Arkadaşlar merhaba,
Muhabbet kuşumda sallabaşı ilk tespit ettiğimden itibaren,
İlk olarak 1 gün bactrim verdim ve yaptırdığım dışkı analizi sonucunda bactrimin ana etken maddesine karşı dirençli olduğunu gördüm sonradan. ..
Devamında,
5-6 gün parastop
1 gün vitamin
1 gün probiyotik
8-9 gün neosülfaprim
1 gün elektrolit
1 gün vitamin
1 gün probiyotik verdim.
Ama iyileşme olmadı. Neosülfaprim 5. günde hafif düzelir gibi oldu, aynı günün akşamına tekrar kötüleşti.
Ben neosülfaprim'e dozajı biraz daha artırıp tekrar başlamayı düşünüyorum. Çünkü düzelme belirtileri göstermişti, dozajı az koymuş olabileceğimi ve kuşu her ne kadar gözlemlesem de az su içmiş olabileceğini düşünüyorum.
Yem tüketmesinde sorun yok. Günlük yiyor iyi bir şekilde. Ama gün boyunca kafası eğik şekilde duruyor. Yanına yaklaşırken veya odada hareketli bir nesne varsa kafasını sağa sola sallıyor.
Neşesi de fena değil. Şarkı filan açıyorum arada, cikliyor. Eşlik ediyor.

Sizce ne yapabilirim bu saatten sonra?
Başka önerisi olan var mı?
@Doğanay Y.
@neanderthalensis
@Malkoçoğlu
@Hande
@Taha Aktaş
@Yumoş
@bespokeN
@nextwhiskey
Muhabbet kuşumda sallabaşı ilk tespit ettiğimden itibaren,
İlk olarak 1 gün bactrim verdim ve yaptırdığım dışkı analizi sonucunda bactrimin ana etken maddesine karşı dirençli olduğunu gördüm sonradan. ..
Devamında,
5-6 gün parastop
1 gün vitamin
1 gün probiyotik
8-9 gün neosülfaprim
1 gün elektrolit
1 gün vitamin
1 gün probiyotik verdim.
Ama iyileşme olmadı. Neosülfaprim 5. günde hafif düzelir gibi oldu, aynı günün akşamına tekrar kötüleşti.
Ben neosülfaprim'e dozajı biraz daha artırıp tekrar başlamayı düşünüyorum. Çünkü düzelme belirtileri göstermişti, dozajı az koymuş olabileceğimi ve kuşu her ne kadar gözlemlesem de az su içmiş olabileceğini düşünüyorum.
Yem tüketmesinde sorun yok. Günlük yiyor iyi bir şekilde. Ama gün boyunca kafası eğik şekilde duruyor. Yanına yaklaşırken veya odada hareketli bir nesne varsa kafasını sağa sola sallıyor.
Neşesi de fena değil. Şarkı filan açıyorum arada, cikliyor. Eşlik ediyor.

Sizce ne yapabilirim bu saatten sonra?
Başka önerisi olan var mı?
@Doğanay Y.
@neanderthalensis
@Malkoçoğlu
@Hande
@Taha Aktaş
@Yumoş
@bespokeN
@nextwhiskey
Son düzenleme: