Forpus papağanım sürekli uyuyor

frkn6ksc

Yeni Üye
Lutfen yardim edin yaklaşık 2 aylik bir forpus papağanım var yem yiyor ama su içmiyor sürekli uyuyor dışkısı sulu birkaç gündür böyle veterinere götürdüm birkaç şey karıştırıp verdi suyuna damlatmam için yaptım ama hiçbir işe yaramadı zaten su içmiyor aparatla içirdim hep uyuyor elimde bile uyuyor bilen biri varsa lütfen yardim etsin

Ekli dosyalar

• IMG_8372.webp
    IMG_8372.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_8370.webp
    IMG_8370.webp
    482.7 KB · Görüntüleme: 4
Kaç gündür veterinerin verdiği ilacı kullanıyorsunuz ? Veterinerden ilaçların ne olduğunu öğrenir misiniz.. Hazırladığı karışımı suya katmaktansa. Şuan bir damla içirin. Yarından itibaren sabah akşam birer damla içirin. Suyuna da Bt amin forte veya benzeri bir takviye ve probiyotik katın.

Kaç gündür veterinerin verdiği ilacı kullanıyorsunuz ? Veterinerden ilaçların ne olduğunu öğrenir misiniz.. Hazırladığı karışımı suya katmaktansa. Şuan bir damla içirin. Yarından itibaren sabah akşam birer damla içirin. Suyuna da Bt amin forte veya benzeri bir takviye ve probiyotik katın.
3 gündür kullaniyorum Veterineri aradım antibiyotik ve vitamin dedi sanırım kanatlılardan anlayan bir veteriner değil dediğiniz gibi yapacagım teşekkürler sizce nesi var kuşumun

damlalık veya enjektör ile ara sıra onu strese sokmadan bir iki damla temiz su ağızdan verebilirsiniz. Suluk modelinizi de değiştirmeniz gerekebilir veya kuşunuza tanıtmanız. Forpuslarda ilginç takıntılar gelişebiliyor. Örneğin forpus beslediğim zamanlarda tele asılan yemlikten tüketmek istemiyorlardı. En sonunda tabana koyayım diyerek yerini değiştirdiğimde aynı kapta tabanda yemeyi tercih ettiler. Sulukta da geniş ağızlı sulukları veya boğulmayacağı derinlikte bir kapta suyu seviyorlar.

Bir de söylemeyi unutmuşum yem yiyor ama zayıfladı gogus kemiği deniyor sanırım elime geliyor sert böyle değildi son günlerde böyle oldu

Bir de söylemeyi unutmuşum yem yiyor ama zayıfladı gogus kemiği deniyor sanırım elime geliyor sert böyle değildi son günlerde böyle oldu

Veterinerin verdiği ilacın ne olduğunu bilmediğim için etki eder mi etmez mi bilemiyorum tabi. Ama mutlaka cocsidioz ihtimalini yok edecek bir ilaç olmalı. Ayrıca antifungal da olmalı karışımda. Ya veterinerden net öğrenin karışımda hangi ilaçların olduğunu. Yada risk almamak adına aynı vetten veya başka vetten Tetramezhatine veya sulphamezathine ve eczaneden triflucan alarak tedaviye devam etmelisiniz. Ama hızlı davranın çünkü ilerlemiş hastalığı.

Veterinerin verdiği ilacın ne olduğunu bilmediğim için etki eder mi etmez mi bilemiyorum tabi. Ama mutlaka cocsidioz ihtimalini yok edecek bir ilaç olmalı. Ayrıca antifungal da olmalı karışımda. Ya veterinerden net öğrenin karışımda hangi ilaçların olduğunu. Yada risk almamak adına aynı vetten veya başka vetten Tetramezhatine veya sulphamezathine ve eczaneden triflucan alarak tedaviye devam etmelisiniz. Ama hızlı davranın çünkü ilerlemiş hastalığı.
Tamam peki dediginiz tetramezhatine ve triflucani nasil kullanacagim ve günde kaç kez rahatsiz ediyorum ama

Geri