Duvara çarpma

Emre özdemir

iyikus.com Üyesi
Sultan papağanım duvara çarptı ve kafesine aldım kafesle tünek üzerinde gözleri kapalı bir şekilde duruyor ara sıra canlanıyor kafes telerine tırmanıp ötüyor sonradan tekrar aynı davranışları sergiliyor yine tünek de gözleri kapatıp bekliyor ama kuşumda herhangi dışdan gözüken yaralanma v.b bişey yok şuanlık suyuna vitamin damlatıyorum ve ara sıra yeşilik veriyorum ne yapmalıyım

Ekli dosyalar

• 9049A28D-BACB-4568-96F1-CFE122D7E613.png
    9049A28D-BACB-4568-96F1-CFE122D7E613.png
    3.8 MB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:

Oyla 0
Beni takip etmenize gerek yok Sultan papağanlarının fazla anlamıyorum benim benim muhabbet şu an beni aşırı derecede rahatsız ediyor yazdırmıyor ya manyak :cool:

Oyla 0
Bu şekilde ani çarpmalar maalesef olabiliyor. Bizim de bir kere başımıza geldi. Hayvan büyük bir şok yaşıyor. Ne olduğunu anlayamıyor, hem acı hem korku hem de şok içerisinde gidip geliyor.

Eğer papağanınız evcil ise, onu elinize alıp usulca konuşarak sakinleştirebilirsiniz. O gün ve ertesi gün kafese koyup gözlem yapın ve ne kadar istese de dışarı çıkarmayın. Yemini yiyip suyunu içtiğinden emin olun. Sürekli yanına gidip konuşun. Böyle çarpma yaşadıklarında gerçekten çok korkuyorlar.

Çarptığı yerde herhangi bir yara oluşmuş mu bakın. Yara varsa, nemlenmiş bir pamuk yardımı ile silip bir deri merhemi sürebilirsiniz.

Eğer kuşun afallaması geçmez ve durumu kötüleşirse acilen veterinere götürmenizde fayda var.

Dilerim bir şeyi yoktur, geçmiş olsun :confused:

Oyla 0
Kaza yaşanalı 7 saat oldu yemini suyunu yedi içti sadece tünek üzerinde gözlerini kapatıp hareketsiz şekilde duruyor uykudan dolayı ola bilirim acaba ve hep kanat açıyor geriliyor

Oyla 0
Ufak bir sarsıntısı olabilir. Gözlem altında tutun, mümkünse kalsiyum/d vitamini takviyesi yapın

Oyla 0
Kaza yaşanalı 7 saat oldu yemini suyunu yedi içti sadece tünek üzerinde gözlerini kapatıp hareketsiz şekilde duruyor uykudan dolayı ola bilirim acaba ve hep kanat açıyor geriliyor

Keyfi bozuk çünkü morali bozuldu niye böyle bir şey başına geldi diye :) Onun dışında dengede duramama, titreme ya da sinirsel sistemle alakalı bir anormallik yoksa bunlar olağan şeyler. Sultan papağanları özellikle çok şiddetli çarpabiliyor. Çok hızlı uçuyorlar. Eğer elinizde varsa yanı başına daldarı asın. Sevdiği oyuncağı varsa kafes içinde birlikte oynayın. Çaldığı bir melodi varsa onunla birlikte ıslık yapın, keyifli hissettikçe durgunluğu geçer.

Oyla 0
Sultan papağanım duvara çarptı ve kafesine aldım kafesle tünek üzerinde gözleri kapalı bir şekilde duruyor ara sıra canlanıyor kafes telerine tırmanıp ötüyor sonradan tekrar aynı davranışları sergiliyor yine tünek de gözleri kapatıp bekliyor ama kuşumda herhangi dışdan gözüken yaralanma v.b bişey yok şuanlık suyuna vitamin damlatıyorum ve ara sıra yeşilik veriyorum ne yapmalıyım

Kıyamam ona pek de masum duruyor. Böyle olduklarında hiç dayanamıyorum ben de :)

Oyla 0
Uyusun, dinlensin. Şok geçirdiklerinde onlara destek olmanız, güvende hissetmeleri yeterli. Yarın daha keyifli olduğu bir güne uyanacaktır. Dediğim gibi ama, yine de yarın da gözlemleyin ve keyfi yerine gelse de açmayın.
Çok teşekkürler yardımlarınız için inşallah iyi olacak

Oyla 0
Geri