Eş tutmama

Serdar akin

iyikus.com Üyesi
Merhaba, rahatsızlık vermeden bir görüş için danışmak istedim.3 senedir erkek bir kusumuz var,2.defa eş tutturmak için uğraşıyoruz.daha önce de burada yazan bilgiler ışığında mümkün olan her ortamı hazırladığımi sağladığımi düşünsem de sonuç alamadık.ilk sorum erkek kuş kısır olabilir mi . Yem kusma birbirlerini kaşıma dişinin yuvayı kemirmesi gibi birçok belirti olsa da sonuç yok.atladigim ne olabilir? Tşk.

Ekli dosyalar

• IMG_20210317_202817.jpg
    IMG_20210317_202817.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 13
Eğer evcilse eş tutturma genelde zor oluyor ve üremeside zor oluyor erkek dişiyle çifleşemiyor. (erkeği dişinin üzerine çıktını gördünüz mü? Dişi izin verdimi çıkmasına? )

Ayırma taktiği:kuşları ayrı kafeslerde farklı odalarda tutun birbirlerini özlesinler sonra birleştirin

Oyla 0
Eğer evcilse eş tutturma genelde zor oluyor ve üremeside zor oluyor erkek dişiyle çifleşemiyor. (erkeği dişinin üzerine çıktını gördünüz mü? Dişi izin verdimi çıkmasına? )

Ayırma taktiği:kuşları ayrı kafeslerde farklı odalarda tutun birbirlerini özlesinler sonra birleştirin
Evcil değil nerdeyse hiç ele bile alınmadı erkek.hic üzerinde görmedim.disinin ayak attığını bile söyleyebilirim ama erkekte net girişim hiç gormedim

Oyla 0
Tekrar ayırma yöntemi uygulayın erkek yuvalıgın oldugu kafeste kalsın bu esnada e vitamini destegi devam etsin mama verilsin 15 gün sonra tekrar deneyin ilk 30 dakikada olumlu yönde ilerleme olmazsa tekrar yazın

Oyla 0
Kafes fotoğrafı ve kuşların daha net fotoğraf atarmısınız?

Erkek sanki daha 1 yaşın yeni basıyor gibi gözüküyor ama emin olamadım

Oyla 0
Bu süreçte yapılabilecek en etkili işlem takviyelerden sonra beklemek. Bu 1 günde olabilir 1 yılda. Olmama ihtimallerini de unutmamak gerekir. Maalesef onların hazır olmalarını beklemek gerekiyor.

Oyla 0
Ufak kavgalar çok şiddetli olmadığı sürece kabul edilebilir ama yoğunlaşırsa ayırmak gerekir bir süre.

Oyla 0
Erkek kuş dişi ye yaklaşana saldırır onu korur savunur. Kuşkarın gözünün fotoğrafı atarmısınız? Dişi 1 yasindan küçük

Tavsiyem: onlara biraz zaman tanıyın belki en son süni dölleme yaparsınız ama şimdilik yapmayın.

Oyla 0
Bir şey soracağım:
Kısır erkekler yada dişiler kızgınlığa girerek cere renklerini değiştirebilir mi?

Oyla 0
Erkek en az 3.5 yaşında, dişi 1 uzeri
MaşaAllah kuşlarınız çok güzel.Aynı şekilde kafesiniz de. İnternetten mi temin ettiniz yoksa elden mi aldınız?
E vitamini takviye olarak mi yoksa gıdalardan mi
Doğal yoldan karşılayabilirsiniz tabii ki;
-Yonca, yumurta sarısı, ıspanak, tere, maydanoz, marul, kereviz, lahana, brokoli, balkabağı, marul ve galeta ununda bulunur.

Piyasada bulunan E vitaminlerini de değerlendirebilirsiniz. Röhnfried Taubenfit-E50, Nekton-E gibi.İnternetten bölünmüş olarak alabilirsiniz...

Oyla 0
Erkek kuş dişi ye yaklaşana saldırır onu korur savunur. Kuşkarın gözünün fotoğrafı atarmısınız? Dişi 1 yasindan küçük

Tavsiyem: onlara biraz zaman tanıyın belki en son süni dölleme yaparsınız ama şimdilik yapmayın.

MaşaAllah kuşlarınız çok güzel.Aynı şekilde kafesiniz de. İnternetten mi temin ettiniz yoksa elden mi aldınız?

-Yonca, yumurta sarısı, ıspanak, tere, maydanoz, marul, kereviz, lahana, brokoli, balkabağı, marul ve galeta ununda bulunur.

Piyasada bulunan E vitaminlerini de değerlendirebilirsiniz. Röhnfried Taubenfit-E50, Nekton-E gibi.İnternetten bölünmüş olarak alabilirsiniz...
Tsk.Kafesi bulunduğum ilçedeki kuşcudan aldım.bol yumurta maydonoz marul veriyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20210317_215125.jpg
    IMG_20210317_215125.jpg
    1,007.4 KB · Görüntüleme: 12
Oyla 0

Tsk.Kafesi bulunduğum ilçedeki kuşcudan aldım.bol yumurta maydonoz marul veriyorm
bu denediğiniz 2. dişi mi ve ne zamandır birlikteler?
Evet 2.disi .18 araliktan bu güne birlikteler

Oyla 0
Tsk.Kafesi bulunduğum ilçedeki kuşcudan aldım.bol yumurta maydonoz marul veriyorum
Dişi 1 yaş üzeri. Erkekğin gözü de böyleyse oda 1 yaş üzeri. Kafes düzeni pek iyi değil gibi burdaki gibi yapmanızı tavsiye ediyorum

Konu içindeki mesaj 'Kafesleri görelim :)' Kafesleri görelim :)

Bence onlara zaman tanıyın

Oyla 0
Geri