Fikirlerinize İhtiyacım var! Kuş Kumu Tüketimi Sonrası Kusmada Zorluk

limons

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar,

Muhabbet kuşlarıma bugün quik marka kuş kumu satın aldım ve tüketmeleri için kafese yerleştirdim.

Saat 02.00 civarı, bir kuşumun çırpınışıyla uyandım kafese baktığımda kusmaya çalıştığını farkettim. Çok zor bir şekilde kustu ve sonra raharladığını düşündüm.

İçim hala rahat değil ve çok korkuyorum. Acaba aldığım kuş kumu orta tane olduğu için veya anason gibi bir kokuya sahip olduğundan dolayı mı bir kusma gerçekleşti? Zehirlenmiş olabilir mi?

Daha öncede kuş kumu kullanıyordum. Bitince kuş kumu farklı bir markaya geçiş yaptım.

Lütfen yardım edin. Aklım kuşlarımda kaldı. Bir şey olacak diye çok tedirginim :(

Kuş kumunun fotoğrafını ekte paylaşıyorum. Son kullanma tarihide geçmedi. Bu gibi olgulara çok dikkat ederim. Eski kullandığım kuş kumundan farklı olarak quik markası kuş kumu, daha iri taneli ve anason gibi bir kokusu var.

Oyla 0
Merhabalar. Kumu kafesinden çıkarabilirsiniz problem değil. Bazen iri taneler ve fazla tüketim bu tür problemlere yol açabilir.

Yani kuş kumu vermediğinizde kuşunuz ölmez ya da hastalanmaz, merak etmeyiniz. Kuş kumu kullanmak istiyorsanız grit kuş kumları tercih edebilirsiniz...

Örn.

Oyla 0
Merhabalar. Kumu kafesinden çıkarabilirsiniz problem değil. Bazen iri taneler ve fazla tüketim bu tür problemlere yol açabilir.

Yani kuş kumu vermediğinizde kuşunuz ölmez ya da hastalanmaz, merak etmeyiniz. Kuş kumu kullanmak istiyorsanız grit kuş kumları tercih edebilirsiniz...

Örn.

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Kuş kumunu çıkardım kafesten şimdi bu kumu kullanmamam mı gerekli? Pek bir bilgim yok kalitesiz bir kum mu kullanıyorum?

Oyla 0
Kumlarda marka çok faketmiyor aslında, tür daha mühim. Söylediğim gibi; grit kuş kumu kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Kristal kumlar yetersiz olabilmektedir (y)
Kuşum 2. kusmasını gerçekleştirdi. Bu sefer daha şiddetli ve uzun sürdü bir çok öğütülmemiş yem kustu aşırı tedirginim :( Şuan yem yiyor. Napmam gerekli

Oyla 0
Kuş kumunu çok seviyorlar eski kullandığım markanında kumunu gün içinde çok sık tüketiyolardı. 3 gün kumsuz bırakmak zorunda kaldım. Bugün quik markasını satın aldım ve bu olay gerçekleşti. Çok pişmanım aldığıma kusarken o kadar çok zorlandı ki ölecek diye ödüm koptu :(

Oyla 0
Kuşlarınızın kumu çok sık tüketmeleri normal değil ve zararlı olabilir. Hazımsızlık hasıl olmuş muhtemelen...Bu sebeple bir müddet kum vermeyiniz. Uyku saatinden alıkoymayınız, gün içinde gözlem yapınız, tekrar durumu istişare edelim lütfen...

Oyla 0
Dışkılarını da temiz beyaz peçete üzerinde gözlemleyip burada resimlerini paylaşırsanız iyi olur. Karşılaştığınız bu durum farklı şeylere işaret ediyor olabilir (kursak ve sindirim problemleri) ancak kendi kendine de geçebilir. Kısa sürede ya tekrar eder ya da düzelir. @Muratsani Bey'in dediği gibi iyi gözlemleyin.

Oyla 0
Yoğun kum tüketimi oluyorsa, ihtiyaçları olan rezervleri oldukça boş anlaşılan. İyi bir mimeral katkısı almanızı öneririm ve bulabilirsiniz himalaya tuz kayası kullanınız. Kafes tabanina koyulabilir büyük bir parça. Tuzculardan parça olarak alinabilir. Başka bir sağlık sorunu da olabilir

Oyla 0
Dışkılarını da temiz beyaz peçete üzerinde gözlemleyip burada resimlerini paylaşırsanız iyi olur. Karşılaştığınız bu durum farklı şeylere işaret ediyor olabilir (kursak ve sindirim problemleri) ancak kendi kendine de geçebilir. Kısa sürede ya tekrar eder ya da düzelir. @Muratsani Bey'in dediği gibi iyi gözlemleyin.
Bugün dışkılarını paylaşmayı düşünüyorum.

Oyla 0
Merhaba arkadaşlar, 2 kuşumun da dışkılarını paylaşıyorum. Dün gece kumdan dolayı kustuğuna düşündüğüm kuşumun dışkısı bu.

Detaylı bir gözlem olması açısından kuşumun fotoğrafınıda paylaşıyorum.

9 aylık civarı olması gerekiyor. Erkek

Oyla 0
Kumu tüketmesine karşın herhangi bir sorun yaşamadığım diğer kuşumun dışkısı ve fotoğrafı.

7 aylık ve dişi.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Oyla 0
Dışkılar kötü değil ancak bir iç parazit ve ardından probiyotik katkısına ihtiyacı var gibi görünüyor. Eczaneden sitraks temin edip kullanınız ya da nilverm bulabilirseniz alın.

Oyla 0
Dışkılar kötü değil ancak bir iç parazit ve ardından probiyotik katkısına ihtiyacı var gibi görünüyor. Eczaneden sitraks temin edip kullanınız ya da nilverm bulabilirseniz alın.
Yazın ishal tedavisi için veteriner şöyle bir ilaç vermişti. Fotoğrafa bakın lütfen.

Diğeri ise her hafta kullandığım vitamin.

Bu ilacı kullansam olur mu? Kullandığım vitamin yeterli mi? Ayrıca probiyotik olarak ne önerirsiniz.

GÜNCELLEME: İLACIN TARİHİ GEÇMİŞ.
İlaç tavsiyelerinede açığım.

Lütfen kuşların sağlığı için ne gerekliyse çekinmeden söyleyin. Toplu bir şekilde hepsini temin edicem.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Oyla 0
Oyla 0
Geri