Erkek mi dişi mi ayrılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hakanguc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hakanguc

iyikus.com Üyesi
Selamlar iyi forumlar arkadaşlar, ufak bir muhabbet kuşu üretimhanem var. Yavrusu olan çiftlerim yavruları daha yeme düşmeden tekrar yumurtluyorlar. Kızıştırıcı birşey vermiyorum.
Yavrular tüylenmeye başladığında dişiyi mi ayırmalıyım yoksa erkeği mi ? Ben dişi kursak sütü verdiği için erkeği ayırmayı düşünüyorum. Sadece dişinin beslemesinin bir sakıncası olur mu ? Veya yavruları beslemeyi bırakma durumu olabilir mi ?

Merhaba, hangi kuşun beslediğini iyi analiz edip ayırabilirsiniz. Yavruları belirli bir aşamadan sonra baba daha çok besliyor. Tabi erkek kuştan kuşa değişir. Dişinin beslediğinden eminseniz ve fazla yavru yoksa ayrılabilir.

Oyla 0
Merhaba, hangi kuşun beslediğini iyi analiz edip ayırabilirsiniz. Yavruları belirli bir aşamadan sonra baba daha çok besliyor. Tabi erkek kuştan kuşa değişir. Dişinin beslediğinden eminseniz ve fazla yavru yoksa ayrılabilir.

Oyla 0
Benzer durumu bazen yaşıyoruz. Dişi yumurtlamaya başladı ise yuvalıkta yeme düşmeyen yavruların hoyratlığından yumurtalar kırılabiliyor. Eğer hiç ayırmak istemezseniz iki opsiyon var. Kafese ikinci yuvalık takın ve gözlemleyin olmazsa yumurtaları daha sonra geri almak üzere kuluçkada olan başka bir dişi kuşun altına kaydırın derim. Böylece hem yavrular büyür hem yumurtalar sağlam durur.

Şayet yavrular yuvadan düşmeye başladılar ancak daha yeni yem kırmayı öğreniyor ve yuvalığa geri girmek için çabalamıyorlarsa kimseyi zaten ayırmaya gerek kalmayabiliyor. Erkek yavrular ile kafeste ilgileniyor yavrular da o arada yem kırmayı öğreniyor. Tamamen şansınıza ve biraz da zamanlamaya kalmış ancak çok iyi gözlemlemek lazım.

En kötü senaryoda ise yavrulara erkek yada dişinin zarar verme durumuna karşı yavruları ayırmaya ve düzenli elle beslemeye de hazırlıklı olun derim.

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri