Eve Yeni Gelen Kuş Yem Yemiyor neden ?

Maviş Paşa

Forum Sakini
6 aylık muhabbet kuşumun yanına eş değil arkadaş aldım. 1 aylık erkek kuş. Anlaşırlar mı ? Birde yeni gelen kuşu ne zaman çıkarmalıyım. Ütetici 1hafta kalsın dedi. Bazıları ertesi gün çıkar dedi. Ele alıştırmak komuta uymssını konuşmasını ve sevmek istiyorum.

Birde kuş eve geldiğinden beri ne yem yiyo ne su içiyor. Sürekli Uyuyor. Kafa sallar gibi oldu yem çıkardı. 1 kere yaptı İlk gün normal midir ?

Ekli dosyalar

• IMG-20220218-WA0010.jpeg
    IMG-20220218-WA0010.jpeg
    896.7 KB · Görüntüleme: 3
6 aylık muhabbet kuşumun yanına eş değil arkadaş aldım. 1 aylık erkek kuş. Anlaşırlar mı ? Birde yeni gelen kuşu ne zaman çıkarmalıyım. Ütetici 1hafta kalsın dedi. Bazıları ertesi gün çıkar dedi. Ele alıştırmak komuta uymssını konuşmasını ve sevmek istiyorum.

Birde kuş eve geldiğinden beri ne yem yiyo ne su içiyor. Sürekli Uyuyor. Kafa sallar gibi oldu yem çıkardı. 1 kere yaptı İlk gün normal midir ?
Yem yememesi normal ama 1 gün daha yemezse elle besleme yapmanız lazım takipte kalın

İlk zamanlar yem yemesi ve su içmesi çok az olur veya hiç olmaz, yeni ortamına güvren duyması gerekir.
Yaklaşık 2-3 gün kadar kafesinden çıkarmayın. Ondan sonra ele alıştırmak için egitimler vermeye, kafes dışına salmaya başlarsınız.

Benzer durumlar gibi görünse de kusma durumu farklı olabilir. Bu nedenle daima kendi videonuzu paylaşmanızı öneririm.
Yeni gelen kuş için panik yapmamak lazım. Bugün de hiç yem tüketmiyorsa elle besleme yapabilirsiniz ancak yem karışımınızı zenginleştirin. Dal darı verin. Yuvadan yeni ayrılmış kuşlar doğrudan normal darılı yemi yemiyor

Geri