Gaga Soyulması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Andrea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Andrea

Forum Sakini
Ciko gagasini çok fazla kafes demirlerinde sürterek kasiyor. Az önce gagasında ufak bir soyulma fark ettim sağı solu kemirirken soyulan parca düştü çok ince Zar gibiydi. Bu durum normal mi?

Ekli dosyalar

• IMG-20230623-WA0003.jpg
    IMG-20230623-WA0003.jpg
    102.5 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG-20230623-WA0001.jpg
    IMG-20230623-WA0001.jpg
    115.9 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG-20230623-WA0000.jpg
    IMG-20230623-WA0000.jpg
    73.5 KB · Görüntüleme: 3
Ciko gagasini çok fazla kafes demirlerinde sürterek kasiyor. Az önce gagasında ufak bir soyulma fark ettim sağı solu kemirirken soyulan parca düştü çok ince Zar gibiydi. Bu durum normal mi?
Gaganin alt kısmında renk değişimi var kabuk atıyor sanırım bu durum normal
Gagaya kokusuz vazalin sürebilirsiniz
Bu arada sapşik çiko tüye girmiş 😃 bu ararlar durgun olabilir banyoyu ihmal etmeyiniz

Gaganin alt kısmında renk değişimi var kabuk atıyor sanırım bu durum normal
Gagaya kokusuz vazalin sürebilirsiniz
Bu arada sapşik çiko tüye girmiş 😃 bu ararlar durgun olabilir banyoyu ihmal etmeyiniz
Hocam tuye girdiğini soylemenize sevindim çünkü biraz değişik halleri var ona yoruyordum zihnimde, bugün yine tellere tırmanıp suluga kafa üstü inip su içme hareketleri yaptı banyo yapmaya çalışacak sandım. Banyo için uğraşayım bi yarın bakalım. Gaga için de açıklayıcı yorumunuz için teşekkür ederim kabuk atma durumlarını bilmiyordum. Belki de o yüzden sürekli kasıyor. :D

Son düzenleme:
Hocam tuye girdiğini soylemenize sevindim çünkü biraz değişik halleri var ona yürüyordum zihnimde, bugün yine tellere tırmanıp suluga kafa üstü inip su içme hareketleri yaptı banyo yapmaya çalışacak sandım. Banyo için uğraşayım bi yarın bakalım. Gaga için de açıklayıcı yorumunuz için teşekkür ederim kabuk atma durumlarını bilmiyordum. Belki de o yüzden sürekli kasıyor. :D
Açıkçası forpuslara özel bir durum mu bilmiyorum ama üstte daha sarı bir tabaka var onu atacak muhtemelen bu yüzden kasıyor ve bir yerlere sürüyor
Muhabbet kuşlarınında da benzer durum gözlemlenir bazen ciddi bir durum yok ama içiniz rahat olsun ☺️

Banyo için önerim dikkatini çekmesi için bir parça yeşillik suya dahil edin

Açıkçası forpuslara özel bir durum mu bilmiyorum ama üstte daha sarı bir tabaka var onu atacak muhtemelen bu yüzden kasıyor ve bir yerlere sürüyor
Muhabbet kuşlarınında da benzer durum gözlemlenir bazen ciddi bir durum yok ama içiniz rahat olsun ☺️

Banyo için önerim dikkatini çekmesi için bir parça yeşillik suya dahil edin
Hocam yeşilligi tam ortaya koyuyorum Bi şekilde ulasip kenardan didikliyor, hiç içmediği kadar su iciyor ama asla icine girmiyor. Geniş Bi leğen falan bulacağım artık içine girmeden erisemesin :D

Hocam yeşilligi tam ortaya koyuyorum Bi şekilde ulasip kenardan didikliyor, hiç içmediği kadar su iciyor ama asla icine girmiyor. Geniş Bi leğen falan bulacağım artık içine girmeden erisemesin :D
Banyoluk varmı ?
Ben alabilirdim ama tercih etmiyorum kuşların banyoluga girince tedirginlik olduğunu düşünüyorum
Bu yüzden derin olmayan Orta boy bir kap kullanıyorum ama fark ediyorum ki kuşlarkm ne zaman ihtiyaç duyarsa o Zaman banyo yapıyor bugün koydum kabı yapmadılar hepsi de tüyde tesadüf ya biri girse digeride girecekti belki
Bazen de ihtiyaçi olduğunu düşünmüyorum ama zamanı geldi diye kabı koyuyorum
Hepsi harıl harıl yıkanıyor bir keseleri eksik kalıyor kafa göz dalıyorlar suya muhtemelen şuan korkuyor ama yenecektir bir kere yıkandı mi devamı gelir merak etmeyin

Banyoluk varmı ?
Ben alabilirdim ama tercih etmiyorum kuşların banyoluga girince tedirginlik olduğunu düşünüyorum
Bu yüzden derin olmayan Orta boy bir kap kullanıyorum ama fark ediyorum ki kuşlarkm ne zaman ihtiyaç duyarsa o Zaman banyo yapıyor bugün koydum kabı yapmadılar hepsi de tüyde tesadüf ya biri girse digeride girecekti belki
Bazen de ihtiyaçi olduğunu düşünmüyorum ama zamanı geldi diye kabı koyuyorum
Hepsi harıl harıl yıkanıyor bir keseleri eksik kalıyor kafa göz dalıyorlar suya muhtemelen şuan korkuyor ama yenecektir bir kere yıkandı mi devamı gelir merak etmeyin
Hocam hayır banyoluk almadım erteledim, bu kez de başaramazsam geniş kap ile, mecbur alacağım, teşekkürler

Geri