Gervit w ve entrobacın yanında Intestifit almak mantıklımı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emirhan

iyikus.com Üyesi
Çoğu kuşta olduğu gibi benim kuşumda da sindirimsel sorunlar var entrobac aldım fakat intestifit gibi bir ürün daha gördüm sizce alıp kullanmak mantıklımı yoksa entrobac sindirim sistemi ve bağırsak sağlığı için yeterlimi ?

jo mennes, versele laga prestige arasında jo mennesi tercih ediyorsunuz. Doğrumudur ?

Birde @Doğanay Y.
Bey, Cede nemli ve kuru mama almak mantıksız geldi siz kurusunu kullanmamı tavsiye etmiştiniz direkt cedenin kuru mamasını sipariş verdim yanında farklı bir mama olarak versele laganın yumurtalı ballı mamasını sipariş verdim. Aynı mamanın nemli ve kurusunu alıp denemekmi mantıklı yoksa cedenin kurusunu alıp versele laganın mamasını alıp 2 farklı mama denemekmi daha mantıklı ?
Jo mannes tartismasiz tercih ederim. Bence mama karistirilmamali. Karistirilsa da sorun olmaz ancak tek ürün yeterli bence. Kuru mamalar daha uygun bence uzun süre kullanım için. Bir de içine sebze ve katkilar ekleneceği için doğal olarak nemlenecek. Bunun dengesi önemli

Jo mannes tartismasiz tercih ederim. Bence mama karistirilmamali. Karistirilsa da sorun olmaz ancak tek ürün yeterli bence. Kuru mamalar daha uygun bence uzun süre kullanım için. Bir de içine sebze ve katkilar ekleneceği için doğal olarak nemlenecek. Bunun dengesi önemli
hayır versele laga mamayla cede mamayı harmanlayıp vermicem ya da cede nemli ve kuru mamayı harmanlayıp vermicem. Şunu demek istiyorum, cede kuru mama alıp yanında da versele laga mama alıp ayrı kaseler de kafese koyup hangisini seveceğini gözlemlemekmi mantıklı yoksa versele laga almak yerine cedenin kuru ve nemli mamasını alıp yine ayrı kaselerde kafese koyup hangisini seveceğini izlemekmi mantıklı ?

Mama denemek için yapıyorsanız iki markada alınabilir ancak versele laga zor bir mamadır ilk denemeler için. Harmanlanma yapılabilir dediğim gibi sorun olmaz. Yeter ki birini yesin. Ayrı zamanlarda ayrı mamaları deneyip gözlem yapmak daha doğru olur.

Mama denemek için yapıyorsanız iki markada alınabilir ancak versele laga zor bir mamadır ilk denemeler için. Harmanlanma yapılabilir dediğim gibi sorun olmaz. Yeter ki birini yesin. Ayrı zamanlarda ayrı mamaları deneyip gözlem yapmak daha doğru olur.
yani cede kuru ve versele laga mama almammu mantıklı yoksa cede kuru ve nemli mama almammı mantıklı ? Öncedende dediğim gibi mama yemeye hiç alışık bir kuş değil, tavsiyenize ihtiyacım var.

hangi marka olursa olsun nemli ya da kuru mamanın hemen hemen farkı yok. Aynı ürün gibi algılamak lazım. Bu nedenle aynı markanın kuru ve nemlisini almak çok gereksiz olur. Artık alın bu arada :D

hangi marka olursa olsun nemli ya da kuru mamanın hemen hemen farkı yok. Aynı ürün gibi algılamak lazım. Bu nedenle aynı markanın kuru ve nemlisini almak çok gereksiz olur. Artık alın bu arada :D
? inanırmısınız aldım ama diğer ürünler hazırken aldığım mama hala hazır değilmiş tedarik ediliyormuş bu yüzden köprüden önce son çıkışta en iyi sepeti yapmaya çalışıyorum. Versele laga ve cede kuru alıyorum. Tamamdır.

@Doğanay Y.

