Forpus Papağanı Forpus Papağanı Kafesi ve Ekipmanlar

Doğanay Y.

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,521
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Forpus Papağanı Kafesi ve Ekipmanlar
Forpus kafesi nasıl olmalıdır?

Bakım ve üreme kafeslerinin ideali forpus papağanları için; 60 cm derinliğinde, 40 cm yüksekliğinde, 80 ile 100 cm uzunluğunda olması gerekmektedir. Kuşlar kışın üremeye teşvik edilirse, orada barındırılan kuşların sayısına bağlı olarak, yaz aylarında onları koymak için bir salma kafes kullanımı önerilir. Bunun kuşların sağlık durumu ve sezon dışı doğal sosyal yaşam biçimleri üzerinde olumlu bir etkisi vardır.
Örnek kafes:
4656

Yetiştirme kafesleri birkaç tasarıma sahip olabilir. Piyasada buna yönelik fazlaca ürün bulabilirsiniz. Klasik, alttan çekmeli bir kafes bizce en idealidir. Kolay temizlerin ve çok kapılıdır.

Eğer kendi imkanlarınızla bir kafes tasarlamayı düşünürseniz alttaki kafes bir amatörün çalışmasıdır ve bu koşullarda da üretilebilir.
4654

Bu kafesler temiz tutmak ve üretimi kolaylaştırmak için çok pratiktir. 96 x 36 cm'lik dağınık bir ön ızgara ve 16 x 16 mm veya 12,5 x 25 mm ağ genişliği olan bir ön tel alabilirsiniz.

Uygun bir oda sıcaklığı, sıcaklık ölçerlerle kontrol edilmelidir.
Bu başlıkta sıcaklıkla ilgili bilgiler sunmaya çalıştım: Forpus Papağanı ideal Bakım Koşulları

Aydınlatma bir zamanlayıcı ve alternatif üç ışık modu ile kontrol edilebilir:
  • "gün ışığı" - 7:00 - 10:00 - oda başına iki floresan lamba,
  • "öğlen" ışığı - 10:00 - 14:00 - Her kafes için Life-Glo lambaları,
  • "gün ışığı" - 14:00 - 19:00 - oda başına iki floresan lamba,
  • "akşam" ışık - 19:00 ila 20:00 - tüm oda için bir küçük 7W floresan lamba. Kuşlar bu süre zarfında rahatlar ve dinlenme evresine geçerler.
Yuvalıklar yatay, dik veya iki taraflı kullanılabilir. Daha çok tercih edilenler, ebeveynler tarafından yumurtalara veya küçük yavrulara zarar verme olasılığının daha az olduğu için çift kapılı ve yatay L yuvalıklardır.
Yuvalık hakkında detaylı bilgiyi buradan bulabilirsiniz: Forpus Papağanı Yuvalığı

Üreme sonrasında kafesler ve yuvalık dezenfekte edilmelidir.

Eğer tek bir kuş bakılıyorsa, onun için ideal ölçü: 40 cm derinliğinde, 40 cm boyunda ve 60 cm ile 80 cm uzunluğunda kafesler kullanılabilir.

Ekipmanlar:
Uygun suluk, geniş filo yemlikler ve aynı zamanda aynasız oyuncaklar kullanılabilir. Sitemizden ya da internetten papağanlar için uygun oyuncakları inceleyebilir, kafesinize göre düzenleyebilirsiniz. Önemli olan kuşların uçmasını ve kanat çırpmasına engel olmayacak bir kafes düzeni yapmaktır. Plastik ürünlerden kaçınmalı, ahşap ürünler tercih etmelisiniz.
 
Üst