Geçmeyen ishal durumu hakkında;

Atilla Algansoy

Veteran
Merhaba. Kuşumda yaklaşık 10 gündür sulu dışkı, ishal diyebileceğimiz bir dışkılama var. Yemesinde, su içmesinde, hareketliliğinde bir problem yok,kabarmıyor.Yediği Yem:1 haftadır sadece aspur 2 gündür de ilaveten dal darı.
Kursak mantarından şüphelendiğim için 3 gün trifulukan tedavisi gördü (sulupa 0.4 cc) ama dışkı değişmedi.
Eşi kursak mantarı tedavisi gördü (0.4 cc trifulukan 4 gün kullandı) ve dışkısı düzeldi, daha önce tamamen aynı şekilde dışkılıyordu.
Merak ettiğim;
1)Aynı tarz 2 dışkı 2 farklı hastalıkta görülebilir mi?
2)Veteriner laboratuvarlarında dışkıdan hastalık tespiti net olarak yapılabiliyor mu?(Fal bakar gibi dışkı incelemek gerçekten çok sinir bozucu)

Dışkı resmini ekliyorum. Yorumlarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_1876.jpg
    IMG_1876.jpg
    105.6 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Merhaba. Kuşumda yaklaşık 10 gündür sulu dışkı, ishal diyebileceğimiz bir dışkılama var. Yemesinde, su içmesinde, hareketliliğinde bir problem yok,kabarmıyor.Yediği Yem:1 haftadır sadece aspur 2 gündür de ilaveten dal darı.
Kursak mantarından şüphelendiğim için 3 gün trifulukan tedavisi gördü (sulupa 0.4 cc) ama dışkı değişmedi.
Eşi kursak mantarı tedavisi gördü (0.4 cc trifulukan 4 gün kullandı) ve dışkısı düzeldi, daha önce tamamen aynı şekilde dışkılıyordu.
Merak ettiğim aynı tarz 2 dışkı 2 farklı hastalıkta görülebilir mi?
Dışkı resmini ekliyorum. Yorumlarsanız sevinirim.
benim kuşum yaklaşık 4 aydır ishal ne yaptıysam sağlığına kavuşturamadım ve hala yaşıyor kuşum, evde şeker,tuz,karbonat karışımı ile ishali kesiyorum fakat,normal suya döndüğüm an tekrar ishal başlıyor,denemediğim ilaç kalmadı maalesef çok fena bişey bu ishal

Oyla 0
Allah yardımcımız olsun, gerçekten çok kötü.
Ama 4 aydır kuşunuz yaşıyorsa, muhtemelen enfeksiyona bağlı değildir çünkü çoktan kaybederdiniz Allah korusun.
Bağırsak florasını düzenleyici probiyotikler denediniz mi?(muhtemelen denemişsinizdir)
Ne tür ilaçlar denediniz? Veterinere götürdünüz mü? Labaratuvarda dışkı baktırdınız mı?

Oyla 0
Allah yardımcımız olsun, gerçekten çok kötü.
Ama 4 aydır kuşunuz yaşıyorsa, muhtemelen enfeksiyona bağlı değildir çünkü çoktan kaybederdiniz Allah korusun.
Bağırsak florasını düzenleyici probiyotikler denediniz mi?(muhtemelen denemişsinizdir)
Ne tür ilaçlar denediniz? Veterinere götürdünüz mü? Labaratuvarda dışkı baktırdınız mı?
bir tek yaptırmadığım veteriner kontrolü,gerçi hoş kuşlardan anlayan veterinerde yok gibi !!! onların verebileceği tüm ilaçları kullandım ,probiyotikler,vs ama nafile düzelmiyor ne uyguladıysam.

Oyla 0
bir tek yaptırmadığım veteriner kontrolü,gerçi hoş kuşlardan anlayan veterinerde yok gibi !!! onların verebileceği tüm ilaçları kullandım ,probiyotikler,vs ama nafile düzelmiyor ne uyguladıysam.
Eğer imkan varsa beklemeyin.Bir veterineri arayın kaça tahlil muayene yapıyor öğrenin. Tahlil ekipmanı olmayan yere gitmeyin. İdare etmişsiniz durumu ama hastalık varsa ve aniden gelişirse, o saatten sonra gitseniz de fayda vermez.

Son düzenleme:
Oyla 0
Benzer dışkılar ama farklı rahatsızlıklar olabilir ya da bir kuşunuzda daha ağır geçiyor veya kronikleşmiş olabilir.
Dışkı ve kan tahlillerinde genelde görünüyor.

Oyla 0
Geri