Forpus Papağanı Solunum Problemi

Selinay

iyikus.com Üyesi
Merhaba benim forpus papağanım var. Şu an 5 yaşında. 3-4 gündür soluk alıp verirken zorlandığını görüyorum. Kuyruğu ve karnı çok hızlı hareket ediyor. Yemesinde, içmesinde bir sıkıntı yok. Neşesi de yerinde. Dışkısı da gayet iyi.Ara da sıra da nefes alırken “tık tık fık fık” sesler duyuyorum. Daha çok yemek yerken ya da dinlenme halindeyken duyuluyor. Çok fazla tüy çıkarıyor ondan kaynaklı olabilir mi?Dediğim gibi ses sürekli duyulmuyor fakat kuyruğu aşağı yukarı hep hareket ediyor. Veterinere götürdüm solunum yolu enfeksiyonu var diyerek baytiril adlı ilacı 1 hafta boyunca suyuna katıp kullanmamı istedi. Verdiği ölçülerde kullanıyorum. Şu an ilacın 4. günündeyim bir ilerleme göremedim. Sizce 1 haftanın sonunda faydası olacak mı? Olmazsa ne yapmalıyım? Yardımcı olabilir misiniz kuşumu kaybetmek istemiyorum.

mikostatin'in içindeki şeker ve alkol düşündüğünüz şekilde zarar vermez o maddeler neredeyse toz/sıvı tüm ilaçlarda var

mantar varsa 1 gün mikostatin hiçbir işe yaramaz. duruma göre 1 hafta, hatta hekim kontrolünde 1 aya kadar tedavi süresi vardır
Sadece mikostatini kullanmak istemiyorum hocam. Zolaxla devam edecegim temin edebilirsem.

Geri