Benim tüy sorunu kuşum yoktu normalde dışardan bir kuş getirmiştim ondan hastalık bulaştı. Hastalığı iyileşti 1 sene sonra yavruları oldu yavrularında Fransız tüy hastası çıktı sonra kendiside oldu. Bunun yavrusunun yanına petshoptan yeni aldığım kuşu koymuştum. 1 aydır yan yanalar yabancı forumlarda çok bulasici olduğu yazıyor korktum kafes alıp ayırmayı düşündüm ama artık çok geçmidir? Bulaşmışmıdır ne yapmamı önerirsinizYetişkin kuşlarda tüy kaybı yaşatmaz ancak aynı ortamda olmaları düşük bir olasılıkta diğer kuşları taşıyıcı kılıyor. Yani bebekleri olursa küçük bir ihtimal tüy sorunu görme durumunuz olabilir. Net bir cevabı yok aslına bakarsanız bu durumun. Kimileri evet bulaşır diyor kimisi de bulaşmadığını iddia ediyorlar. Üretim odaklı düşünülüyorsa diğer kuşlar, ayrı bir ortam ve aksesuarlarla sıfırdan başlamalı ve 6-8 ay dinlendirilmeliler.
ayrı kalmalarını öneririm. Tüy hastasından düşen tüyler ve tozları kemirmeleri bulaşması için yeterli olabilir.Benim tüy sorunu kuşum yoktu normalde dışardan bir kuş getirmiştim ondan hastalık bulaştı. Hastalığı iyileşti 1 sene sonra yavruları oldu yavrularında Fransız tüy hastası çıktı sonra kendiside oldu. Bunun yavrusunun yanına petshoptan yeni aldığım kuşu koymuştum. 1 aydır yan yanalar yabancı forumlarda çok bulasici olduğu yazıyor korktum kafes alıp ayırmayı düşündüm ama artık çok geçmidir? Bulaşmışmıdır ne yapmamı önerirsiniz
Düşen tüyü ile oynadığını gördüm artık çok geçmişmidir kurtuluşu yokmuayrı kalmalarını öneririm. Tüy hastasından düşen tüyler ve tozları kemirmeleri bulaşması için yeterli olabilir.
o kadar hızla bulaşmıyor hocam ve kesin bulaşır da diyemiyoruz. Bir süreç gerektiriyor. Temas eden yetişkin kuşlarda dökülmemesi gerekiyor normal şartlarda. Farklı bir durumunuz da olabilir.Düşen tüyü ile oynadığını gördüm artık çok geçmişmidir kurtuluşu yokmu
8-12 aylık diye biliyorum. O yaş aralığında bulaşır mı? Tüyleri petshoptan ilk aldığım gibi değil sanki azalmış Fransız hastasının yanına koyunca. İkinci sorum taşıyıcı olduysa yavruları olduğunda sorunlu çıkarmıo kadar hızla bulaşmıyor hocam ve kesin bulaşır da diyemiyoruz. Bir süreç gerektiriyor. Temas eden yetişkin kuşlarda dökülmemesi gerekiyor normal şartlarda. Farklı bir durumunuz da olabilir.
yabancı kaynaklarla destekli yetişkin kuşların tam tüy kaybetmesinin söz konusu olmadığını belirtiyor. Bir miktar kayıplar elbette olabilir ancak illa tüy hastalığı diyemeyiz. Bazı kuşlar süreçte kelleşebiliyor. Akarlarında etkisi olabilir.8-12 aylık diye biliyorum. O yaş aralığında bulaşır mı? Tüyleri petshoptan ilk aldığım gibi değil sanki azalmış Fransız hastasının yanına koyunca. İkinci sorum taşıyıcı olduysa yavruları olduğunda sorunlu çıkarmı