Forage/Yem Arama Tabağı Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haleee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

haleee

Forum Sakini
Merhaba, instagramda böyle bir videoya denk geldim ve çok ilgimi çekti. Muhabbet kuşum engelli olduğu için bütün gün aynı yerde çok sıkılıyor. Büyük oyuncaklardan da korkuyor oynayamıyor :(

Bu yüzden böyle bir şey yapsam gün içinde oyalanır, yem yemesi de ölçülü olur ve aşırı kilo akmaz diye düşündüm. Sizce böyle bir tabağa Türkiye şartlarında neler eklenebilir? Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler :)

bence de alışınca hoşuna gidecek. peki kuru meyve, pelet yem, tohumlar dışında neler eklenebilir sizce?

Bir miktar semiz otu ( altın sebze diyorum ) diğer yeşillikler azar azar eklenebilir. Ayrıca yemini çimlendirerek verin her gün. Çimlenen tohumlar hem sindirimi kokay hem çok besleyici hemde lezzetli olur.

Bir miktar semiz otu ( altın sebze diyorum ) diğer yeşillikler azar azar eklenebilir. Ayrıca yemini çimlendirerek verin her gün. Çimlenen tohumlar hem sindirimi kokay hem çok besleyici hemde lezzetli olur.
semiz otunu ve yeşillikleri normalde de yediriyorum. bu tabak videodaki gibi tamamen kuru olur diye düşünmüştüm.

çimlendirme konusunda da hep tereddüt ediyorum küf olayı yüzünden. gözümden kaçar kaş yaparken göz çıkarırım diye.. ama dikkatli bi şekilde deneyeceğim faydalı sonuçta

6 saat suda bekletip 2 saatte bir suyu değişip 12 saat kadar da nemli bekletmeniz yeterli olur illada tomurcuklanma şart değil.

Kuşlar yeme doğrudan erişmek yerine farklı sunum ve saklamalarla, zorluklarla ulaşmayı daha çok severler. Bu efor onlara çoğu zaman iyi gelir.
Kuru bitkiler ve pelet ağırlıklı görünüyor. Açıkçası kuru sebzelere pek fazla yönelmiyor kuşlar. Çimlendirme yapıp eklenebilir, minik kopartılmış yapraklar verilebilir (semiz,kekik, nane gibi).

Kuşlar yeme doğrudan erişmek yerine farklı sunum ve saklamalarla, zorluklarla ulaşmayı daha çok severler. Bu efor onlara çoğu zaman iyi gelir.
Kuru bitkiler ve pelet ağırlıklı görünüyor. Açıkçası kuru sebzelere pek fazla yönelmiyor kuşlar. Çimlendirme yapıp eklenebilir, minik kopartılmış yapraklar verilebilir (semiz,kekik, nane gibi).
kendimce bi şeyler yapmayı deneyeceğim bakalım beğenirse buraya da atarım :)

Geri