Folluk temizliği

Ferhatbaşol

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar 7. Yavru da cıktı sanırım 2 yumurta artık bozuk bu yumurtaları almalı mıyım ayrıca folluk temizliği için yedek folluk aldım ama anne kuş izin vermiyor son tavru çıktıktan 5 6 gün sonramı değiştirmeliyim folluğn içindeki mısır granülü şişmiş artık yavruları yeni folluğa alacağım zaman mısır granüllü ve çam talaş karısıkmı koyayım

Maşallah. Bozukları alabilirsin. Ayrıca

Oyla 0
Maşallah. Bozukları alabilirsin. Ayrıca

Anne kuş izin vermiyor yuvalık kapağını açıyorum hemen saldırıya geçiyor sakince yaklaşıyorum ama yine de olmuyor biraz daha zamanı varmı yoksa tutup anne kuşu çıkarıp kafese koysam olur mu

Oyla 0
Anne kendisi çıkacaktır. Yuvada olmadığında yapınız.

Oyla 0
Benimde benzer savunmacı bi kuzum vardı, yapacak birşey yok, elimin üstüne alıyordum ısırıp gagalamaya başlıyordu, ben folluğu değişiyordum, o hala elimle kolumla meşgul oluyordu...Serbestti yani. Folluğu koyunca içeri atlıyordu zaten. Evcil değil.

Alıştırmak şart...

Oyla 0
folluk temizliğinin önemi bazen yavrular yuvadan çıkıp yeme düştükten sonra ancak anlaşılır, çok önemlidir. 40 günlük yeme düşmüş yavruya bile ağır ilaç kullanımı gerekebilir

Oyla 0
En önemli olan bu aşamada kuşunuzla güven bağı kurabilmeniz. Devamlı yuva kontrolü, temizliği derken artık sizi bir tehdit olarak görmeyecek ve savunmayı azaltacaktır. Temizlik şart

Oyla 0
Geri