Forpus Papağanı İlk Yavrularım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mgcltrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

Mgcltrk

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar müthiş bir mutlulukla konuya merhaba demek isterim.
3.yaşlarına girdikleri senede sonunda başarılı üç adet yavrumuz oldu. Hepsi gözbebeklerim. Ayrı ayrı çok kıymetliler.. İlk kuluçla 5 yumurta tamamen boştu. İkinci kuluçka ise 3ü sağlam 4ü boş şeklinde gelişti. Ve hepsi çok sağlıklılar. İlk fotoğraf bir hafta kadar önceydi. İkincisi ise sabah bi kalktım baktım maviş dışarıda çok şaşırdım nasıl çıkarsın diye kendi kendime kalakaldığım bir andı :))) günlük düzenli bakım ve temizlikleri yapılıyor arkadaşlar. Çok yem gidiyor onları da sürekii takviye ediyorum. İlk yavrularım lütfen bana öneride bulunun artık yavaştan bir yavru kendini dışarı atıyor zaman zaman bazen yuvaya geri dönüyor. Her gün elimize alıp seviyoruz. Elle besleme sütü vermeli miyim mesela. Bana biraz destek olur musunuz? Anne baba tertemiz bakıyor bu arada
Şimdiden teşekkürler 🙏🏻

Ekli dosyalar

Ebeveynler bakıyorsa elle beslemeye falan hiç gerek yok. Yavrular yeme düşmeye başlar başlamaz çimlenmiş tohuma alıştırın. Uyandırılmış tohum daha doğrusu. Her sabah ertesi gün bitirebilecekleri kadar yemi sabahtan sade suyla yıkayıp bir kapta suya koyun. 5-6 saat suda kalacak tohumlar. Üçüncü saat tekrar yıkayıp taze su çekin üzerlerine. Altıncı saatin sonunda ince delikli süzgece serip üstüne nemli bez örtün. 3-4 saatte bir yıkayıp ertesi sabah servis edin. Ve probiyotik desteğini ihmal etmeyin asla.

Ebeveynler bakıyorsa elle beslemeye falan hiç gerek yok. Yavrular yeme düşmeye başlar başlamaz çimlenmiş tohuma alıştırın. Uyandırılmış tohum daha doğrusu. Her sabah ertesi gün bitirebilecekleri kadar yemi sabahtan sade suyla yıkayıp bir kapta suya koyun. 5-6 saat suda kalacak tohumlar. Üçüncü saat tekrar yıkayıp taze su çekin üzerlerine. Altıncı saatin sonunda ince delikli süzgece serip üstüne nemli bez örtün. 3-4 saatte bir yıkayıp ertesi sabah servis edin. Ve probiyotik desteğini ihmal etmeyin asla.
İyi geceler, öncelikle çok teşekkür ederim. Başarabileceğim bir şey önerdiniz. Hemen deneyeceğim toz kalsiyum ve toz probiyotik suda veriyordum bu arada.👍🏻

Kalsiyumu suda verirken çok dikkatli olan doz önemli. Kaş yapayım derken göz çıkarmamak adına. Aslında versela laganın colombine vita ürününü alıp küçük sulukta kafese asın ihtiyaç duydukça yesinler. Multi mineraldir. Ama vitamin de içerir. Bu tozu kullanıp multi vitamini azaltıp daha çok B komplex kullanmak daha mantıklı olur. Mesela haftada 2 kez.

Maşallah hepsine gözünüz aydın. Anne babaları beslemeye devam ediyorsa ek bir takviye gerekli olmaz ancak ebeveynleri daha fazla katkı ile desteklemelisiniz. Örneğin aşırı olmamakla birlikte yumurta maması, yeşillikler, b kompleks + kalsiyum ve d vit katkılarını bu evrede arttırabilirsiniz. Üreme konusunda muhabbet kuşlarına çok yakın bir tür olduklarından üretim kategorisindeki ilgili konulara bakmanızda yarar var. Ara sıra gelişimlerini paylaşırsanız sevinirim. Şuan iyi gidiyorlar <3

Bebeklerin gözlerine bayılıyorum. Maşallah

Geri