Feyz olması adına ilk yorum benden gelsin madem. Düşünce düşünceyi tetikler mantalitesiyle

...
Bunu, insanların olayına çok benzetirim. Aynı şey 90 öncesi nesil içinde konuşulur çokca.
Evet, gdo ya da katkılı ürünler çok daha azdı. Bunlarında etkisi çok fazla lakin, bu sebeple çokca bahsettiğim durum: öncelikli ana besin kaynağının karışımı önemli olmamalı, kalitesi önemli olmalı. Hangi şartlarda üretildiği, nasıl, doğal olup olmadığı, organikliği vs... En azından zararsızlığı minumuma indirgemek adına kaliteli, şeffaf firmaların ürünlerini tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.
---
Kendi tespitlerim ve araştırmalara göre, hergün ev yoğurdu tükeneten insanların daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduğunu biliyormuydunuz?
Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre barsakların çok büyük yaşamsal nitelik fonksiyonlarına sahip olduğu gözlemlenmiştir. Aslında eskiden beridir süregelen bir bilgi ve düşüncedir.
Ev yoğurdunu bu denli değerli yapan şey nedir peki?
• 100 gr.da 5gr protein barındırıyor olması
• 100 gr yoğurt insanlarda %15 kalsiyum ihtiyacını karşılayabilmektedir
• Potasyum, fosfor, riboflavin, çinko, iyot ve A, B, E vitaminleri içermektedir
• Probiyotik içeriğine sahiptir
Peki kuşlarımızın eskiden daha sağlıklı, günümüzde ise daha sarsıcı geçen ömürlerini neye bağlayabiliriz?
Benim fikrim şu; barsak kirliliği! Günümüzde en iyisini sunmak, en iyi halde olmasını sağlamak adına birçok yan ürüne başvurmaktayız. Bu sebeple barsakta oluşan kirliliği ve yararlı bakterilerin azalmasıyla bağışıklık sistemi oldukça zayıflıyor. Bu da kuşlarımızı birçok hastalık durumuna karşı savunmasız bırakıyor.
İkinci en önemli etmen ise, hava kirliliği!
Eskiye oranla çok daha fazla kirliliğe sahip bir yaşama gözlerimizi açıyoruz hergün.
Elbette şu ayrıntıyı kaçırmamak gerek; farkındasızlık! Eskiden hastalığa bağlı kabarma, dışkı bozukluğu gibi durumları göremeyebiliyorduk, ya da fardındasızlık durumundaydık. Bu sebeple sağlıklı bir karşılaştırma yapmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum.
---
En önemli husus ise; Herzaman söylediğim şey; mümkün olduğunca, hangi canlı olursa olsun! Doğal yaşamlarıda ki beslenme ve barınmalarını taklit etmeliyiz! Ya da buna en yakınını sunmaya çalışmalıyız. Bu, maksimum yaşam kalitesi anlamına grlmektedir.
İlaçlar ve destek ürünler sadece içinden çıkılamaz bir hal alındığında başvurulması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum.
Neden haftada 2 gün bol vitamin ve mineralli sebze ve meyve vermek yerine multivitamin kullanayım!
Keza, tüm canlıların sağlığı için doğada bulunmayan besin çeşidi yok! Bunları kullanmak yerine, ticari pazarı oluşturulmuş, işin kolayına kaçılası ürünlere başvurmalıyız!
Bilinçsizce ya da bilinçli, sürekli destek ürün, ilaç kullanımı vücut kirliliğine ve buna bağlı yaşam kalitesini düşürdüğüne inanıyorum.
Eskilerden bizi ayıran en belirgin şeylerden birisinin bu olduğu kanaatindeyim...