Himalaya tuz bloğunun bir zararı varmı ? Kuşum nedense bu aralar biraz durgunlaştı ve neredeyse hiç yemediği kalamar kemiğini yem yemeden önce savaşırcasına kemirmeye çalışıyor yemini yiyor ve önceden uçtuğu gibi uçmuyor gününün çoğusunu uyuklayarak geçiriyor arada sıra biraz uçup tekrar uyuyor, gözlerine baktığımda sürekli uyuklar gibi, dönemselmi böyle diye düşünmüyo değilim ya da bir hastalığı var ya da yağlandığı için hamtallaştı, kabızlığı geçti dışkısı eski haline döndü ama dediğim gibi durgun ve günde en fazla 3 4 sefer uçup uçmadığı zamanlarda da uyuyor.

Tuz bloğunun zarari yok. Orantılı yiyorlar. Kalamar kemiği tüketmesi bazen sadece kemirme odaklı olabiliyor
Bu clay blok nasıl ? Gereklimi gereksizmi ? 2 ay önce almıştım ama kargoda parçalandığı için vermemiştim eğer çok yararlı birşeyse alabilirim, kafesin tabanına koyabilirim. Galiba bu blok tuz gereksiniminide karşılıyo

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20220211-150934_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220211-150934_Chrome.jpg
    542.1 KB · Görüntüleme: 2
Bu clay blok nasıl ? Gereklimi gereksizmi ? 2 ay önce almıştım ama kargoda parçalandığı için vermemiştim eğer çok yararlı birşeyse alabilirim, kafesin tabanına koyabilirim. Galiba bu blok tuz gereksiniminide karşılıyo
iyi bir ürün ama yan ürün. Olmasa da olur anlayacağınız. İyot eksikliğinin çok az miktarını karşılar

Yem, mama ve vitaminler haricinde kalan takviye ürünler için kullanıyorum yan ürünü ben.
ana ürünlerin yanında tabi ki kullanabilirsin. Pahalı sadece biraz.

Yem, mama ve vitaminler haricinde kalan takviye ürünler için kullanıyorum yan ürünü ben.
ana ürünlerin yanında tabi ki kullanabilirsin. Pahalı sadece biraz.
aldım bile ve bunların yanında chia tohumu ve haşhaş da aldım. Sadece bu clay blok çok kolay dağıldığı için gaga taşı gibi asmam mümkün değil taban da kasenin içine koysam nasıl olur ?

aldım bile ve bunların yanında chia tohumu ve haşhaş da aldım. Sadece bu clay blok çok kolay dağıldığı için gaga taşı gibi asmam mümkün değil taban da kasenin içine koysam nasıl olur ?
Kullanışlı olur kesinlikle. Taban ızgarası kullanmıyorsanız köşe bir bölgede de olur

Kullanışlı olur kesinlikle. Taban ızgarası kullanmıyorsanız köşe bir bölgede de olur
taban ızgaram var ama ben yinede dışkının gitmediği bir yer de kaseye koyarım. Bu arada yemlik ve mama vermek için küçük güveç kaseler de aldım. Yem olarak 2kg jo mannes yulaf kinoa vs aldım, mama olarak da dediğiniz gibi cede kuru mama aldım. Şuan hepsi hazırlanıyor inşallah hepsi şifa olur. Bu süreçte ilginiz için de size teşekkür ederim. Galiba bu zamana kadar benim kadar soru soran olmamıştır :)

İlk defa yumurta kabuğunu temizleyip kurutup toz haline getirip verdim ve ilginç bir şekilde yumurta kabuğunu yemeye başladı ama yeminin üstüne serpiştirdim, ne kadar vermeliyim yumurta kabuğu tozunu ? @Doğanay Y.
Bu tarz soruların net bir cevabı yoktur. Kuşların dönemsel ihtiyaçları olur ve ona göre hareket ederler. Yani biz size belirli bir program söylesek bile ona uymayabilirler. Yine de cevap istiyorsanız haftada bir kâfidir...

Geri