Erkek kuş, yavruyu folluktan dışarıya atıyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JoaoC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JoaoC

Yeni Üye
Merhabalar,
Bu forumdan okuduğum şeyler ile çok çok az soru sorarak bir dişi albino ve mavi erkek kuşumun kuluçka dönemini ve yavruların bakımları hakkında çok çok önemli şeyler öğrendim, verdiğiniz bilgiler sayesinde her şey iyi de gidiyordu.

Yavrulardan birisi 24.07.2023'te diğeride 26.07.2023'te yumurtalarından çıktı, anne yavruları çok iyi şekilde besliyor ancak ilk kuluçkaları olduğundan ve beslememe ihtimaline karşı buradan öğrendiğim yavru kuş maması, besleme şırıngasını almıştım.

-Anne kuş, sürekli yavruların üstünde ve beslenmelerine çok dikkat ediyordu ve erkek'te ağzıyla anneye yem taşıyordu, müdahelem ise sadece folluk kapağını açarak yavruların kursağını gözlemlemek oldu.( Anne dışarıya çıktığında.)

- Dün gece erkek ile dişi ilk defa bu kadar büyük bir kavga ettiler, belli bir süre erkeği diğer kafese aldım ve sonrasında geri dişinin yanına koydum.

- Derken bu gün dişi hiç folluğa girmedi ve erkek kuş yavrulardan birini dışarıya attı.

Bunu gördüğüm gibi erkek kuşu diğer kafese aldım, anneyi yalnız bıraktım, ancak anneside yavruları beslemedi.(2 saat kadar bekledim) Yavruları aparatla ve mamayla besledikten sonra folluğa geri koydum.( Beslerken eldiven kullandım.)

Sorularım ise;

-Erkeği ayrı mı tutmalıyım?

- Dişi, yavrularını beslemeye devam eder mi?

- 5 yumurtadan 3 doluydu, 2'si çıktı 1'i hala yumurtada, boş yumurtaları oradan almalı mıyım? Yoksa bırakmalı mıyım?

Ekte, dişi ben besledikten sonra yavrularının ve kalan yumurtalarının üstüne tekrar yattı. Zanlı erkeği küçük kafese aldım, bunun dışında nutribird yavru kuş maması ve besleme şırıngasınıda eklere koydum. Forumlarda okuduğum her şeyi uyguluyorum ancak yukarıda ki anlattığım durum için yardımınıza ihtiyacım var.

Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-07-28 at 12.47.04 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-28 at 12.47.04 (1).jpeg
    156 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Image 2023-07-28 at 12.47.04.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-28 at 12.47.04.jpeg
    250 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Image 2023-07-28 at 12.47.05 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-28 at 12.47.05 (1).jpeg
    197.5 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Image 2023-07-28 at 12.47.05.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-28 at 12.47.05.jpeg
    74.7 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂 hayırlı olsun süreç umarım sağlıkli bir şekilde tamamlanir.
İlk kuluçka olduğu için bu tarz davranışlar görülebilir 2 tane yavru olduğu için annenin beslemesi sorun olmayacaktır Evet erkeği ayırabilirsiniz.
Kuluçka sürecinde yumurta maması ve takviyeleri ihmal etmeyiniz entrobac gervit ve Bt amin Forte

Son düzenleme:
Hızlı cevabınız için çok teşekkürler.

Ufaklıklarından beri iki kuşta yumurta mamasını hiç yemediler, genellike brokoli, marul ve lahana yaprağı kemirmeyi seviyorlar, bu yüzden Entrobanı sularına karıştırıyorum, BT amin forte'yi görmemiştim, forumdan nasıl kullanılması gerektiğini araştırırım.

-Yumurtalar ile ilgili kısımda bir fikriniz var mı? Boş yumurtaları almalı mıyım 3. yavruda çıktıktan sonra?

