Eş durumu Hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenemes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

Cenemes

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
Erkek kuşum ( WF olan ) geçen hafta elimdeyken parmakla kavga ediyorduk işin sonu sanırım parmağıma yürümek oldu :) Sonrasında elimdeki yuvalığı taktım. Şuan ortada 1 adet daha tünek var sanırım rahat çiftleşmeleri için kafesin tam ortasına takılması gerekiyormuş. Tecrübesizlikten soruyorum. Yuvalık taktığım gün bir şey olmadı. 2. gün erkek içeri girdi neredeyse hiç çıkmadı vik vik ötüp durdu ve 2 3 kere dişide girdi. Şuan rutin olarak erkek giriyor dişide arada giriyor 4 gündür salmadım kafesteler. Şuan gidişat ne durumda ekstra yapmam gereken bir şey var mı ? Erkek çok fazla kafes tellerine asılı kalıyor akşamları öyle uyuyor çoğu zamanda. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Günlük 14 saat kesintisiz ışıkta kalmaları gerek. 14 saatten fazla da kalmasınlar az da kalmasınlar. Ama kesintisiz ışık olmalı. Mesela hava kararmaya başlamadan ışık açılmış olmalı. Sonra da kademeli kapatılmalı ışık.
Kafes tellerine tutunarak uyuma stres belirtisidir. Birşeylerden korkuyor demekki. Veya ani ışık kapanıyorsa ondan da olur.

Bu dediginiz sureleri buluyor aydinlik kisim. Tellerde durma 1 senedir hep ayni kafes icinde hep tellerde. Yuvalik koymadan once kafesi hic kullanmadik hep disarida tuttum. Uyumada disaridaydi simdi yuvalik koyup kafese kapatinca yine tel aliskanligi oldu. Kafeste ne kadar daha kapali kalacaklar peki?

Arada çıkarın tabiki. Dışarıda kuytu bir köşede vakit geçirmeye başlarsa o zaman çıkarmazsınız birkaç gün. Amaç yuvalığı benimsemesi. Yuvalığı kazımaya başlarsa benimsemiş diyebiliriz..

Yuvaligi benimsedigini nasil anlariz peki? Cumartesi gunu taktim yuvalik. Pazar girdi 2 3 kere sonra gunde 1 2 kere giriyordu ama erkek cok sık giriyor ve diside iceri bakip duruyor. Bir kac gun daha bekleyeyim mi arada cikartayim mi?
Genelde giriyor olması benimseyebilecegine işarettir. Erkek kuş cesaretlendiriyor dişileri. Zamanla tam tersi durum veya beraber yuvada zaman geçirecektir. Kuş devamlı aynı yerde asılıp uyuyorsa oraya minik, parmak kadar uzun olamayan bir tünek takmanizi öneririm.
Kuluçka hazırlığı yapan kuşlar kendileri çıkmak isterse eğer kafesten uzaklasacaklardir. Ancak çoğu kuş bu süreçte pek dışarıyla ilgili olmaz. Zorlayarak cikartmayiniz.

Erkek giriyor vik vik ötüyor sonra dişi kapıdan bakıyor bazen giriyor. Genelde ikisi birlikte yuvalıkta duruyorlar ama dün akşam erkek çıktı yuvalığın deliğinden gagasını vura vura vikledi dişi içeride eşelendi biraz. 10 15 dk kadar kaldı sonra çıktı 1 saat sonra bu olay tekrarladı. Tellerde asılı kalma olayları da erkek nerede asılı kalırsa dişide oraya gidiyor erkek tünekte durursa dişide tünekte duruyor çok garip bir ilişkileri var. Yer kavgaları yemek kavgaları hiç bitmiyor. Eş tutmama ihtimallerinden korktuğum için sık sık sorular soruyorum.

Erkek giriyor vik vik ötüyor sonra dişi kapıdan bakıyor bazen giriyor. Genelde ikisi birlikte yuvalıkta duruyorlar ama dün akşam erkek çıktı yuvalığın deliğinden gagasını vura vura vikledi dişi içeride eşelendi biraz. 10 15 dk kadar kaldı sonra çıktı 1 saat sonra bu olay tekrarladı. Tellerde asılı kalma olayları da erkek nerede asılı kalırsa dişide oraya gidiyor erkek tünekte durursa dişide tünekte duruyor çok garip bir ilişkileri var. Yer kavgaları yemek kavgaları hiç bitmiyor. Eş tutmama ihtimallerinden korktuğum için sık sık sorular soruyorum.
Bu tarz didişmeler olur normaldir. Sabırlı olmalısınız.

Merhaba,
Erkek kuşum ( WF olan ) geçen hafta elimdeyken parmakla kavga ediyorduk işin sonu sanırım parmağıma yürümek oldu :) Sonrasında elimdeki yuvalığı taktım. Şuan ortada 1 adet daha tünek var sanırım rahat çiftleşmeleri için kafesin tam ortasına takılması gerekiyormuş. Tecrübesizlikten soruyorum. Yuvalık taktığım gün bir şey olmadı. 2. gün erkek içeri girdi neredeyse hiç çıkmadı vik vik ötüp durdu ve 2 3 kere dişide girdi. Şuan rutin olarak erkek giriyor dişide arada giriyor 4 gündür salmadım kafesteler. Şuan gidişat ne durumda ekstra yapmam gereken bir şey var mı ? Erkek çok fazla kafes tellerine asılı kalıyor akşamları öyle uyuyor çoğu zamanda. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
kuşların bu kafes duzeninde bırak ciftleşmeyi 2 kus yanyana tünekte durmaları bile imkansız yuvalıgın takılı oldıgu yerden akrsı tarafa kdr uzunlamasına bir tunek yapın mumkünse eski süpürge sapını (ölçüp biçip ) testere ile kesiniz ve t seklinde bir tunek daha yapınız

kuşların bu kafes duzeninde bırak ciftleşmeyi 2 kus yanyana tünekte durmaları bile imkansız yuvalıgın takılı oldıgu yerden akrsı tarafa kdr uzunlamasına bir tunek yapın mumkünse eski süpürge sapını (ölçüp biçip ) testere ile kesiniz ve t seklinde bir tunek daha yapınız
Bu eski resim kusura bakmayın. Videoda görüleceği üzere kafesin tam ortasında enden 1 adet tünek var. 1 Tünek yemlik 1 Tünek yuvalık girişinde 3 adet var. Genelde ortadakinde buluşuyorlar zaten çiftleşmek için. Ancak dişiye kalsa maşallah her daim neresi denk gelirse istiyor. İlk olacağı için sanırım acemilikleri var.

Geri