir
Bir süre yuvalıkta vakit geçirir sonrasında ciflesme gerçekleşir sonrasında yumurta gelir
Zamanla keşfedecektir merak etmeyin isterseniz yuvaliga bir çimdik kadar tarçın ekleyin kokusunu severler merak edip içine girebilirTekrardan merhaba. Yuvalık taktığımı görür görmez ilk başta biraz korktular. Daha sonra korkuları geçti ama yuvalığa yanaşma vb. olmadı hatta yanına yaklaşmadılar bile. Beni de şaşırtan bir durum açıkçası. Dişi kuşumuz gördüğü her karanlık noktaya girip bakınıyor veya kemiriyor. (Kolum/kafes tülü/kafesin içindeki kağıtla kafesin arası vb.) Ancak asla yuvalığa yaklaşmıyor.