Son düzenleme:
Şimdilik almanıza gerek yok boş yumurtaları çatlama vs olmadığı sürece
Fark ettiyseniz yavrular yumurtalara tutunuyor üstüne çıkmaya çalışıyor bu sayede bu sıcakta boğulmaktan kurtuluyorlar 🙂

Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler, oda da klimayı açık tutuyorum, 25-26 derecedeler. Yabancı bir forumda bu sıcaklığın yeterli olduğunu okumuştum.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler, oda da klimayı açık tutuyorum, 25-26 derecedeler. Yabancı bir forumda bu sıcaklığın yeterli olduğunu okumuştum.
Kuşlar oturduğunuz odada ise sesten rahatsız olabilirler buna dikkat ediniz yumurta mamasına ilave olarak tarçın ve yeşillik koyarsanız yerler diye düşünüyorum kalamar kemiği kafeste bulunsun
Erkeği ayirdiysaniz banyo yaptırın stresi azaltır.
Gerwit , tollayamin Forte veya BT -amin Forte bu süreçte önemli.

Merhaba, tüm yumurtalar kalmalı en küçük bebek 7-8 günlük olana kadar. Erkek kuş bana göre ayrılmalıdır. Dişi kuştan uzak bir odaya götürülmesi iyi olacaktır. Dişi yönelmez ise elle besleme yapılabilir :(
Katil bir erkek kuşunuz var muhtemelen. Yavruları atma, yeme, öldürme eğilimlerini tekrar ettirecektir

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim, büyük kafeste anne ve yavruları bırakarak salona koydum, 25-26 derece arasında sıcaklıkta tutmaya çalışıyorum.

Yarın dediğiniz gibi yumurta mamasına maydonoz, marul ve tarçın katıp vermeyi deneyeceğim.

Önerdiğiniz gibi erkek kuşu küçük kafeste diğer odaya koydum, halinden hiç memnun görünmüyor ve elimi ısırmaya başladı ancak onu diğer odaya koyduktan bir saat sonra anne folluktan dışarı çıkmaya başladı. Sevindirici olan haber ise ben iki kez yavruları mama ile besledikten sonra, sanırım anne kendini daha rahat hissettiğinden yavruları tekrar beslemeye başladı.

Erkek kuşuda daha az stresli hale getirmek için ne yapabilirim? oldum olası banyoyu severdi ancak bu gün banyoluğuna bile girmedi. Haraketleride duruldu, bağırması kesildi ve dişiyide çağırmayı bıraktı, dışarıya çıkardığımda ise kendisiyle oynamama izin vermeden omzumda duruyor sadece, nasıl bir aile faciasının içine girdim bende bilmiyorum. : )

nasıl bir aile faciasının içine girdim bende bilmiyorum. :
Birden fazla kulukca yaşadı kuşlarım her defasında stres sıkıntı 🙂 bu sefer ne olacak diye düşünürdüm hep
Ben her kuluçkada bir yavru kaybı yaşadım farklı sebeplerden ama Allah'tan iyi bir anaç çiftim vardı ama. Yumurta maması vitamin takviyesi derken her zamankinden daha fazla yorucu oluyordu
Şuan kulukca olsa bile hazırlıkyim
Sizde zamanla deneyim yaşayarak daha kolay atlatacaksiniz artık erkeği de tanıyorsunuz dişiyide
Bu süreçte daldari ve Bir tatlı kaşığı varsa Yulaf verebilirsiniz. BT amin Forte strese de iyi gelir

Son düzenleme:
Selamlar,

Bir üzücü haber var, anne kuş son çıkan bebeği beslemiyor, ben besleyip annenin yanına bırakıyorum, üstüne yatıyor ancak beslemesinde sıkıntı var.

Beslemek içinde bebeği altından alırken zorla çıkartıyorum anneyi. Annenin beslemediği yavruyu başka bir yere koysam olur mu? Dünden beri bu yavruyu hiç beslemedi.

Selamlar İpek & Doğanay

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim tekrardan.

Son durumda şu hale geldi.

Anne, 3. yavruyu beslemiyor, diğer ikisini beslemeye devam ediyor ve çok gergin, kafesi temizlememize bile izin vermiyor. Kafesin fotoğrafları aşağıda.

Diğer iki yavru gayet iyi durumda görünüyor. Fotoğrafları görebilirsiniz.

3. yavruyu ise dün bir kere, bu gün iki kere ben besledim, annenin beslemediğini anladım. Bu yüzden 2 saatte bir anneyi rahatsız etmek yerine bir boş yumurta ile beslemediği yavruyu başka bir yere aldım, ben besliyorum.

Nutribird yavru mamasını açık almıştım, bununla beslemeye devam edeceğim, şu an yavru için sadece toz mamayı suyla karıştırıp koyuyorum, bunun dışında eklemem gereken başka bir şey var mı?

