Egzotik Kuş Vet. Tedavi Sonucu

FistikDenooo

iyikus.com Üyesi
Merhaba, 6 yaşında erkek muhabbet kuşum için bir başlık açmıştım. Tünekte oturuyor öne doğru eğilip sonra kendini toparlıyordu ve çok halsizdi. Bugün kuş veterinerine gittik. Eklemlerinin zayıf olduğunu mineral eksikliği olduğunu söyledi. Üşüttüğünü ve karaciğerinde buğulanma olduğunu söyledi. Antibiyotik ve resmini koyduğum ilaçları, yemini verdi. Bu ilaçları ağzından vermemiz gerekiyormuş ilaçları düzenli kullandığımızda yem yemeye de başlayacağını söylediler. İyileşme sürecini hızlandırmak adına yardımcı olabileceğiniz bir durum var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_7106.webp
    IMG_7106.webp
    598 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_7104.webp
    IMG_7104.webp
    710.1 KB · Görüntüleme: 4
Salı günü eklediğim fotoğraftaki şekilde kabarık duruyordu tüneğinde oturuyordu öne doğru düşecek gibi olup hemen toparlanıyordu. Elimizde olan vitaminleri kullandık sonrasında biraz daha iyi oldu halsizliği gitti ama normalde hep konuşan kuş konuşmuyor, yem yemiyordu bugün egzotik kuş veterinerine götürdük. Röntgen çekildi yukarıda yazmış olduğum teşhisler konuldu. Düzenli şekilde ilaçlarına devam edeceğiz. Şu an tek ayak üstünde duruyor.
Sabah durumunu tekrar bu başlığın altına güncelleyeceğim👇🏻👇🏻👇🏻

Ekli dosyalar

• IMG_7101.webp
    IMG_7101.webp
    434 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_6919.webp
    IMG_6919.webp
    848.3 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Halen burdan devam ediyorsunuz yani. Peki madem...

Ah bu veterinerler ahh... Bazen veterinere gitmeyin demeye çekiniyorum çünkü ciddi risk almış oluyorum. Ama sizde de görüldüğü üzere teşhis koyamıyorlar ve ciddi paralar da alıyorlar. Üşütmüş ne yaa?!!! Sallamış resmen.. Tonla da para almıştır kesin.

Bu kuşa cocsidioz tedavisi başlamak gerek. Yarın Tetramezhatine, sulphamezathine veya cocsidioz için kullanılabilecek başka bir ilaç alıp başlayın. Yarım suluğa 8 damla şeklinde başlayın veya 2 mercimek tanesi kadar. Sonra gerekirse doz ayarı yaparız. Di-a-zyme Probiyotik ve bt amin forte de alın kullanacağız sonra.

Geri