Geçmeyen dışkı problemi ve bacak ekleminde beyaz kitleler

kevserak

iyikus.com Üyesi
Merhabalar, burada açtığım kaçıncı başlık bilmiyorum 3 aydır aralıklı olarak hen buradan hem de veterinerlerin verdiği ilaçları kullanmama rağmen Miniş'in dışkısında bir düzelme olmadı. İlaçlar sadece dışkının poposuna yapışmasını kesti ama dışkı büyük, dağınık ve etrafı yeşil lekeli, aynı yapıda.

En son 3 gün sulfaklor, bir hafta sonrasında 3
gün amoklavin kullanmıştım. Hiç değişiklik olmadığı için kesmiştim. Sol ayak ilk haftadan beri felç, sağ ayakta da ekleminde enfeksiyon ya da kireçleme olduğunu düşündüğüm bir şeyler gördüm. Acaba kullandığım ilaçların bir sonucu mu yoksa 8 yaşında, son 3 aydır da hareketsiz olmasıyla mı ilişkili? Konuyu araştırdığımda "bavet meloxicam" isimli bir ilaçla karşılaştım, bir de sizlerin fikrini merak ediyorum, paylaşırsanız sevinirim.

38878EA6-6C08-4E47-BB64-F3102003F554.jpeg

Ekli dosyalar

• 49E85F9F-F937-4902-A60D-A73EA678F6AC.jpeg
    49E85F9F-F937-4902-A60D-A73EA678F6AC.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 13
düzelmemesi üzüyor. Ayak görselini burada ki resimlere benzettim ama bir inceleyiniz

düzelmemesi üzüyor. Ayak görselini burada ki resimlere benzettim ama bir inceleyiniz
evet gerçekten çok benziyor. bu durumda hem ilaçlar hem uzun süren hareketsizlik sebep olabilir, belki de asıl sorun hep böbrekti. tekrar teşekkürler.

Genellikle düşük proteinli diyet, a vitamini, karaciğer desteği avichol sedochol vs. önerilmiş. Düşük proteinli yem nedir bilmiyorum. dogaldarı'dan aldığım Budgeriar ve panicum kızıl darı karışımı veriyordum. Kafesin dibinde de gardenmix sarı ve kızıl dal darı duruyor. Şimdi hangi yemleri geri çekmeliyim bilemedim. Sadece yemine ekstra yulaf ve beyaz darı ekledim. Doğru mu acaba? @Doğanay Y. Forumda baktım ama göremedim.

protein yönünden zayıf tohumlar, katkılar sunulmalı. Örneğin aspur protein oranı iyi bir besinken, sarı darının biraz daha azdır. Çekirdek gibi yağlı tohumlarda protein oranı fazla. Gerçi muhabbet kuşunuz var, ona vermiyorsunuz. Yem karışım oranlarınızı bilmiyorum ancak darı baskın bir yem halinde kalması uygun olacaktır. Yemden ziyade verilen yem premiksleri ve mamalara dikkat etmek lazım. Yulaf ve beyaz darı eklenmesi iyi olmuş yeme.
Bir de günlük ihtiyacından fazla tüketimi varsa oran olarak azaltmanızı öneririm.

Geri