Aşağıda 3. yavruyu beslerken vidyolarıda görebilirsiniz, yanlış bir şey yapıyorsam, beni uyarabilir misiniz?(vidyoları koyamadım, ekran görüntüsü alarak koyuyorum.)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-07-30 at 14.20.40.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-30 at 14.20.40.jpeg
    93.7 KB · Görüntüleme: 7
  • WhatsApp Image 2023-07-30 at 14.49.23.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-30 at 14.49.23.jpeg
    194.4 KB · Görüntüleme: 7
  • WhatsApp Image 2023-07-30 at 14.48.04.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-30 at 14.48.04.jpeg
    273.9 KB · Görüntüleme: 5
  • besleme1.PNG
    besleme1.PNG
    476 KB · Görüntüleme: 8
Kafesi temizlemeye gerek yok gayet temiz şuan için rahatsız etmeyin kuşu beslemeye devam edin ama güçsüz dururyor yavruyu kaybedebilirsiniz hazırlıklı olun bunlar her kulukcada olabilen durumlar
Beslemede sorun yok gayet steril besliyorsunuz annenin ilk Kulukcasi olduğundan 3 une birden bakamayacagini düşündüğü için birini elemis gibi görünüyor
Aynı durum başıma geldi üstüne yatıyordu ama beslenmiyordu 10 gün dayanabildi 😕

Kafesi temizlemeye gerek yok gayet temiz şuan için rahatsız etmeyin kuşu beslemeye devam edin ama güçsüz dururyor yavruyu kaybedebilirsiniz hazırlıklı olun bunlar her kulukcada olabilen durumlar
Beslemede sorun yok gayet steril besliyorsunuz annenin ilk Kulukcasi olduğundan 3 une birden bakamayacagini düşündüğü için birini elemis gibi görünüyor
Aynı durum başıma geldi üstüne yatıyordu ama beslenmiyordu 10 gün dayanabildi 😕
Bilgi için çok teşekkür ederim.

Bu yavru dün kuluçkadan çıktı, dün bir kere ben besledim. Bu günde 2 kere besleyebildim. Umarım kritik aralığı aşıp kendini kurtarabilir.:(

Anne ile yanyana koymuyorum, folluktan alıp yoğurt kabına koydum, mısır granülü ve boş bir yumurtayla takılıyor şu an yavru. Sıcaklığını korumada sorun olmaz diye düşünüyorum, zaten havalar yeterince sıcak.

Bir tık fazla beslemissiniz hocam. Elle besleme mamasina ek bir ürün eklemeyiniz. Mamanin ılık hazırlanması gerekiyor. Annenin altinda kalmasi yavrunun iyi olacaktır. İlk 3 gününü atlatirsa eğer anne muhtemelen ilgilenecektir. 3. Günden sonra mamayı akşama kadar vermeyiniz. Anne besleme seslerine tepkisiz kalmamasi gerekiyor. Anneye de yumurta maması hazirlanabilir

Selamlar,

Annesinin beslemediği yavru hayatta ve büyüyor, ancak annesi beslememeye devam ediyor.

Bu gün diğer iki yavrudanda birini beslemediğini farkettim. Büyüdükçe beslenme fazlalaştığı için anne yetişemiyor olabilir, bu yüzden sadece en büyük kuşu beslemeye devam ediyor sanırım.

Ortanca yavruyuda elle beslersem annesi beslemeyi tamamiyle bırakır mı? Böyle bir deneyim yaşadınız mı?

Aşağıda hem 3. yavrunun, hemde annesinin bu gün beslemediği 2. yavrunun fotoğraflarını atıyorum. 3. yavru hakkında gözlemleriniz nelerdir? Bu şekilde beslemeye devam edersem, hayatta kalabilir diye umuyorum.

Ekli dosyalar

• 2.yavru.jpeg
    2.yavru.jpeg
    106.8 KB · Görüntüleme: 5
  • 3.yavru.jpeg
    3.yavru.jpeg
    86.6 KB · Görüntüleme: 4
Bence bırakmaz. Yine de bu tarz tutumların sebebi sadece ayırt etme durumu olmayabilir. Hastalanmış olabilir, yeterli beslenmiyor olabilir. Her gün mama yapıp veriniz mutlaka

Geri