Kaan Omurtak
Yasaklanmış Kişilik
Çok güzel saldırıyor. Maşallah.
Daha kuşlar gelmedi. Bana ulaşınca siteden fotoğraflarını paylaşırım. Valla hocam senin yüzünden evdekilerle savaş verdik ama sonunda ikna ettik evdekileride.Eğer hazırlarsa forpuslar pek eş seçmezler ama eşleşmek için uygun ortam elbette ararlar. Uygun yuva, uygun ışık gibi. Fotoğraf paylaşır mısınız çiftten?
Maşallah umarım en kısa zamanda yavrularını alırsınızÜretmek için alındıysa eğer keyif vereceğini düşünüyorum. Ürkek oluyorlar bir miktar ama elinize aldığınızda kuşun bakışlarıyla ve tatlılığıyla bağ kuracaksınız. Muhabbet kuşları gibi alışık değilse cadalozluk etmiyorlar. Sesi zaman zaman azken; sinirlendiğinde, huzursuz olduğunda ya da ilk geldiklerinde biraz gürültülü olabiliyorlar. Oda yine bir muhabbet kuşunun çığlığından daha az.
Ben şahsen mtluyum aldığım için. Bugün bir dişi aldım ve 1 saat önce çiftleşirlerken yakaladım
(maşallahlarınızı alırım)
Umarım tez zamanda bunu devam ettirir ve bana bebeklerini yetiştirme fırsatı verirler.
Hemen aldın, çiftleşirken yakaladın demek. Vay arkadaş. Elalemin kuşları ne güzel çiftleşiyor benimkilerde tık yok.Üretmek için alındıysa eğer keyif vereceğini düşünüyorum. Ürkek oluyorlar bir miktar ama elinize aldığınızda kuşun bakışlarıyla ve tatlılığıyla bağ kuracaksınız. Muhabbet kuşları gibi alışık değilse cadalozluk etmiyorlar. Sesi zaman zaman azken; sinirlendiğinde, huzursuz olduğunda ya da ilk geldiklerinde biraz gürültülü olabiliyorlar. Oda yine bir muhabbet kuşunun çığlığından daha az.
Ben şahsen mtluyum aldığım için. Bugün bir dişi aldım ve 1 saat önce çiftleşirlerken yakaladım
(maşallahlarınızı alırım)
Umarım tez zamanda bunu devam ettirir ve bana bebeklerini yetiştirme fırsatı verirler.
Forpuslar “ayran gönüllü” diyorsun demek. Ne güzel. Bir çiftleştiremedim benimkiler kafayı yiyeceğim. Bir şey soracağım bir de bu forpusların yuvalık yapısı değişikti değil mi? Bölmeli yuvalıklardaki bölme ne işe yarıyor?Teşekkür ederim.
Evet Kaan eşleştiler ama şuan eş modunda takılmıyorlar henüz. Forpuslar çok eş seçmiyorlar hazırlarsa. Muhabbet kuşları eş seçer, çok nazlanır.
Aslında küçük yuvalık seviyorlar ama dikkat etmek gereken yatay yuva kullanımı. PAnik kuşlar oldukları için yumurta savurabiliyorlar bu nedenle taban malzemesi biraz daha fazla koyuluyor. Kesinlikle onlarla ilgilenirken tatmin edici sevecenler ama kafes içinde çok ürkekler yaklaştığında. Tabi evcil değiller.Forpuslar “ayran gönüllü” diyorsun demek. Ne güzel. Bir çiftleştiremedim benimkiler kafayı yiyeceğim. Bir şey soracağım bir de bu forpusların yuvalık yapısı değişikti değil mi? Bölmeli yuvalıklardaki bölme ne işe yarıyor?
Yem olarak muhabbetlere kullandığım yemi kullansam bir sıkıntı olur mu ? Yoksa ayrı bir yemleri var mı?Gözün aydın. Kuşlar tatlı görünüyorlar. Yeni bir taban yemliği ya da silo yemlik almanızı tavsiye edeyim. Bu kaplardan memnun olmuyorlar bir de yemlerinde çekirdek ve diğer toz bırakan tohumlar olduğundan çok pisleniyor. Ayrı kaplarda sunulabilir ya da az oranda verilip her gün değiştirebilirsiniz.
Çok teşekkür ederimÇok güzelmiş kuşların Doğanay kardeşim.Güzel kuluçkalar olsun inşaAllah