Göbüş Kuşum Hasta mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yeliz B.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yeliz B.

iyikus.com Üyesi
Öncelikle herkese merhabalar. Geçen yıl hasta olan kuşumun neyi olduğunu sayenizde öğrenip ölümden döndürmüştüm bu yüzden yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim. Bu sefer geçen yaz annemin camına gelen ve sahibini bulamadığımız erkek muhabbet kuşu ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var. Göbüş kaç yaşında bilmiyoruz geldiğinden beri karnında bir şişlik ve pek uçamıyor. Çok yem yiyor fakat su pek içmiyor. İnsana çok yakın bir kuş birkaç gündür benim evimde ve özellikle sabahları yem yerken tuhaf bir ses çıkarıyor daha öncede yapıyormuş. Hareketleri iyi ama hasta mı değil mi anlayamıyorum bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Evet, gözlerde küçülme ve popo bolgesinden nefes aliyor gibi hareketlilik ilerlemiş hastalık belirtilerinden. Muhtemelen iyi halini gösterip hasta görünümünü gizliyordu. İmkan varsa veteriner görmeli. Solunum yolu problemine yakın bir belirtiniz var ancak doğrudan bu demek çok güç

Evet, gözlerde küçülme ve popo bolgesinden nefes aliyor gibi hareketlilik ilerlemiş hastalık belirtilerinden. Muhtemelen iyi halini gösterip hasta görünümünü gizliyordu. İmkan varsa veteriner görmeli. Solunum yolu problemine yakın bir belirtiniz var ancak doğrudan bu demek çok güç
Teşekkür ederim Göbüş ü bulduğumuz dan beri karnında bi şişlik ve ara ara tuhaf bir nefes alma durumu vardı zaten ama bikaç gündür dahada kötüleşti. Bulunduğumuz şehirde kuşlara bakan veteriner yok denecek kadar az kedi köpek dışında bakmıyorlar bile. Daha önce 2 kuşumuzu götürdük fakat tedaviler hiçbir işe yaramadı maalesef kaybettik. Daha önce size yazdıktan sonra Göbüşüde götürdüm hiçbir şeyi yok demişlerdi ama tabi o zaman bu kadar kötü değildi. Yinede tekrar götürmeye çalışırım umarım bu kez tedavi işe yarar. Peki gagasında bir anda siyahlık olması neden olabilir acaba

Ara ara olabiliyor gaga kararmalari. Daima sorun işaret etmesede gaga altını incelemenizi öneririm. Bazen çok yumuşak gıdalar yapışabiliyor

Merhaba iyi geceler cuma günü kuşumu veteriner e götürdük üşütmüş gibi duruyor sıcak tutun diyip şırıngayla suya katılan bir ilaç verdi sadece fakat hiçbir işe yaramadı durumu gittikçe kötüleşti gözümüzün önünde ölüyor Göbüş ve hiçbirşey yapamıyoruz maalesef 😞

Merhaba iyi geceler cuma günü kuşumu veteriner e götürdük üşütmüş gibi duruyor sıcak tutun diyip şırıngayla suya katılan bir ilaç verdi sadece fakat hiçbir işe yaramadı durumu gittikçe kötüleşti gözümüzün önünde ölüyor Göbüş ve hiçbirşey yapamıyoruz maalesef 😞
Solunum problemleri üşütme dışında bir kaç sebepten daha olabilir.Öncelikle o şişliğin nedeni bulunmalı diye düşünüyorum.İç organ sorunlarıda solunum sıkıntısına yol açıyor maalesef 🙁

Solunum problemleri üşütme dışında bir kaç sebepten daha olabilir.Öncelikle o şişliğin nedeni bulunmalı diye düşünüyorum.İç organ sorunlarıda solunum sıkıntısına yol açıyor maalesef 🙁
Malesef burada kuşlarla ilgilenen tek bir veteriner bile yok kedi köpek değilse herhangi bir ilaç verip gönderiyorlar 3 tane kuşumuzu daha bu şekilde kaybettik veterinere götürdük ama tedaviler hiçbir işe yaramadı Göbüş içinde şuan elimizden gelen hiçbir şey yok ilacı 3 gün verdik hiçbir işe yaramadı şuan ayakta zor duruyor kasılmaları oluyor sürekli şu içiyor birazda ishal bugün. Resmen can çekişiyor yavrum 😞

Malesef burada kuşlarla ilgilenen tek bir veteriner bile yok kedi köpek değilse herhangi bir ilaç verip gönderiyorlar 3 tane kuşumuzu daha bu şekilde kaybettik veterinere götürdük ama tedaviler hiçbir işe yaramadı Göbüş içinde şuan elimizden gelen hiçbir şey yok ilacı 3 gün verdik hiçbir işe yaramadı şuan ayakta zor duruyor kasılmaları oluyor sürekli şu içiyor birazda ishal bugün. Resmen can çekişiyor yavrum 😞
Çok üzücü bir süreç anlıyorum sizi.Bazen doğru teşhis ve tedavi imkanları olsa bile sonucu değiştiremiyoruz maalesef.Umarım toparlar tekrardan.Keşke hiç acı çekmeseler 😔

Geri